تحول بزرگ در صادرات ایران به کشورهای حوزه اوراسیا-راهبرد معاصر
مالکی، نماینده مجلس: مبدا قاچاق سوخت از خود پالایشگاه‌هاست | «قاچاق توسط مردم محلی» حرف بی‌ربطی است وزیر کار: ۷ معدن خطرناک تعطیل شدند | حقوق کارگران معادن تعطیل شده پرداخت می‌شود عرضه آپارتمان اجاره‌ای کاهش یافت وزیر صمت: با مقصران حادثه معدن طبس برخورد قانونی می‌شود طرح ویژه جایگزینی محصولات مدیران خودرو + شرایط بازار ارز توافقی به زودی عملیاتی می‌شود قیمت طلا و قیمت سکه امروز پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۰ خریداران طلا عقب‌نشینی کردند واریز یارانه ارزی طرح دارویار به حساب داروخانه‌ها شرکت سپرده‌گذاری مرکزی: مپنا سود سهام عدالت را گرو مطالبات خود از دولت نگه داشت فوق‌العاده ویژه مشاغل عمومی تا ۵۰ درصد افزایش یافت + جزئیات وزیر اقتصاد دلایل افزایش قیمت دلار را اعلام کرد آغاز عرضه انبوه سکه | نحوه واریز وجه، کارمزد و هزینه‌های عملیاتی فروش حدود ۵ هزار سکه طلا در حراج امروز + قیمت طرح فروش و پیش فروش دنا پلاس دستی آبان ۱۴۰۳ + جدول
کامبیز میرکریمی، نایب‌رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

تحول بزرگ در صادرات ایران به کشورهای حوزه اوراسیا

کامبیز میرکریمی، نایب‌رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه با بیان اینکه وضعیت صادرات ایران به کشورهای اوراسیا بسیار متفاوت از گذشته است، گفت: در یک قرن اخیر ۶۰ درصد اقلام صادراتی ایران کالاهای سنتی، خشکبار و میوه و مواد غذایی بود، درحالی‌که اینک تنوع یافته است و شاهد صادرات محصولات شیمیایی و ماشین‌آلات صنعتی هستیم.
کامبیز میرکریمی؛ نایب‌رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۰ - ۰۵ دی ۱۴۰۲ - 2023 December 26
کد خبر: ۲۲۰۴۰۶

تحول بزرگ صادرات ایران به کشورهای حوزه اوراسیا

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ موافقتنامه تجارت آزاد میان ایران ‌‌ و کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا شامل روسیه، بلاروس، ارمنستان، قزاقستان و قرقیزستان دوشنبه گذشته در سن‌پترزبورگ به وسیله وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان و مقام های پنج کشور عصو امضا شد.


ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در نشست شورای عالی این اتحادیه که با حضور هیئات ایرانی و سران کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا برگزار شد، با برشمردن مزیت‌های ویژه این موافقتنامه برای همه طرف‌ها ابراز امیدواری کرد هرچه سریعتر موافقتنامه تجارت آزاد میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا به تصویب مجالس کشورهای عضو برسد.


با اجرایی شدن این توافقنامه تعرفه ۸۷ درصد کالا‌های تجاری میان ایران و کشور‌های عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا صفر خواهد شد. این توافقنامه نخستین توافقنامه چندجانبه تجارت آزاد ایران است که پیش بینی می‌شود با اجرایی شدن آن تجارت ایران با کشور‌های اوراسیا تا پنج سال آینده به ۱۸ تا ۲۰ میلیارد دلار برسد.

در توافق تجارت آزاد جمهوری اسلامی ایران با اتحادیه اوراسیا شاهد گسترش صادرات و واردات در حد کالاهای راهبردی خواهیم بود


کامبیز میرکریمی، نایب‌رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه درباره توافق تجارت آزاد میان ایران و اتحادیه اوراسیا و تقویت تجارت خارجی ایران به «راهبرد معاصر» گفت: با اجرایی شدن توافق تجارت ایران و اتحادیه اوراسیا و صفر شدن تعرفه 87 درصد کالاهای مورد تجارت ایران با کشورهای اوراسیا شاهد رقم خوردن توافقی بی سابقه در عرصه تجارت خارجی کشور هستیم.


وی با بیان اینکه تاکنون چنین سطح از بازرگانی و تجارت آزاد برای کشور فراهم نشده بود، افزود: ایران مشابه چنین توافقنامه ای را با هیچ کشوری امضا نکرده بود، اما همه کشورهای دنیا با همسایگان خود چنین توافقنامه هایی امضا می کنند و حتی برای افزایش تجارت آزاد دو و چندجانبه برخی تعرفه ها را کاهش می دهند یا حذف می کنند.


نایب‌رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه با بیان لزوم تسهیل موضوعات گمرکی با هدف روان سازی واردات و صادرات کالاهای مورد نیاز کشور عنوان کرد: در توافق تجارت آزاد جمهوری اسلامی ایران با اتحادیه اوراسیا شاهد گسترش صادرات و واردات در حد کالاهای راهبردی خواهیم بود. با توجه به اینکه کشورهای مختلف مانند روسیه، ارمنستان، قرقیزستان و بلاروس عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا هستند، امضای این تفاهمنامه به معنای امضای توافق با یکایک این کشورهاست، لذا کشورهای یاد شده متعهد به همکاری با ایران در حوزه تجارت آزاد هستند.


میرکریمی یادآور شد: صفر شدن تعرفه های تجاری با برخی کشورهای اتحادیه اوراسیا که از سال 98 کمرنگ شد، بار دیگر قوت گرفته است؛ موضوعی که به جهش صادرات ایران منجر می شود. کاهش تعرفه و عوارض صادراتی به روسیه از چهار سال گذشته به توسعه درآمدهای ارزی با رقم های نزدیک به ۲۷۰ میلیون دلار منجر شد، اما در سال های بعد مانند سال ۹۸ به بالای ۴۷۰ میلیون دلار جهش یافت.


وی با تأکید بر اینکه می توان امیدوار بود بعد از امضای این توافقنامه بیش از ۸۵ درصد تجارت کالایی میان ایران و کشورهای عضو اتحادیه اورسیا مشمول تعرفه صفر درصدی شود، گفت: ازجمله مزایای امضای توافقنامه تجارت آزاد ایران با کشورهای اوراسیا تسهیل صادرات کالاهای ایرانی است، زیرا با نگاهی به ترکیب اقلام صادراتی می توان متوجه شد نسبت به گذشته بسیار متنوع شده است و این موضوع به افزایش ارزش افزوده برای اقتصاد کشور منجر می شود.


نایب‌رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه توضیح داد: عمده کالاهایی که به اتحادیه اوراسیا صادر می شود، با ارزش افزوده هستند و ایران نیز کالاهایی مانند نهاده ها، چوب و فلز از کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا وارد می کند. افزایش صادرات کالاهایی که ارزش افزوده و بهره وری مالی و اقتصادی قابل توجهی برای اقتصاد ایران داشته باشند، وابسته به حمایت و کمک رسانی نهادهای دولتی به واحدهای تولیدی است تا ایران به بازارهای  پرجمعیت کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا دست یابد.

خوشبختانه تنوع صادرات بالایی به کشورهای اتحادیه اوراسیا ازجمله ارمنستان، قزاقستان و روسیه داریم


وی تصریح کرد: وضعیت صادرات ایران به کشورهای مختلف ازجمله اوراسیا بسیار متفاوت شده است، زیرا در یک قرن اخیر ۶۰ درصد اقلام صادراتی ایران کالاهای سنتی، خشکبار و میوه و مواد غذایی بود، در حالی که اینک تنوع یافته است و شاهد صادرات محصولات شیمیایی پایین دستی، پلاستیک، پلیمر و حتی ماشین آلات صنعتی هستیم.


میرکریمی گفت: شاید میزان صادرات ما نسبت به برخی کشورها که صادرکننده کالای صنعتی هستند، بسیار کم باشد؛ اما با توجه به اینکه تاکنون کالای صنعتی صادر نکرده ایم ورود به عرصه صادرات صنعتی و کاهش صادرات مواد خام دستاورد برای کشور به شمار می رود و این رویه به صادر نشدن منابع طبیعی و فرآوری آن در کشور و ارزش آفرینی مالی منتهی می شود.


این فعال اقتصادی عنوان کرد: خوشبختانه تنوع صادرات بالایی به کشورهای اتحادیه اوراسیا ازجمله ارمنستان، قزاقستان و روسیه داریم و با توجه به اینکه توافق تجارت آزاد میان دولت ها امضا شده است، باید منتظر تصویب آن از سوی مجالس کشورهای عضو بود که کمتر از یک سال زمان می برد.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار