زمان ورود و توزیع واکسن کرونا در ایران-راهبرد معاصر

زمان ورود و توزیع واکسن کرونا در ایران

زمان ورود و توزیع واکسن کرونا در ایران اعلام شد و وزیر کشور جرئیات توزیع واکسن کرونا در ایران را تشریح کرد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۱ - ۱۹ آذر ۱۳۹۹ - 2020 December 09
کد خبر: ۶۹۸۵۵

به گزارش راهبرد معاصر کرونا بیش از یکسال است که در دنیا شایع شده است و این بیماری واگیردار بسیاری از مردم جهان را کشته است. این بیماری از چین به دنیا سرایت کرد. در این یکسال دانشمندان سراسر جهان در پی ساخت و تولید واکسن کرونا بودند و چندین کشور اعلام کردند که فرمول واکسن کرونا را یافتند و در نتایج اولیه موفقیت آمیز عمل کرده است. زمان ورود و توزیع واکسن کرونا در ایران اعلام شد و وزیر کشور جرئیات توزیع واکسن کرونا در ایران را تشریح کرد.

زمان ورود و توزیع واکسن کرونا در ایران

زمان ورود واکسن کرونا 

عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در نشست خبری که امروز چهارشنبه در محل وزارت کشور برگزار شد, با اشاره به زمان ورود واکسن کووید ۱۹ اظهار کرد: از دی یا بهمن ماه تزریق واکسن با اولویت گروه‌های هدف آغاز می‎شود.

وی با اشاره به برگزاری جلسات کمیته‌های مبارزه با کرونا ادامه داد: امروز گزارش مجموع اقداماتی که در قالب طرح هوشمند انجام شده بود ارائه شد. به صورت کلی همکاری ها‌ی مردم بسیار خوب بوده و همه دستگاه‌های اجرایی در عمل با هم هماهنگ بوده‌اند. مردم در این مدت همکاری خوبی داشتند، به همین دلیل از ۱۶۴ شهری که در وضعیت قرمز بودند، فقط ۳۴ شهر قرمز ماندند که امیدواریم این ۳۴ شهر هم به مرور نارنجی و زرد شوند. همه دستگاه‌ها کار خود را خوب انجام دادند. وزارت بهداشت و نیروی انتظامی در تردد‌های بین جاده‌ای و تردد‌های داخل شهر نظارت خوبی داشتند؛ در این زمینه حدود ۵۰۰ هزار خودروی متخلف از ساعت ۹ تا ۴ مورد جریمه شدند. ما واقعا راضی نیستیم حتی یک نفر هم جریمه شود، ولی وقتی عده‌ای رعایت نمی‌کنند، ناگزیر به برخورد هستیم.

 

متخلفان محدودیت های کرونایی

رحمانی فضلی با اشاره به برخی اصناف متخلف و آخرین وضعیت آنها هم تصریح کرد: برخی مغازه ها هم در این مدت پلمپ شدند که البته تعدادش زیاد نبوده است. امیدواریم همه مردم در همه فعالیت‌ها دقت بیشتری کنند. وزارت ارتباطات در حوزه کنترل‌ها، رصد و رهگیری مبتلایان را به خوبی را انجام داد. وزارت راه شهرسازی هم اقدامات خوبی انجام داده که تمام این موارد در حمل و نقل هوایی، ریلی و زمینی کاملا مشهود است.

زمان ورود و توزیع واکسن کرونا در ایران

وی افزود: ما از ابتدای این هفته اعلام کردیم ارائه خدمات در تمام ادارات و دستگاه‌های اجرایی اعم از قوه مجریه، قوه مقننه و قوه قضائیه باید با کارت ملی باشد و بعد از کنترل کارت خدمات داده ‌شود، پس همه دستگا‌های اداری باید خدمات خودشان را به صورت الکترونیک انجام بدهند.

 

آخرین وضعیت مواد بهداشتی

رحمانی فضلی در ادامه با اشاره به آخرین وضعیت مواد بهداشتی و ضد عفونی کننده مثل ماسک و دستکش اظهار کرد: ما در موضوع تولید ماسک و اکسیژن وارد مرحله خوبی شدیم که می‌توانیم ظرف مدت کوتاهی بحث کمبود اکسیژن در بیمارستان‌ها را کاملا حل کنیم.

 

وی با اشاره به کمک‌های حمایتی دولت برای خانوارهای آسیب‌دیده در دوران کرونا ادامه داد: قطعا این میزان آسیب دیدگی از طرف دولت قابل جبران نیست و خود مردم ایثار و تلاش می‌کنند تا مشکلات برطرف شوند، ولی دولت در حد امکانات و منابعی که دارد، بیش از ۱۲۰ هزار میلیارد تومان بابت این موضوع کنار گذاشته است که در قالب بودجه عمومی، صندوق توسعه، کمک‌های یک میلیون تومانی و کمک صد هزار تومانی تعریف می شود. گزارش‌هایی هم از طرف وزارت کار و وزارت اقتصادبه دست ما رسیده که نشان می دهد روند کمک‌رسانی خوب است، ولی باید تلاش کنیم حجم کمک‌ها را بالاتر ببریم.

 

رحمانی فضلی با اشاره به محدودیت‌های رفت و آمد و استفاده هموطنان از وسایل رفت و آمد عمومی هم اظهار کرد: دیروز در کارگروه اقتصادی دولت و کمیته‌ها که با حضور رئیس جمهور تشکیل شد؛ مصوبه الحاق ۵ هزار اتوبوس و واگن مترو تصویب شد که ما بتوانیم تا آخر اسفند ماه این تعداد را تامین کنیم که گامی خوب در حمل و نقل شهری خواهد بود؛ همچنین در چند روز آینده با کمک نیروهای مسلح ۱۰۰ دستگاه اتوبوس به ناوگان حمل ونقل عمومی اضافه می شود تا مردم راحت‌تر رفت و آمد کنند.

 

رحمانی فضلی در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره انتخابات آینده گفت: ما ناگزیریم انتخابات سال آینده را برگزار کنیم، حالا چگونگی اجرای آن در کارگروه‌های مختلف اعم از شورای نگهبان و وزارت کشور در حال بررسی است، همچنین تجربیات کشورهای دیگر را هم مورد بررسی قرار دادیم و مسائلی که اکنون مطرح شده این است که تعداد شعبه های اخذ رای را زیاد کنیم و زمان انتخابات را هم افزایش دهیم.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: در بحث انتخابات ۲۰ روز فرصت تبلیغ داریم و در دوران تبلیغات تجمعاتی که شکل می‌گیرد و جنب و جوش هیجان بالا است درواقع نگرانی ما برای ۲۰ روز تبلیغات است تا اخذ رای در زمان اخد ما راه‌های را پیدا خواهیم کرد که ریسک و خطر را پایین بیاوریم، ولی برای این ۲۰ روز چگونه تبلیغات صورت بگیرد که هم هیجانات و هم مشارکت وجود داشته باشد.

 

واکسن کرونا به زودی وارد کشور می شود

وزیر بهداشت گفت: به دلیل فشارهای ناجوانمردانه آمریکایی‌ها در نقل و انتقالات ارزی دچار مشکل بودیم.

وزیر بهداشت اظهار داشت: با دستور رئیس جمهور، گره‌های تامین واکسن از خارج از کشور در حال گشوده شدن است و به زودی واکسن کرونای وارداتی برای تلقیح به گروه‌های آسیب‌پذیر وارد کشور خواهد شد.

 

واکسن ایرانی کرونا تا بهار ۱۴۰۰ در دسترس مردم

ایرج حریرچی در برنامه تهران کلینیک رادیو تهران، با اشاره به تلاش گسترده و وسیع دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن کرونا گفت: خبر خوش ما این است که یکی از واکسن‌ها مجوزهای لازم را از کمیته اخلاق و پژوهش برای کارآزمایی بالینی روی انسان دریافت کرده است و تا اواخر دی ماه ۲ الی ۳ مورد دیگر از واکسن‌ها نیز این مجوزها را دریافت می‌کند و با آزمایش روی نمونه انسانی، اثربخشی آن مورد تایید قرار خواهد گرفت.

 

وی در همین خصوص ادامه داد: همزمان با روند طی شدن این واکسن‌ها، خط تولید واکسن کرونا نیز راه اندازی می‌شود و بر اساس معیارهای بالینی تاثیر آن به اثبات خواهد رسید تا روند تولید آن نیز در اقدامات بعدی قرار بگیرد. وعده ما این است که تا بهار سال آینده واکسن کووید ۱۹ برای مردم قابل دسترس خواهد شد.

زمان ورود و توزیع واکسن کرونا در ایران

انتقال ارز، مانع خرید دارو و واکسن

حریرچی در خصوص واردات و خرید ۲۰ میلیون دز واکسن تا نیمه اسفندماه ۹۹ از کشورهای خارجی گفت: ما از ماه‌ها پیش تهیه واکسن کرونا را از طریق COVAX که کنسرسیومی مشترک با ایده سازمان بهداشت جهانی است، آغاز کرده‌ایم و در عین حال از رابطه مستقیم با کشورهای خارجی تولیدکننده برای خرید مستقیم و تولید مشترک ایران و کشور دوم را در دستور کار خود قرار داریم.

 

معاون کل وزارت بهداشت با اظهار تاسف از وجود تحریم‌های ظالمانه نیز عنوان کرد: در حال حاضر با یک مشکل بزرگ و بی‌رحمانه برای دارو و واکسن مواجه هستیم. با وجود اینکه دارو در لیست تحریم‌ها نیست، اما ما برای انتقال ارز و خرید دارو با مشکل روبرو می‌شویم اما تلاش ما این است که طبق وعده وزیر بهداشت واکسن به زودی برای مردم قابل دسترسی خواهد شد.

زمان ورود و توزیع واکسن کرونا در ایران

وی ضمن تشریح «کد اخلاق» برای دریافت مجوز واکسن کرونا بیان کرد: برای هر تحقیق که روی انسان انجام خواهد شد، باید کد اخلاق داروی مورد نظر برای حفاظت علمی و اخلاقی از افرادی که به صورت داوطلب اجازه انجام آزمایش انسانی را می‌دهند، دریافت شود. این کد شامل مواردی از جمله چگونگی طرح، ماده و طریق انجام و تفسیر آزمایش خواهد بود که به خودی خود از بسیاری از سوگیری‌ها جلوگیری کرده و تمام اقدامات بر اساس کد اخلاقی انجام خواهد گرفت.

 

معاون وزارت بهداشت در خصوص رقابت واکسن کرونای ایرانی با نمونه‌های مشابه خارجی نیز توضیح داد: ما تکنولوژی‌های مختلفی را برای کشف واکسن کووید ۱۹ پیش رو داریم اعم از MRNA، استفاده از ویروس ضعیف شده و ویروس منتقل شده ژنتیکی از یک ویروس دیگر. هر کدام از این واکسن‌ها اثربخشی بسیاری خواهند داشت.

 

وی در خصوص تاثیر اعمال محدودیت‌ها و سپس عادی انگاری مردم پس از کاهش نسبی آمارها گفت: متاسفانه تعطیلات اثر هم افزایی روی رفتار مردم دارد. از سویی علاوه بر اثر مستقیم، اثر دیگر این تعطیلات این بود که مردم موضوع شیوع و انتقال زنجیره کووید ۱۹ را جدی گرفتند و دو هفته ابتدایی آذرماه همکاری خوبی را برای کاهش موارد ابتلا داشتند اما باید این نکته را هم مدنظر قرار داد که ۴۵ درصد از مشاغل را مشاغل گروه دوم تشکیل می‌دهند و مردم هم نشان داند که با آغاز بازگشایی‌ها رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی هم کمتر می‌شود که این مورد ما را کمی نگران می‌کند. درخواست عاجزانه ما از مردم این است که برای حفظ سلامت خود و مردم دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

زمان ورود و توزیع واکسن کرونا در ایران

معاون کل وزارت بهداشت در پایان با اشاره به موفقیت کشورهای نیمکره جنوبی برای عبور از بحران آنفلوانزا با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی کرونا اظهار داشت: با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی اعم از شستشوی مداوم دست‌ها، استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی نگرانی چندانی برای جلوگیری از شیوع آنفلوانزا نداریم. واکسن آنفلوانزا برای گروه‌های پرخطر و دارای اولویت در مهرماه تزریق شد و مردم می‌توانند با مراجعه به داروخانه‌ها واکسن برای ۳ ماه باقی‌مانده فصل سرد تزریق کنند.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده