به گزارش راهبرد معاصر؛ دامدار به فکر این است که دام را به فروش برساند اما در حال حاضر واردات دام به وفور وجود دارد و خریدار زیاد به سمت دامدار نمیآید. سیاست موجود در بخش دام درست نیست چراکه نباید فشار به تولید کننده بیاید تا دام خود را باضرر یا بدون سود به فروش برساند.
منصور پوریان با تاکید بر اینکه واردات گوشت قرمز دام سنگین ۲۵ درصد بیش از نیاز کشور صورت گرفته است، اظهار کرد: میزان نیاز کشور به واردات دام سنگین تنها ۱۰ درصد است، اما آمار نشان میدهد واردات 25 درصد بیش از میزان نیاز کشور انجام شده است.
وی ادامه داد: در سه ماهه نخست سال تمام توجه مسئولان برای تنظیم بازار به واردات بود و از تولید داخل غافل شدند، این امر انباشت دام در دامداریها را به دنبال داشته است.
پوریان با انتقاد از عرضه بالای گوشتهای وارداتی در ایام ماه محرم، این موضوع را یکی دیگر از دلایل تاثیرگذار در بیمشتری ماندن دامهای داخلی دانست.
وی میزان انباشتگی دام در دامداریها را ۵۰ درصد تولید عنوان کرد و گفت: این رقم بسیار بالایی است که موجب ضربه به تولید خواهد شد.
پوریان با اشاره به افزایش هزینه نگهداری و خوراک دام، گفت: برخی دامها از سال گذشته در دامداریها ماندهاند که فشار مالی زیادی با توجه به افزایش هزینه تولید به دامداران میآورد.
وی ادامه داد: تقریبا فروش نقدی دام متوقف شده و دلالان با چکهای مدتدار اقدام به خرید از دامداران میکنند.
به گفته پوریان؛ شرایط به وجود آمده بیمیلی دامداران به ادامه تولید را به همراه داشته که میتواند افزایش وابستگی به واردات را به دنبال داشته باشد.
رئیس شورای تامین دام کشور تاکید کرد: میزان واردات گوشت قرمز دام سنگین به حدی است که تا پایان سال جاری به اتمام نخواهد رسید.
پوریان اظهار کرد: ما مخالف واردات نیستیم، اما فراهم نمودن زمینه صادرات نیز ضروری است چراکه شرایط به وجود آمده تضعیف تولید داخل را موجب خواهد شد.