دستور دادستان کل کشور برای نظارت بیشتر بر ساخت و ساز‌ها-راهبرد معاصر

دستور دادستان کل کشور برای نظارت بیشتر بر ساخت و ساز‌ها

دادستان کل کشور گفت: در نظام جمهوری اسلامی که مبتنی‌بر این معارف قرآنی، روایات و ‌‌بیانات معصومان است، نسبت به حقوق‌ مردم اهتمام جدی شده است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۸ - ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 June 15
کد خبر: ۱۳۸۵۷۹

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از میزان دادستان کل کشور در نامه‌ای به وزرای کشور و راه و شهرسازی تاکید کرد که با پیش‌بینی سازوکار‌ها بازبینی لازم در رویه‌های فعلی به منظور تشدید بازرسی‌ها و بررسی عملکرد مهندسان ناظر و سایر متولیان فنی و اجرایی از هرگونه تعلل و مسامحه در امور نظارت فنی بر ساختمان‌های جدیدالاحداث جلوگیری و تخلفات مربوط شناسایی و پیگیری قانونی شود.


با توجه به اهمیت موضوع استحکام و ایمنی ساختمان‌ها و راه‌ها و لزوم رعایت دقیق مقررات ملی ساختمان مندرج در قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان و سایر قوانین و مقررات مرتبط با ساخت و ساز در کشور و ضرورت پیشگیری از وقوع حوادث ناگوار همانند ریزش ساختمان پلاسکو و متروپل در تهران و آبادان و همچنین با توجه به وظایف قانونی وزارتخانه‌های کشور و راه و شهرسازی، حجت الاسلام والمسلمین محمد جعفر منتظری در نامه‌ای خطاب به وزرای کشور و راه و شهرسازی تاکید کرد: ضمن اولویت بندی و تعیین برنامه زمانی نسبت به این موارد اقدام فوری صورت گیرد:


۱. ساختمان‌سازی به ویژه بلند مرتبه‌سازی با رعایت اصول شهرسازی و مقررات ملی ساختمان و مسئولیت‌پذیری سازمان نظام مهندسی و کنترل ساختمان انجام گرفته و از هرگونه تغییر کاربری یا تغییر خودسرانه نقشه‌های تایید شده جلوگیری و نسبت به ایمنی و استحکام بنا اهتمام لازم معمول و در خصوص موارد مذکور و کلیه مواردی که در صلاحیت شهرداری‌ها و کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری است با پیش بینی ساز و کار‌ها و عند الاقتضاء بازبینی لازم در رویه‌های فعلی به منظور تشدید بازرسی‌ها و بررسی عملکرد مهندسان ناظر و سایر متولیان فنی و اجرایی از هرگونه تعلل و مسامحه در امور نظارت فنی بر ساختمان‌های جدید الاحداث جلوگیری و تخلفات مربوط شناسایی و پیگیری قانونی شود.



۲. به منظور حفظ جان، سلامت و اموال مردم و پیشگیری از تکرار حوادث دلخراش، تدابیر اجرایی عاجل و موثر به منظور ایمن‌سازی بنا‌ها یا اماکن خطرناک اعم از مراکز خرید، برج‌های مسکونی، دالان‌ها و پاساژ‌ها و سایر ابنیه به ویژه ساختمان‌های فرسوده که محل تردد عموم مردم است اتخاذ گردد.



۳. ضمن برنامه‌ریزی لازم برای شناسایی نقاط حادثه‌خیز و پرخطر در سطح شهر‌ها و استان‌ها با تاکید بر خطوط مواصلاتی و اقدام فوری برای ایمن‌سازی و رفع مخاطرات احصا شده، نظارت و بازرسی فنی و کارشناسی دقیق بر روند طراحی و ساخت جاده‌ها و پل‌ها در خیابان‌ها و خطوط جاده‌ای و ریلی در سطح شهر‌ها و استان‌ها در دستور کار قرار گیرد.



۴. ترتیبی اتخاذ شود تا گواهی برگه استحکام ساختمان یا هر نوع سازه و ساخت و ساز دیگری علاوه بر آنکه نشان‌دهنده نظارت جامع و فنی مهندسین ناظر در تمامی مراحل ساخت و تایید کیفیت ساخت و عدم وجود هر عیب و نقصی است؛ به گونه‌ای صادر شود تا در صورتی که تعلل و تساهل در انجام نظارت‌های فنی مذکور به بروز یا وقوع هرگونه آسیب، ایراد یا حادثه‌ای برای ساختمان یا سازه منجر گردید، قابلیت استناد و تعقیب حقوقی و قضایی را داشته باشد.


ضرورت دارد با پیش بینی ساز وکار مناسب، تخلفات و جرایم مرتبط با موارد فوق، جهت اقامه دعوی به دادستان‎‌های محترم حوزه‌های قضایی ارسال گردد.

در این بخشنامه از دادستان‌های سراسر کشور خواسته شده است با نظارت معاون پیگیری حقوق عامه دادستانی کل کشور و همکاری دستگاه‌های مسئول در استان‌ها، اقدام مقتضی به منظور شناسایی ساختمان‌ها یا اماکن پرخطر و اصلاح وضع آن‌ها صورت گیرد./صدا و سیما

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده