چرا قیمت ارز ثابت مانده است؟-راهبرد معاصر

چرا قیمت ارز ثابت مانده است؟

به گفته‌ی یک کارشناس اقتصادی سه عامل کلیدی، بازگشت ۹ میلیارد دلار حاصل از صادرات غیرنفتی در دو ماه اخیر، کاهش فشار امارات متحده عربی در هفته‌های اخیر و بحث از سرگیری مذاکرات سیاسی عامل ثبات نسبی بازار ارز بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۴ - ۰۷ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 August 29
کد خبر: ۲۰۶۷۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ با وجود تداوم و تشدید فشارهای ایالات متحده بر کشورمان، قیمت ارز همچنان و به مانند چند ماه سپری از ثباتی نسبی برخوردار بوده است.

 

کارشناساس اقتصادی دلایل متعددی را در باب این رخداد بیان نموده‌اند. وحید شقاقی شهری استاد دانشگاه خوارزمی در گفتگو با ایلنا ادله خود را این گونه شرح داده است.

 

وی در مورد دلایل کاهش نرخ ارز بازار آزاد در روزهای اخیر گفت: در روند کاهش نرخ ارز سه عامل تاثیرگذار بوده است که عامل نخست مربوط به بازگشت ۹ میلیارد دلار حاصل از صادرات غیرنفتی در تقریبا دو ماه اخیر بوده است. باید توجه داشت که تا اسفند سال گذشته از ۴۴ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی، تنها ۱۰ میلیارد دلار آن به کشور بازگشته بود. بنابراین تلاش بانک مرکز و زیر فشار گذاشتن صادرکنندگان باعث شد این روند تشدید شود که خود در بازگشت آرامش به بازار ارز نقش مهمی داشته است.

 

وی ادامه داد:  همچنین براساس شنیده‌ها، گویا امارات متحده عربی در هفته‌های اخیر از فشار خود بر واردات کالاها و فعالیت صرافان ایرانی کاسته است که می‌تواند به عنوان دلیل دیگر کاهش نرخ ارز باشد.

 

این استاد دانشگاه خوارزمی بحث از سرگیری مذاکرات سیاسی را عامل سوم دانست و افزود: اخبار مربوط به مباحث سیاسی نیز در این روند تاثیر مثبت داشته است. البته باید توجه داشت که این عامل می‌تواند تاثیر موقت داشته باشد چون ممکن است مذاکراتی نباشد و اگر هم باشد به نتیجه خاصی نرسد، بنابراین نمی‌توان تاثیر آن را دائمی دانست.

 

شقاقی خاطرنشان کرد: در مجموع، این سه عامل باعث شدند تا ترمز سوداگری افراطی در بازار ارز کشیده شود و دلار در روز گذشته عملا وارد کانال ۱۰ هزار تومان شود. البته بانک مرکزی نیز باید مراقبت کند تا شاهد دوباره افزایش نرخ ارز نباشیم. نباید فراموش کرد که آنچه موجب پایداری ثبات در بازار ارز می‌شود بهبود تراز ارزی کشور است وگرنه تاثیر برخی عوامل موقت و گذرا است.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده