پیش بینی قیمت دلار فردا 30 خرداد 1402-راهبرد معاصر
مالکی، نماینده مجلس: مبدا قاچاق سوخت از خود پالایشگاه‌هاست | «قاچاق توسط مردم محلی» حرف بی‌ربطی است وزیر کار: ۷ معدن خطرناک تعطیل شدند | حقوق کارگران معادن تعطیل شده پرداخت می‌شود عرضه آپارتمان اجاره‌ای کاهش یافت وزیر صمت: با مقصران حادثه معدن طبس برخورد قانونی می‌شود طرح ویژه جایگزینی محصولات مدیران خودرو + شرایط بازار ارز توافقی به زودی عملیاتی می‌شود قیمت طلا و قیمت سکه امروز پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۰ خریداران طلا عقب‌نشینی کردند واریز یارانه ارزی طرح دارویار به حساب داروخانه‌ها شرکت سپرده‌گذاری مرکزی: مپنا سود سهام عدالت را گرو مطالبات خود از دولت نگه داشت فوق‌العاده ویژه مشاغل عمومی تا ۵۰ درصد افزایش یافت + جزئیات وزیر اقتصاد دلایل افزایش قیمت دلار را اعلام کرد آغاز عرضه انبوه سکه | نحوه واریز وجه، کارمزد و هزینه‌های عملیاتی فروش حدود ۵ هزار سکه طلا در حراج امروز + قیمت طرح فروش و پیش فروش دنا پلاس دستی آبان ۱۴۰۳ + جدول

پیش بینی قیمت دلار فردا 30 خرداد 1402

قیمت دلار امروز کاهش داشت و به کانال 48 هزار تومانی برگشت. این روند نزولی از ابتدای هفته در بازار ارز حاکم است و معامله‌گران را نسبت به مبادله بدبين‌ کرده است. فعالان اقتصادی معتقدند استُپ ارزی و کاهش بیشتر قیمت دلار برای اقتصاد خطرناک است.
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۳ - ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 19
کد خبر: ۱۹۰۱۸۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ امروز قیمت دلار در روند کاهشی یک کانال به عقب برگشت. این اسکناس در بازار آزاد با قیمت ۴۸ هزار و ۲۰۰ تومان مبادله شد. دلار در روز جاری نزدیک به هزار تومان افت قیمت داشت و به سردرگمی معامله‌گران بازار ارز دامن زد.

فعالان بازار ارز ورود اخبار کذب را عامل اصلی این روند نزولی می‌دانند. آنها معتقدند اخباری مبنی بر آزادسازی منابع ارزی ایران در سایر کشورها، توانسته معامله‌گران را در استُپ ارزی نگه‌ دارد. این اصطلاحی است که در روزهای گذشته معامله‌گران این بازار به شرایط نسبتا با ثبات بازار ارز اطلاق می‌کنند.

آنها می‌گویند تا زمانی که فشار بازارساز بر بازار ارز به واسطه اخبار کذبی که روانه این بازار می‌شود بالاست معامله‌گران ترجیح می‌دهند تماشاچی باشند تا بازیگر.

هر کاهشی روند نیست

از سوی دیگر کارشناسان اقتصادی نیز روند فعلی حاکم بر بازار ارز و کاهش روزهای اخیر را روند نمی‌دانند. آنها معتقدند برگشت قیمت دلار از کریدور ۵۰ هزار تومانی و رسیدن به رقم ۴۸ و ۴۷ هزار تومانی ریزش قیمت و روند نزولی بازار محسوب نمی‌شود.

به اعتقاد آنها بازار روند ندارد و اصطلاحا ساید است؛ روند خنثی یا سایدوی روندی است که جهت رو به بالا یا پایین ندارد یا اینکه صعودی یا نزولی نیست. تمایل این روند حرکت به صورت افقی با ضربانی محدود است.


فعالان اقتصادی در بلاتکلیفی

در همین راستا جواد فلاحیان با اشاره به اینکه بازار ارز در بلاتکلیفی قرار دارد به تجارت‌نیوز گفت: «مسائل کلان اقتصادی، رشد نقدینگی و موضوع تورم از یک سو و مدیریت بازار با اخبار مثبتی که همواره مخابره می‌شود از سوی دیگر بلاتکلیفی برای فعالان اقتصادی به وجود آورده است. این شرایط تمام فعالان اقتصادی را مردد کرده که دلار به کدام سمت حرکت می‌کند.»

وی توضیح داد: «در هفته‌ گذشته با رویدادهای سیاسی و اخبار مساعد در رابطه با برجام شاهد رفتار نزولی دلار بودیم. هر چند این افت قیمت روند کاهشی نبود اما می‌توان از آن به عنوان اصلاح ۶ درصدی قیمت یاد کرد.»

فلاحیان افزود: «به نظر می‌رسد تا اقدام عملی در اقتصاد رخ ندهد و موضوع مذاکرات برجام به قطعیت نرسد، شاهد اصلاح و حتی ریزش قیمت نخواهیم بود.»


این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه رویدادهای سیاسی اخیر باعث ایجاد هیجان منفی در بازار و اصلاح قیمت شده خاطرنشان کرد: «ماه‌هاست که اقتصاد کشور بر أساس دلار بالای ۵۰ هزار تومان مبادله می‌شود و این تثبیت قیمت و از طرفی پایین آمدن بیش از حد قیمت دلار نیز می‌تواند اثرات بدی را روی کلیت اقتصاد داشته باشد.»

دلار ارزان خطرناک است

وی درباره آثار منفی کاهش قیمت دلار روی کلیت تولید و اشتغال گفت: «با کاهش قیمت دلار خطر خروج سرمایه از کشور وجود دارد‌ علاوه بر آن بسیاری از شرکت‌ها و کارخانجات مواد اولیه‌شان را از بازار آزاد با دلار بالای ۵۰ هزار تومان خریداری کرده‌اند و همین موضوع باعث می‌شود در کلیت اقتصاد شاهد زیان قابل توجهی باشیم.»

وی در ادامه افزود: «انتظار می‌رود با وجود اخبار تاثیرگذار و رویدادهای سیاسی، قیمت دلار در محدوده‌های فعلی بماند. این اخبار می‌تواند تحقق یا عدم تحقق برجام باشد. دلار می‌تواند نوسان کوتاه‌مدتی در همین محدوده‌ها داشته باشد.»

فلاحیان درباره روند قیمت دلار در طولانی‌مدت گفت: «در ماه‌های آینده با افزایش نقدینگی و تورم روند دلار رو به بالا خواهد بود. اگر برجامی رخ ندهد و تمام مذاکرات گفتار درمانی باشد، شاهد رشد تند و شارپی در بازار ارز خواهیم بود.»

وی به نوسانات اخیر بازار ارز اشاره کرد و گفت: «نوسانات تا ۳ تا ۵ درصدی در بازارهای مالی منطقی است. فعلا در بازار این نوسانات سایدوی است. از محدوده ۵۰ هزار تومان ۳ درصد هم که پایین بیاید تقریبا می‌شود محدوده ۴۷ و ۴۸ هزار تومان بنابراین روند محسوب نمی‌شود.»

کاسبی فعالان بازار ارز آخر ماه کساد است

به شکل سنتی معامله‌گران، روزهای پایانی هر ماه را به دلیل نحوه عملکرد بانک‌ها کاهشی می‌دانند. فعالان بازار می‌گویند در روزهای پایانی هر ماه بانک‌ها به راحتی اجازه خروج پول را نمی‌دهند. آنها به دلیل تراکنش‌های مالی ترجیح می‌دهند پول مشتری‌ها در روزهای پایانی ماه در حساب‌ها بماند. این موضوع نیز می‌تواند عاملی برای کاهش عرضه و تقاضا در بازار ارز باشد.

امروز قیمت دلار در بازارهای مجاور نیز با کاهش همراه شد. دلار سلیمانیه با قیمت ۴۸ هزار و ۱۰۰ تومان معامله شد. دلار هرات به رقم ۴۸ هزار و ۴۷۰ تومان رسید. درهم امارات نیز با قیمت ۱۳ هزار و ۴۲۰ تومان رسید و کاهش محدود ۵۰ تومانی داشت./تجارت نیوز

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار