۲۰ سانتیمتر مربع سرانه فضای هنری و فرهنگی هر ایرانی-راهبرد معاصر

۲۰ سانتیمتر مربع سرانه فضای هنری و فرهنگی هر ایرانی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سرانه فضای هنری و فرهنگی هر ایرانی را مطابق با آمار شورای عالی شهرسازی و معماری، یک متر مربع برای هر پنج نفر ارزیابی کرد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۷ - ۰۷ آذر ۱۳۹۸ - 2019 November 28
کد خبر: ۲۹۱۹۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ هر گونه هزینه در خصوص فضاهای فرهنگی بهترین راهکار برای مقابله با آسیب­های اجتماعی است. به همین دلیل توسعه فضاهای فرهنگی مهمترین اولویت برای ارتقای سطح فرهنگی جامعه و در نتیجه ریشه کن کردن آفت­ها و آسیب­های اجتماعی محسوب می­شود. درواقع توسعه فضای فرهنگی شهر، یکی از ضرورت­های امروز است. باید با ایجاد فضای فرهنگی مناسب برای جوانان، زمینه ارتقای سطح فرهنگی جامعه و کاهش مشکلات اجتماعی را فراهم آوریم. چرا که فرهنگ بستر رشد و توسعه جامعه است.

 

سید عباس صالحی روز پنجشنبه در مراسم آغاز عملیات عمرانی نخستین پردیس تئاتر مشهد که به همت شهرداری ساخته‌ می‌شود افزود: شورای عالی شهرسازی و معماری سرانه فضای هنری و فرهنگی در کشور را دستکم یک متر مربع برای پنج نفر می‌داند و این آمار نشان می‌دهد در حوزه مجتمع‌ها و مکان‌های هنری و فرهنگی گرفتار فقر دسترسی هستیم.

 

وی ادامه داد: هرچند هنرهای نمایشی در کشور مسیر رو به رشدی را در ارتباط با عناوین، دفعات نمایش و تعداد تماشاگران داشته اما شرایط کنونی راضی کننده نیست.

 

وی گفت: در سال گذشته هفت هزار و ۲۰۰ هنر نمایشی به تعداد ۸۶ هزار نوبت در استان‌های مختلف اجرا شد که هشت میلیون نفر آنها را تماشا کردند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: طبق آمار سال ۱۳۹۶ از ۶۰ میلیون نفر جمعیت بالای ۱۵ سال در کشور سه میلیون و ۱۰۰ نفر تئاتر تماشا کردند و باقی این جمعیت در طول یک سال به تماشای تئاتر نرفتند.

 

وی ادامه داد: جمعیت قابل توجهی در ایران از دیدن هنرهای نمایشی محروم هستند و ارتباطی با این نوع هنر ندارند در حالی که سطح پویش‌ها در هنرهای نمایشی، امکانات، تنوع سبک‌ها و تاثیرگذاری آنها رشد بسیار داشته است.

 

وی گفت: یکی از عوامل جدی در میزان اندک تماشاگران هنرهای نمایشی در کشور، محدودیت سالن‌های نمایش است زیرا وجود یکهزار و ۵۷ سالن نمایش در کشور کفاف نیاز مردم را نمی‌دهد و این مهم از فرصت عرضه هنرهای نمایشی می‌کاهد.

 

صالحی افزود: هم اکنون ۶۲۱ مجتمع فرهنگی – هنری با وسعت یک میلیون متر مربع در کشور وجود دارد و ۲۷۸ مجتمع با وسعت ۸۰۰ هزار مترمربع نیز در حال ساخت است لذا تا رسیدن به ۱.۶ میلیون مترمربع فاصله بسیار است.

 

وی ادامه داد: فضای سبز دریچه تنفس بدن و فضای فرهنگی و هنری دریچه تنفس روح انسان است لذا اگر کمبود اکسیژن برای بدن را درک کردیم اکنون وقت آن رسیده است که به درک کمبود اکسیژن برای روح برسیم.

 

وی گفت: در سال ۱۳۷۰ موج توسعه فضای سبز در کشور براه افتاد زیرا این بینش و نیاز به وجود فضای سبز در کشور بوجود آمد و متولیان نسبت به توسعه آن همت کردند و اکنون شاهد دستاورد این بینش در شهرهای کشور هستیم به طوری که در مشهد سرانه فضای سبز به ۱۳ مترمربع رسیده است.

 

صالحی افزود: راه‌اندازی پردیس تئاتر مشهد نیز از اتفاقات خوب در راستای توسعه فضاهای فرهنگی - هنری در کشور است و امیدواریم مجموعه‌های دیگر مانند شهرداری نسبت به راه‌اندازی این گونه مجموعه‌ها اقدام کنند.

 

وی با بیان اینکه مشهد مقدس دارای هشت سالن تئاتر با یکهزار و ۳۰۰ صندلی است ادامه داد: با پیگیری شورای شهر و شهرداری قرار است این تعداد صندلی به ۲ برابر افزایش یابد به طوری که مرحله نخست پروژه پردیس تئاتر مشهد طی ۱۷ ماه به بهره‌برداری رسیده و ۷۰۰ صندلی به این تعداد افزوده می‌شود.

 

وی گفت: مشهد مقدس پایگاه قدیمی هنرهای نمایشی ایران از دهه ۱۳۵۰ تاکنون بوده و لازم است با توسعه امکانات زیربنایی آن به قطب هنرهای نمایشی در کشور و جهان اسلام تبدیل شود.

 

نخستین پردیس تئاتر مشهد با زیربنای ۱۲ هزار مترمربع و برآورد هزینه ۱۵۰ میلیارد تومان طی ۵۲۰ روز در بوستان وفا واقع در بولوار فکوری این شهر ساخته‌ می‌شود.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده