تحریم بانک مرکزی؛ تحریمی اقتصادی یا نمادین؟-راهبرد معاصر

تحریم بانک مرکزی؛ تحریمی اقتصادی یا نمادین؟

از دیدگاه کارشناسان امر، تحریم بانک مرکزی موجب قطع ارتباط مالی این بانک با سایر نهادهای مالی نخواهد شد، از همین رو، تحریم یاد شده بیشتر جنبه ی سیاسی دارد تا اقتصادی.
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۲ - ۳۰ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 21
کد خبر: ۲۲۹۳۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ رییس جمهوری آمریکا در ادامه تروریسم اقتصادی اش علیه ملت ایران و پس از خروج از برجام و وضع شدیدترین تحریم های بین المللی، بانک مرکزی کشورمان را در فهرست تحریم قرار داد.

 

دونالد ترامپ روز جمعه در نشست خبری مشترک با نخست وزیر استرالیا افزود شدیدترین تحریم ها علیه ایران وجود دارد.ما شدیدترین تحریم ها را وضع کرده ایم که پیش از این هرگز وجود نداشت.

 

وی ادامه داد: ما امروز بانک مرکزی را در فهرست قرار دادیم. خواهیم دید که آنها نه تنها با آمریکا بلکه در درون کشور خود هم با مشکلات زیاد خودساخته روبرو هستند.

 

استاد اقتصاد دانشگاه خوارزمی در گفتگویی به بررسی تحریم اقتصادی یاد شده پرداخته است. وی در این باره اظهار داشت: بانک مرکزی ایران در دور گذشته مورد تحریم قرار گرفته بود و بر اساس آ‌ن تحریم‌ها، برچسب SDN خورده بود یعنی این تحریم‌ها به شهروندان آمریکا و بنگاه‌های این کشور اجازه مبادلات مالی و پولی را نمی‌داد بنابراین در دور گذشته عملا بانک مرکزی ایران از چرخه دلاری آمریکا حذف شده بود.

 

وحید شقاقی شهری ادامه داد: اما در تحریم‌های جدید تحریم‌ها، عملا اعلام حمایت مالی بانک مرکزی ایران از تروریسم است به عبارت دیگر بانک مرکزی را در لیست حامیان مالی تروریسم قرار می‌دهد و برچسب SDGT می‌خورد. وقتی کشوری در این لیست قرار می‌گیرد مبادله هر شهروند یا شرکتی از کشور دیگر موجب می‌شود آن شهروند یا شرکت در لیست SDN قرار بگیرد. برای مثال اگر یک بانک عراقی مبادله پولی و مالی با بانک مرکزی ایران داشته باشد عملا از چرخه دلاری آمریکا حذف خواهد شد. در مجموع می‌توان گفت در تحریم‌های گذشته فقط شهروندان آمریکایی حق مبادله با بانک مرکزی ایران را نداشتند اما در تحریم‌های جدید چون بانک مرکزی نهاد مشمول حمایت از تروریسم قرار گرفته است هر شهروندی از هر کشور دیگر در صورت مبادله با بانک مرکزی ایران نیز مشمول تحریم می‌شود.

 

این اقتصاددان در مورد تاثیرات اقتصادی این تحریم گفت: اینکه با این اقدام ارتباط بانک مرکزی ایران با سایر نهادهای مالی قطع شود امکان‌ناپذیر است و به نظر بنده این تحریم‌ها بیشتر جنبه سیاسی دارد تا اقتصادی، از همین رو نمی‌تواند زیاد تاثیر اقتصادی داشته باشد. اما باید در نظر گرفت حذف بانک مرکزی از لیست SDGT حتی پس از رفتن آقای ترامپ کمی سخت خواهد بود و رئیس جمهور بعدی باید اثبات کند که بانک مرکزی ایران حامی تروریسم نیست بنابراین این اقدام اخیر دولت آمریکا تنها خروجی و برونداد سیاسی دارد.

 

وی تصریح کرد: البته نباید فراموش کرد بانک مرکزی ایران به صورت مستقیم با سایر بانک‌ها کار نمی‌کند و این سایر بانک‌های ایرانی هستند که در مبادلات حضور دارند. همچنین همان طور که در دور گذشته تحریم‌ها هیچ تاثیری بر اقتصاد ایران نداشت در این دور نیز این گونه خواهد بود و باید توجه داشت که این تحریم جهانی نیست بلکه تحریم آمریکا است و آمریکا به دلیل خروج از توافق برجام چهره موجهی در اذهان بین‌المللی ندارد.

 

شقاقی شهری خاطرنشان کرد: در مجموع تحریم جهانی بانک مرکزی ایران را می‌توان یک اقدام نمادین و حرکت سیاسی دانست.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده