آخرین اخبار تخصیص سهام عدالت به جاماندگان-راهبرد معاصر

آخرین اخبار تخصیص سهام عدالت به جاماندگان

محمدرضا پورابراهیم رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی آخرین اخبار تخصیص سهام عدالت به جاماندگان را تشریح کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۵ - ۱۰ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 August 31
کد خبر: ۵۷۰۰۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ طرح اعطای سهام عدالت به دهک های پایین جامعه در سال 85 کلید خورد و برگه های سهام 500 هزارتومانی در اختیار سرپرستان خانوارها قرار گرفت. برگه هایی که امروز ارزشی بیش از 10 میلیون تومان دارند. اما بررسی ها نشان می دهد حدود 1 میلیون و 800 هزارنفر وجود دارند که برگه سهام عدالت دریافت کرده اند اما نامشان در سامانه سهام عدالت وجود ندارد. مجلس شورای اسلامی در پی حل این مشکل برآمده است و محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس آخرین وضعیت تخصیص سهام عدالتبه جاماندگان را تشریح کرد.

 

محمد رضا پور ابراهیمی با اشاره به بررسی طرح جاماندگان از سهام عدالت در کمیسیون اقتصادی در راستای ورود مجلس یازدهم به سرفصل‌های مهم اقتصاد کشور افزود: این طرح پس از جلسات متعدد بررسی نهایی و برای بررسی در جلسه علنی مجلس به هیات رییسه خانه ملت تقدیم شده است.

 

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: واگذاری سهام عدالت در سال‌های 84 - 85 در دستور کار دولت وقت قرار گرفت، گزارشی امروز ما در مجلس حاکی از آن است که؛ با اینکه قرار بود 6 دهک کم درآمد جامعه جزو مشمولان سهام عدالت می‌شوند چنین نشده است.

 

پورابراهیمی گفت: یک میلیون و 200 هزار نفر از افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و حدود 2 میلیون و 100 هزار نفر از افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی سهام عدالت دریافت نکرده اند.

 

این نماینده مجلس افزود: همچنین حدود یک میلیون و 800 هزار نفر نیز در سال‌های 84 - 85 دعوتنامه سهام عدالت دریافت کرده‌اند، اما سهامی به نام آن‌ها واگذار نشده است که در این طرح جزو جاماندگان از سهام عدالت هستند؛ اولین اقدام ما تعیین تکلیف این مهم بوده است.

 

جاماندگان سهام عدالت

 

منابع واگذاری سهام عدالت به جاماندگان

 

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص منابع واگذاری سهام عدالت به جاماندگان نیز گفت: طبق محاسبه ما در کمیسیون اقتصادی با حضور نمایندگان دولت، حدود 150 هزار میلیارد تومان از مالکیت سهام دولت (درصد مالکیت جزئی سهام دولت) در شرکت‌های بورسی امکان واگذاری دارد.

 

وی خاطرنشان کرد: دولت از واگذاری بخشی از سهامی که قرار بود به یک میلیون نفر واگذار کند عدول کرده است و حتی برخی از شرکت‌های سودآور را نیز از مجموعه واگذاری ها‌ی سهام عدالت خارج کرده که غیر قانونی است.

 

پورابراهیمی گفت: با وجود برخی اختلاف نظرها دولت با کلیات این این طرح موافق است، اما نتیجه نهایی در جلسات آتی صحن مجلس مشخص خواهد شد.

 

جاماندگان سهام عدالت

 

روش جدید فروش سهام عدالت + جزییات

 

روش جدید فروش سهام عدالت به منظور حمایت از بازار سرمایه و حقوق سهامداران کلید خورد که بر اساس آن فروش سهام عدالت به صورت بلوکی با نماد 2 بورس انجام می شود. در ادامه با راهبرد معاصر همراه باشید تا درباره تغییر در نحوه فروش سهام عدالت بیشتر بدانید.

 

مدیرعامل سپرده‌گذاری مرکزی در خصوص تغییر در نحوه فروش سهام عدالت در بازار بورس به تلویزیون جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: برای حمایت از بازار سرمایه و حقوق سهامداران، فروش سهام عدالت به صورت بلوکی با نماد ۲ در بورس انجام می‌شود.

 

حسین فهیمی افزود: فروش سهام عدالت در بازار باعث نزولی شدن بازار بورس نشده است و نکته‌ای که این روزها در این رابطه مطرح می‌کنند صحت ندارد. وی با اشاره به اینکه حجم بازار سرمایه عمیق شده است ادامه داد: دربازاری که بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان معامله صورت می‌گیرد عددهای چند صد میلیاردی سهام عدالت در برخی روزها تاثیر زیادی در منفی و مثبت شدن بازار ندارد ممکن است در برخی نمادها تاثیر مقطعی داشته باشد، اما اینکه کل شاخص بورس را منفی و مثبت می‌کند، صحت ندارد.

 

فهیمی گفت: از ابتدای آزاد‌سازی سهام عدالت، بیش از ۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان سهام عدالت فروخته شد، اما بازار منفی نشد. در این روزها جمعا ۶۰۰ میلیارد تومان سهام عدالت فروخته شده است پس فروش سهام عدالت تاثیری در بازار ندارد.

 

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری درباره روش‌های فروش سهام عدالت ادامه داد: فروش سهام عدالت تابع قوانین و مقررات بازار بورس است و در فروش سهام عدالت، سفارشات تجمیع، و در اختیار گارگزاری قرار می‌گیرد ضمن اینکه اگر سهم کارگزار برای فروش کم بود به‌صورت کل عرضه می‌کند و اگر به‌صورت بلوک بود تابع قانون بلوکی خواهد شد بطوریکه اگر حجم فروش کارگزاری در یک نماد بزرگ و بلوک باشد مشمول مقررات بلوکی بازار می‌شود و باید سهام را به این روش بفروشد.

 

جاماندگان سهام عدالت

 

فهیمی ادامه داد: با توجه به اینکه اخیرا امکان فروش ۶۰ درصد سهام عدالت فراهم شده، ممکن است افراد زیادی اقدام به فروش کنند و احتمال دارد سهام، مشمول فروش بلوک یا عمده شود. وی تصریح کرد: فروش بلوکی سهام عدالت، با نماد ۲ در تابلو بورس درج می‌شود.

 

وی با اشاره به اینکه فروش سهام عدالت به صورت عمده و یا بلوکی برای حمایت بازار و سهامداران است گفت: با این روش یک رقابت خاصی بین خریداران عمده شکل می‌گیرد و گاهی ممکن است بالاتر از قیمت تابلو فروخته شود.

 

خبر فوق العاده مهم درباره فروش سهام عدالت

 

با آزادسازی سهام عدالت عده ای در مدیریت سهام عدالت روش غیر مستقیم را انتخاب کردند و تقریبا دو میلیون نفر اقدام به فروش سهام عدالت خود کردند. بانک ها سهام عدالت را فروختند و پول آن نیز به حساب دارندگان آن واریز شد اما برخی از عدم واریز وجه سهام عدالت گلایه مندند. فهیمی درباره چرایی عدم واریز پول فروش سهام عدالت برای برخی از دارندگان آن توضیح داد. 

 

حسین فهیمی گفت: از حدود 19 میلیون نفری که در مدیریت سهام عدالت روش غیر مستقیم را انتخاب کرده بودند، کم‌تر از دو میلیون نفر تصمیم گرفتند تا بخشی از سهام‌شان را – مجموع 60 درصد – را به فروش برسانند.

 

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری بورس اوراق بهادار گفت: در حال حاضر 5 هزار 600 میلیارد تومان به حساب فروشندگان سهام عدالت – حدود 1 میلیون 900 هزار نفر – واریز شده است.

 

وی ادامه داد: بر اساس تصمیم شورای عالی بورس و بنابر شیوع ویروس کرونا تصمیم بر این شد که شناسایی مشتری و ثبت و ضبط مشتری در شرکت سپرده‌گذاری به عنوان درگاه ورودی بازار اوراق بهادار، با دو مولفه‌ی اطلاعاتی صورت بگیرد و افراد مجبور به مراجعه حضوری نباشند.

 

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری بورس اوراق بهادار افزود: «شماره شبا حساب بانکی» و «شماره سیم‌کارتی به نام دارنده سهام عدالت» در حال حاضر می‌توانند بار ثبت و ضبط مشتری را به طور غیر حضوری به دوش بکشند.

 

حسین فهیمی اضافه کرد: کسانی که به درستی «شماره شبا حساب بانکی» و «شماره سیم‌کارت» را معرفی کرده بودند، سهامشان به فروش گذاشته شده و پول حاصل از سهام به حساب آن‌ها واریز شده است.

 

جاماندگان سهام عدالت

 

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری بورس اوراق بهادار خاطر نشان کرد: از تاریخ 30 خردادماه 99 کارگزاری‌های کشور ملزم شدند تا به مشتری‌های خودشان پاسخ دقیق ارائه دهند.

 

وی ادامه داد: کسانی که پول حاصل از فروش سهام عدالت را هنوز دریافت نکرده‌اند، حتما یکی یا هر دوی این شماره‌ها را به درستی وارد نکرده‌اند.

 

حسین فهیمی با بیان این که اولویت ما بر حفاظت از سهام عدالت تنظیم شده است، توضیح داد: تا زمانی که ما از فروش قطعی و اطلاعات فروشنده اطمینان حاصل نکنیم، عملیات فروش را انجام نمی‌دهیم.

 

وی افزود: اگر دارندگان سهام عدالت در شماره شبا یا شماره موبایل مغایرت دارند، می‌توانند با مراجعه به سایت اصلی سهام عدالت، شماره‌های خود را اصلاح کنند.

 

 

جزییات نحوه فروش سهام عدالت در شبکه بانکی/ فیلم

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده