مدارس کشور ۱۰۰ هزار معلم کم دارند-راهبرد معاصر

مدارس کشور ۱۰۰ هزار معلم کم دارند

وزیر آموزش و پرورش که به گرگان سفر نموده ضمن تشریح مشکلات آموزشی این وزارتخانه از کمبود ۱۰۰ هزار معلم در مدارس خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۱ - ۲۵ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 17
کد خبر: ۲۵۲۱۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش در مهرماه و همزمان با بازگشایی مدارس به استان گلستان سفر کرده تا ضمن بررسی مشکلات احتمالی دانش آموزان در مناطق سیل زده، به تحولات آموزشی استان بپردازد.

 

محسن حاجی میرزایی چهارشنبه شب در دیدار با آیت الله سیدکاظم نورمفیدی نماینده ولی فقیه در گلستان و امام جمعه گرگان اظهار داشت: در نتیجه توزیع عادلانه فرصت های آموزشی که پس از انقلاب اسلامی فراهم شد در حال حاضر ۹۸ درصد واجدین شرایط در حال تحصیل در مقاطع گوناگون هستند.

 

وی در ادامه به آسیب های نظام آموزش و پرورش کشور اشاره کرد و گفت: آموزش به صورت حافظه محوری بخش مهم این مشکلات است که فهم محوری و تربیت‌ را به حاشیه رانده و فقط گذر از سد کنکور را هدف قرار داده است.

 

وی افزود: در جلسات مختلفی که با گروه های مختلف از جمله روحانیان و اساتید حوزه و دانشگاه داشتیم، سندی تهیه شده تا مفهموم آمورش و تربیت معلم به مربی تغییر یابد که این سند به علت پیچیدگی و سختی در اجرا هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.

 

وزیر آموزش و پرورش گفت: در این سند آموزش تربیتی دانش آموزان در بخش های اعتقادی، اقتصادی اجتماعی، سیاسی، فرهنگی تربیتی و هنر زیباشناسی در نظر گرفته شده است.

 

حاجی میرزایی با بیان اینکه در دنیا مهمترین کارکرد نظام تعلیم و تربیت، آماده کردن دانش آموزان برای پذیرش مسئولیت های اجتماعی و سایر وظایف است افزود: در کشور ما دانش به دانش آموزان منتقل شده اما نتوانستیم آنها را برای زیست موثر و فعال تر در جامعه تربیت کنیم تا بتوانند در جامعه با دیگران ارتباط بگیرند و خود را بشناسند.

 

وی گفت: در این سند تلاش شده تا برای هر پایه تحصیلی مباحث تربیتی در ۶ ساعت آموزش در ابعاد مختلف بررسی شده و در حوزه کتاب های درسی هم بجای انتقال دانش، انتقال مهارت گنجانده شود.

 

وی اضافه کرد: برای استقرار و اجرایی شدن این سند که سه برابر سخت تر از داشتن آن است، نیازمند ایجاد یک گفتمان بین فرهنگیان و تبدیل آن به خواست عمومی هستیم.

 

وزیر آموزش و پرورش با بیان این که کنکور با جهت گیری انحرافی، نظام تعلیم و تربیت را تحت تاثیر قرار داده، گفت: دانش آموزان امروز معیار ۱۲ سال تلاش خود را در کنکور می دانند و بعد از گرفتن لیسانس مانند بسیاری دیگر از دارندگان مدرک دانشگاهی به دنبال کار می گردند و این مساله زمینه ادامه تحصیل در مدارج فوق لیسانس و دکترا را فراهم می کند که در نتیجه سن اشتغال و پذیرش مسئولیت در کشور به تاخیر خواهد افتاد.

 

وی با یادآوری این که در سند تحول نظام آموزش و پرورش به مساله مهارت آموزی تاکید شده، عنوان کرد: این کار مسئولیت خطیری برای همه بخش های جامعه ایجاد می کند که ۱۵ میلیون دانش آموز را به عنوان آینده سازان کشور، به این سمت هدایت کنند.

 

وی در خصوص شان، جایگاه و منزلت معلمان گفت: معلمان و مدیران به علت تامین نشدن معیشت، درگیر مشکلات پیرامونی شده اند که ما باید تلاش کنیم تا این دغدغه را برطرف کنیم.

 

همه دانش‌آموزان مناطق سیل‌زده کشور به مدرسه رفتند

 

محسن حاجی میرزایی چهارشنبه شامگاه پس از دیدار با نماینده ولی فقیه در گلستان به خبرنگاران گفت: کار مرمت همه مدارس نیازمند تعمیر مناطق سیل زده به پایان رسیده و ساخت مدارس احداثی و نیازمند بازسازی مجدد نیز با جدیت در حال انجام است که تلاش می کنیم تا آغاز سال تحصیلی آینده ساخت همه این مدارس تمام شود.

 

وزیر آموزش و پرورش افزود: با بیان اینکه در ابتدای سال تحصیلی جدید با کمبود یکصد هزار معلم مواجه بودیم، خاطرنشان کرد: با به تاخیر انداختن بازنشستگی همکاران در زمان موعد و همچنین بکارگیری فرهنگیان بازنشسته بر اساس علاقمندی خودشان، تا حد زیادی این مشکل برطرف شد.

 

وی با یادآوری اینکه سال به سال بر تعداد دانش‌ آموزان افزوده شده و بازنشستگی معلمان بیشتر می شود، گفت: بخشی از مشکلات این بخش را هم با استفاده از معلمان حق التدریسی جبران کردیم.

 

وی به ساماندهی مربیان پیش دبستانی و حق التدریسی اشاره کرد و گفت: آئین‌ نامه تبدیل وضعیت این گروه آموزشی مورد تصویب دولت قرار گرفته و تا پایان برنامه ششم توسعه، متناسب با نیاز مناطق شناسایی و جذب خواهند شد.

 

وزیر آموزش و پرورش که شامگاه چهارشنبه با استقبال استاندار گلستان وارد این استان شد، امروز پنجشنبه چند پروژه آموزشی و تربیتی، درمانگاه فرهنگیان در گنبدکاووس را افتتاح خواهد کرد و با حضور وی مراسم برچیده شدن مدارس خشتی و گلی و جمع آوری بخاری های نفتی غیراستاندارد در این استان انجام خواهد شد.

 

حاجی میرزایی همچنین چندین مدرسه در شهرستان سیل زده آق قلا را افتتاح کرده و در جلسه شورای مدیران و معاونین اداره کل آموزش و پرورش گلستان شرکت می کند.

 

در جریان سیل ابتدای امسال، ۳۲۶ مدرسه گلستان آسیب دید که از این تعداد ۲۸۰ مدرسه به بهسازی احتیاج داشت که کار تعمیرات آن به پایان رسید.

 

همچنین ۲۴ مدرسه استان نیز به طور کامل تخریب شد که از این تعداد ۱۷ مدرسه در حال ساخت است و مناقصه ساخت هفت مدرسه دیگر هم برگزار شد.

 

وزیر آموزش و پرورش: ۳۰ درصد مدارس کشور ناایمن است

 

محسن حاجی‌میرزایی روز پنجشنبه در آیین بهره‌برداری از مدارس آسیب دیده از سیل، برچیده شدن مدارس خشتی - گلی و جمع‌آوری بخاری‌های نفتی غیراستاندارد گلستان اظهار داشت: رفع کامل این مشکلات نیازمند کمک های بیشتر خیرین است که برای رسیدن به این هدف، دایره فعالیت خیرین آموزش و پرورش گسترش یافته تا با بهره گیری از توان این افراد کمبودهای آموزشی کشور جبران شود.

 

وی ادامه داد: روز گذشته خیرین مدرسه ساز پرداخت مبلغ ۵۰ هزار میلیارد ریال را برای ایمن‌سازی مدارس کشور تقبل کردند و دولت نیز به همین میزان اعتبار به این بخش اختصاص داد تا با استفاده از آن تا سال آینده همه مدارس کشور ایمن شود.

 

وی اضافه کرد: خیرین سهم بزرگی در پیشرفت و مدرسه‌سازی کشور دارند و به دلیل تامین کسری فضای آموزشی و ترویج فرهنگ مسئولیت‌پذیری و روحیه خدمت‌گذاری و همدردی با مردم شایسته تحسین و تقدیر هستند.

 

وزیر آموزش و پرورش در ادامه به سیل امسال کشور به خصوص گلستان اشاره کرد و گفت: در این استان ۴۵۴ واحد آموزشی دچار آسیب و خسارت شد که تعمیر مدارس نیازمند مرمت به پایان رسیده و ساخت ۲۰ واحد تخریب شده نیز آغاز گردید.

 

حاجی‌میرزایی ادامه داد: علاوه بر آن، ۵۲ مدرسه به طور کامل تعمیر اساسی شده و تجهیزات ۱۲۸ مدرسه که دچار خسارت شده بود، تامین گردید.

 

وی یادآور شد: یکی از سیاست‌های عمرانی آموزش و پرورش ساخت مجتمع‌های آموزشی بزرگ است، زیرا اعتقاد داریم کیفیت آموزش، برخورداری از امکانات و تجهیزات در همه حوزه‌ها و بخش‌ها و حضور معلمین خبره و باتجربه در مدارس بزرگتر امکان‌پذیر است.

 

احسان گوهری‌راد مدیرکل آموزش و پرورش گلستان هم در این مراسم گفت: با وجود تمامی سختی‌ها، مشکلات و مساعی ایجاد شده ناشی از سیل، تمامی مدارس استان در نخستین روز سال تحصیلی جدید بازگشایی شد و تنها چند مدرسه فعالیت خود را از ۱۷ مهر ماه سال جاری آغاز کردند.

 

استاندار گلستان هم در این مراسم با اشاره به اینکه در سیل ۲۴ مدرسه استان به طور کامل تخریب شد گفت: عملیات ساخت ۲۰ مدرسه آغاز شده و احداث چند مدرسه باقیمانده دیگر هم به زودی آغاز می شود.

 

هادی حق شناس اظهار داشت: در گلستان از ۱۵ هزار کلاس درس، ۲۵۰۰ کلاس غیردولتی و مابقی دولتی هست که ۴۰ درصد آنها معادل ۴۵۰۰ کلاس نیازمند مقاوم‌سازی و ایمن‌سازی است.

 

در این مراسم مدرسه ۳ کلاسه شهدای بانک ملی روستای آی‌تمر گنبدکاووس با ۳۰۵ مترمربع زیربنا و اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد ریال و مدرسه ۲ کلاسه خیرساز حاجیه جمال‌لیوانی مراوه‌تپه با ۱۱۷ مترمربع زیربنا و ۹ میلیارد ریال اعتبار که بر روی ویرانه های مدارس خشتی - گلی ساخته شده بود به طور متمرکز افتتاح و پایان رسمی فعالیت مدارس خشتی گلستان اعلام شد.

 

همچنین در این مراسم به طور نمادین بخاری‌های نفتی غیراستاندارد ۴۴۰ کلاس درس گلستان با تجهیز کلاس های درس به بخاری های گازی جمع‌آوری شد.

 

وزیر آموزش و پرورش شب گذشته وارد استان گلستان شد و ضمن استقبال از سوی استاندار این استان، با آیت‌الله سیدکاظم نورمفیدی نماینده ولی فقیه در گلستان و امام جمعه گرگان دیدار و با حضور در مزار شهدای گمنام مرکز استان به مقام شامخ شهدا ادای احترام کرد.

 

حاجی‌میرزایی پس از حضور در مراسم صبح امروز در گرگان، برای افتتاح درمانگاه فرهنگیان در شرق گلستان به گنبدکاووس سفر کرد و قرار است بعد از این مراسم با حضور در روستاهای آق‌قلا از مدارس سیل زده این شهرستان بازدید و ۲ مدرسه روستایی را افتتاح کند.

 

همچنین عصر امروز با حضور وزیر آموزش و پرورش عملیات ساخت هنرستان کشاورزی روستای آلوکلاته گرگان آغاز شده و پس از آن وزیر آموزش و پرورش در جلسه شورای معاونین و مدیران آموزش و پرورش گلستان شرکت خواهد کرد.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده