چه تعداد موکب ایرانی در مراسم اربعین دایر است؟‎-راهبرد معاصر

چه تعداد موکب ایرانی در مراسم اربعین دایر است؟‎

در برخی از روایات تاریخی بیان شده است که زیارت کربلا با پای پیاده در زمان «شیخ انصاری»(متوفی سال ۱۲۸۱ قمری) رسم بوده است،‌ اما در برهه‌ای از زمان به ورطه فراموشی سپرده می‌شود که در نهایت توسط «شیخ میرزا حسین نوری» دوباره احیا می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۸ - ۳۱ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 22
کد خبر: ۲۳۰۴۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ همه ساله در مسیر راهپیمایی مکان‌هایی معمولاً به صورت چادرهایی بزرگ با نام موکب (هیئت عزاداری) یا «مضیف»به صورت مردمی و خودجوش برپا می‌شود. در این موکب‌ها خدمات و امکانات بهداشتی و رفاهی به صورت رایگان به زائران ارائه می‌شود. اجتماعات مذهبی عراق، موکب‌های بسیاری جهت استراحت زائرین برپا می‌کنند و رایگان به زائران خدمات می‌هند. مدیریت موکب‌ها به‌شکل مردمی و مستقل از دولت انجام می‌شود.

 

حسن پلارک پیش از ظهر امروز در گردهمایی مدیران اجرایی موکب‌ها و مسؤولین ستاد بازسازی عتبات عالیات استان اصفهان ابراز داشت: مقوله موکب‌داری موضوع جدیدی نیست اما رشد سریع آن موضوعی جدید است، از قدیم پذیرایی از زائر اهل‌بیت و سیدالشهدا اهمیت داشته و سابقه دیرینه دارد.

 

رئیس کمیته اسکان و تغذیه ستاد مرکزی اربعین تصریح کرد: این حادثه اربعین به تعبیر مقام معظم رهبری خلاصه حادثه بزرگ قیام عاشوراست، این حرکت آن‌قدر وسعت پیداکرده که کسانی سعی در پنهان کردن آن دارند و به لطف خدا و عظمت قیام عاشورا به اهداف خود نمی‌رسند.

 

وی ضمن دیدن اربعین در امتداد مسیر ظهور عنوان کرد: آنچه ما در یک تمدن نوین اسلامی مدنظر داریم از همین اربعین شروع می‌شود؛ چه حرکتی باعث می‌گردد که مردم جذب آن شوند و همه از دو ماه قبل در حال تدارک موکب‌ها شوند تا به زائر اربعین خدمت کنند.

 

پلارک دامنه اربعین را بسیار گسترده‌ای خواند و گفت: این موضوع یک رشد روزافزون پیداکرده است، پیش‌بینی می‌شود آمار حضور امسال در اربعین بالای 3 میلیون نفر از ایران و بالای 40 تا 50 درصد از سایر کشورها باشند، در عاشورای امسال مسئولان حرم غافلگیر شدند و آن اتفاق تلخ به وجود آمد و تلنگری برای رشد جمعیت زائر اربعین بود.

 

رئیس کمیته اسکان و تغذیه ستاد مرکزی اربعین اظهار داشت: تنها کسی که می‌تواند زائر امام حسین را پذیرایی کند همین مردم و موکب‌داران هستند، هیچ دولت یا ارگانی توان چنین کاری را نخواهد داشت؛ به لطف خدا این حرکت از سمت مردم شکل‌گرفته است.

 

وی عنوان کرد: بیش از سه هزار اتوبوس از ناوگان اتوبوسرانی کشور برای جابجایی زائران به کار گرفته‌ شده و در جهت ایجاد امنیت تمام قوای نظامی به‌ ویژه نیروی انتظامی همه تلاشان را به کار گمارده‌اند.

 

پلارک مردم را رکن اصلی پذیرایی از زائرین دانست افزود: موکب داران رأس خدمت‌رسانی به زائرین هستند، امسال از ایران بیش از 3 هزار موکب دایر شده که پیش‌بینی می‌شود روزانه 3 میلیون 300 هزار نفر پذیرایی شوند؛ از طرف مردم و دولت عراق هم بیش از 15 هزار موکب خدمت‌رسانی می‌کنند.

 

رئیس کمیته اسکان و تغذیه ستاد مرکزی اربعین در پایان گفت: میزبانی از زائران توفیق مردم عراق است و ما فقط کمک میزبان می‌کنیم، همه سعی کنند با موکب‌دار عراقی مشارکت داشته باشند تا بتوانند به نحو احسن خدمات‌رسانی کنند.

 

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده