نگاه معقول لایحه بودجه 1403 به درآمدهای نفتی-راهبرد معاصر
جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

نگاه معقول لایحه بودجه 1403 به درآمدهای نفتی

جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه‌، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ارقام بخش های مختلف لایحه بودجه 1403 از جهاتی نسبت به بودجه سال های گذشته مناسب تر است، گفت: کارشناسی‌ها حاکی از این است، دولت نسبت به گذشته نگاه معقول تری به درآمدهای نفتی داشته است.
جعفر قادری؛ عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۲ - ۰۴ آذر ۱۴۰۲ - 2023 November 25
کد خبر: ۲۱۵۰۵۵

چرا لایحه بودجه 1403 دارای اثربخشی مناسب است؟

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ آیت‌الله رئیسی، رئیس جمهور کشورمان از تقدیم لایحه بودجه 1403 در روز سه‌شنبه آینده به مجلس شورای اسلامی خبر داد. وی در جلسه هیئت دولت با تشریح روند تدوین لایحه بودجه 1403 همه دستگاه‌ها را مکلف کرد از تخصیص بودجه برای مصارفی که منابع پایدار برای آن پیش‌‌بینی نشده است، پرهیز کنند.

 

افزایش رکود به هیچ وجه به نفع کشور نیست و باید با اتخاذ تدابیر بیشتری در حوزه توسعه کسب و کار و تولید رونق گام‌های جدی عملی برداشت

جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه‌، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی درباره جزئیات لایحه بودجه 1403 و ارقامی که تاکنون به صورت کلی درباره مصارف و مخارج سال آینده کشور اعلام شده است، به «راهبرد معاصر» گفت: نخستین نکته مهم در زمینه بودجه سال آینده افزایش 18 درصدی بودجه است، زیرا این رقم نسبت به افزایشی که در بودجه سال 1402 داشت، به مراتب کمتر شده است. 

 

وی با بیان اینکه دولت در راستای کاهش نرخ تورم رویکرد انقباضی را در بودجه در پیش گرفته است، افزود: در اینکه بودجه با توجه به شرایط اقتصادی و پابرجا بودن تحریم انبساطی بسته نشده حرفی نیست و مطلوب است، اما انتظار می رود در زمینه رشد اقتصادی برای خروج از رکود که مؤلفه مهم و مورد نیاز اقتصاد ایران است، در حوزه تولید تغییراتی به‌وجود آید.

 

قادری گفت: افزایش رکود به هیچ وجه به نفع کشور نیست و باید با اتخاذ تدابیر بیشتری در حوزه توسعه کسب و کار و تولید رونق گام‌های جدی عملی برداشت تا در کنار بودجه انقباضی و جلوگیری از مصارف و ریخت و پاش های بیشتر، زمینه ساز افزایش درآمد با رشد تولید شد.

 

عضو کمیسیون برنامه‌، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر رشد تولید در کار نباشد و راه های لازم برای رونق تولید و بهبود فضای کسب و کار در سال آینده مد نظر قرار نگیرد، کاهش هزینه های بودجه نیز نمی تواند بخش قابل توجهی از مشکلات کشور را به‌ويژه در بخش تورم و تأمین هزینه ها حل و فصل کند. 

 

عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز یادآور شد: برای اثرگذاری اهداف دولت در زمینه کاهش نرخ تورم که در بودجه لحاظ شده است، مانند تدوین انقباضی بودجه امید می رود دولت با ایجاد گشایش در فضای کسب و کار و لحاظ کردن مشوق‌هایی برای سرمایه گذاری بیشتر در بخش های توسعه محور و زیرساختی همچون سرمایه گذاری داخلی یا خارجی زمینه بهبود وضعیت تولید را فراهم کند. 

 

قادری با بیان اینکه بودجه انقباضی و رشد تولید همزمان کمک شایانی به کاهش نرخ تورم خواهند کرد، گفت: با توجه به اینکه تاکنون جزئیات کاملی از ارقام و اعداد بودجه به‌ویژه ترکیب بودجه عمرانی و بودجه جاری منتشر نشده است، به صورت کلی نمی توان توضیح داد یا پیش بینی درستی از وضعیت بودجه کشور در سال آینده ارائه کرد. 

 

وی عنوان کرد: به نظر می‌آید اعداد و ارقامی که در بخش های مختلف لایحه بودجه 1403 گنجانده شده از جهاتی نسبت به بودجه سال های گذشته مناسب تر است، اما برای اثربخشی بیشتر باید در حوزه های دیگر که زمینه ساز کاهش نرخ تورم می شود ورود جدی داشت. 

 

عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز تصریح کرد: افزایش رکود به هیچ وجه به نفع اقتصاد کشور نیست، ضمن اینکه کارشناسی‌ها حاکی از این است دولت در لایحه بودجه 1403 نسبت به گذشته نگاه معقول تری به درآمدهای نفتی داشته است.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار