چرا نباید نگران ریزش بورس بود؟-راهبرد معاصر

چرا نباید نگران ریزش بورس بود؟

کسب درآمد از بورس همیشه با خطر ریسک همراه بوده است و راهی برای دور زدن آن وجود ندارد. معمولا کسانی که به تازگی وارد بازار سرمایه شده‌اند نگرانی خود را با پرسیدن این پرسش مطرح می‌کنند: «آیا ممکن است یک‌شبه تمام پول در بورس اوراق بهادار از بین برود؟
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۵ - ۱۲ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 September 02
کد خبر: ۵۷۳۱۳

به گزارش راهبرد معاصر، کسب درآمد از بورس همیشه با خطر ریسک همراه بوده است و راهی برای دور زدن آن وجود ندارد. معمولا کسانی که به تازگی وارد بازار سرمایه شده‌اند نگرانی خود را با پرسیدن این پرسش مطرح می‌کنند: «آیا ممکن است یک‌شبه تمام پول در بورس اوراق بهادار از بین برود؟

 

در بازار سهام ما با انواع سهام های ذیل روبرو هستیم:
۱) سهام قابل رشد: سهام شرکت‌هایی است پتانسیل رشد در آینده را دارند. ممکن است چنین شرکت‌هایی در حال حاضر سریع‌تر از سرعت کل بازار رشد کنند و بخشی از درآمد خود را وقف گسترش کسب‌وکار کنند

 

۲) سهام منبع درآمد : سرمایه‌گذاران معمولاً به این‌گونه سهم‌ها به‌عنوان یک منبع درآمد ثابت با سود پرداختی مشخص نگاه می‌کنند.

 

۳) سهام ارزشی: شرکت‌های با ارزشِ کم می‌توانند در بلندمدت سود خوبی را برای افرادی که به‌درستی سرمایه‌گذاری می‌کنند فراهم کنند. یک سهم ارزشی، باقیمتی پایین‌تر از قیمتی که بر اساس وضعیت مالی و شاخصه های بنیادی آن نشان داده‌شده است خریدوفروش می‌شود.

 

کسانی که با این سه ویژگی مختلف سهام آشنا باشند، می‌توانند روش‌های بهتری برای سرمایه‌گذاری در نظر بگیرند. اما وضعیت فعلی بورس را چطور می‌شود ارزیابی کرد؟ به نظر شاخص بورس طی مدت یک ماه اخیر اصلاح خوبی داشته است.

 

بورس ما ریزش نداشته، بلکه اصلاح داشته است. طبیعی است که در فاصله زمانی بهمن ماه تا اواخر اردیبهشت ماه رشد شارپی را تجربه کرده است و اکنون در حال استراحت برای صعود بعدی است. بنابراین، اگرشرایط فعلی بازار رادر نظر بگیریم، بازار صعودی است.

 

متغیرهای بنیادین بازار سرمایه کماکان مستحکم در مسیر خود قرار دارند. چه مسیری بهتر از هدایت نقدینگی به سمت بازار سرمایه را می‌توان ریل‌گذاری کرد؟! البته نگارنده خود منتقد برخی تصمیمات شاید اشتباه و سردرگم کننده‌ای که گرفته شد نیز هست اما، به نظر بازار سهام هنوز عمقی ندارد.

 

میزان حجم نقدینگی جدید که طی فروردین ماه تاکنون وارد بازار سرمایه شده حدود 90 هزار میلیارد تومان است که اگر نسبت به نقدینگی که در حال حاضر اعداد بانک مرکزی نشان می‌دهد بنگریم، کمتر از یک بیست و پنجم آن است.

 

تا به حال به این فکر کرده‌ایم که چنانچه همین نقدینگی به سمت بازار ارز، طلا و مسکن می‌رفت، چه افزایش قیمتی بیش از قیمت‌های فعلی داشتیم؟! پیشنهادم برای تازه واردان بورس این است که سهامداری کنند، تا زمانی که سهمی را به فروش نرسانیم نه ضرر کرده‌ایم و نه سود، اما نگاه بلندمدت قطعا سود شیرینی را به کام سهامدارن صبور می‌چشاند./ تجارت نیوز

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده