به گزارش راهبرد معاصر؛ ۲۴شهریور امسال، پرونده حقوقی چند میلیارد دلاری تشکیل شده علیه یکی از بزرگترین شرکتهای داروسازی آمریکا به اتهام فروش مسکنهای اعتیادآور، سودجویی بسیاری از این شرکتها در پس تبلیغات اغواکننده و روی دیگری از کسب ثروت به هر شیوهای حتی به قیمت جان بیماران را آشکار کرد.
از ۲ سال پیش مصرفکنندگان قرصهای مسکن قوی تولید شده از سوی شرکت داروسازی «پوردو فارما» - یکی از چند ابرگروه داروسازی آمریکا در فروش انحصاری داروهای مخدر مرفین- شکایتی علیه خانواده سکلر(مالک شرکت) به دادگاه ایالت اوکلاهاما بردند.
از روز گذشته پرونده یک شرکت داروسازی فرانسوی به نام "سرویه" (Servier) به جریان افتاده که جان بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ نفر از بیماران را گرفته است.
۹سال پس از افشای رسوایی شرکت دارویی فرانسوی، محاکمه این شرکت که با عرضه داروهای ضد دیابت که برای کاهش اشتها به بیماران تجویز می شد از روز گذشته در دادگاهی در پاریس آغاز شده است. هزاران فرانسوی می خواهند بدانند که چرا این دارو زندگی آنها را خراب کرده است.
گاردین، محاکمه این شرکت داروسازی را یکی از بزرگترین رسواییهای مراقبتهای بهداشتی کشور فرانسه عنوان کرده است.
به گزارش روز سه شنبه شبکه سه خبری فرانسه، این پرونده ۳۷۶ وکیل دارد که از قربانیان داروی تقلبی در دادگاه دفاع می کنند. شاکیان از شرکت تولید کننده این دارو به عنوان "آدمکش" نام می برند چرا که تعداد بسیاری از افراد را کشته است.
قرص"مدیاتور"( Mediator) از مشتقات قرص آمفتامین و داروی ضد دیابتی است که از سه دهه گذشته توسط شرکت داروسازی "سرویه" روانه بازار می شود، این دارو منجر به ایجاد مشکلات قلبی جدی برای بیماران شده است.
"دو کاسترو" وکیل این شرکت داروسازی می گوید: تا پیش از سال ۲۰۰۹ نسبت به خطرساز بودن این داروها که می تواند باعث مسمومیت افراد شود به شرکت هشداری داده نشده است.
او مدعی است که آزمایشگاه های "سرویه" هرگز قصد نداشته اند کسی را مسموم کنند. این در حالی است که این شرکت از ۳۳ سال پیش اقدام به عرضه دارو می کند. به گفته دوکاسترو، پروسه محکامه باید ۶ ماه به طول بیانجامد.
همچنین به نوشته گاردین، علاوه بر آمار قابل توجهی که از مرگ بیماران ناشی از مصرف قرص های تولیدی این شرکت ارائه شده، بسیاری از دیگر مصرف کنندگان هم با استفاده از این داروها متحمل صدمات جدی شده اند.
با به جریان افتادن و آغاز محاکمه این شرکت دارویی، از رسوایی گسترده صنعت داروسازی فرانسه پرده برداشته می شود.
گاردین تعداد شهروندانی فرانسوی که بین سال های ۱۹۷۶ تا ۲۰۰۹ از این قرص استفاده کرده اند را ۵ میلیون نفر اعلام کرده که به پیامدهایی از جمله نارسایی قلبی و ریوی مشکوک بوده اند.
در این پرونده که ۲۱ متهم دارد، وکلای شاکیان می گویند که شرکت با تبلیغات گسترده خود به دنبال فریب مشتریان بوده است.
منبع: ایرنا