جزئیات همسان سازی حقوق بازنشستگان در سال 1400-راهبرد معاصر

جزئیات همسان سازی حقوق بازنشستگان در سال 1400

همسان سازی حقوق همواره یکی از دغدغه های اصلی بازنشستگان بوده است که طی سالها وعده به طور صحیح محقق نشد. اما سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه از تخصیص بودجه برای همسان سازی حقوق بازنشستگان در سال 1400 خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۲ - ۰۷ دی ۱۳۹۹ - 2020 December 27
کد خبر: ۷۱۹۸۹

به گزارش راهبرد معاصر همسان سازی حقوق بازنشستگان مهمترین درخواست بازنشستگان طی سالهای اخیر است. دغدغه ای که مسئولان با وعده های بی سرانجام پشت گوش می انداختند. اما امروز خبری خوش در مورد همسان سازی حقوق بازنشستگان منتشر شد و سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه از تخصیص بودجه برای همسان سازی حقوق بازنشستگان در سال 1400 خبر داد.

جزئیات همسان سازی حقوق بازنشستگان در سال 1400

جزئیات همسان سازی حقوق بازنشستگان

رحیم زارع در نشست خبری خود با اشاره به آغاز بررسی کلیات لایحه بودجه در جلسه کمیسیون تلفیق اظهار کرد: در این جلسه که با حضور رییس سازمان برنامه و بودجه، وزیر اقتصاد و رییس سازمان امور مالیاتی برگزار شد، گزارش‌هایی در مورد کلیات لایحه بودجه به نمایندگان ارائه شد، همچنین در جلسه عصر امروز هم ما میزبان وزیر نفت و رییس کل بانک مرکزی هستیم و نهایتا روز دوشنبه نظر کمیسیون درباره کلیات بودجه جمع بندی خواهد شد و احتمالا در جلسه سه‌شنبه در این باره رای‌گیری می‌شود.

 

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه سال ۱۴۰۰ با اشاره به گزارش نوبخت و دژپسند در جلسه امروز کمیسیون تلفیق اظهار کرد: توضیحاتی درباره‌ی عملکرد هشت ماهه اول بودجه سال ۱۳۹۹ ارائه شد که از ۳۸۴ هزار میلیارد تومان مصوب، ۳۵۳ هزار میلیارد تومان عملکرد بوده و در نتیجه ۳۱ هزار میلیارد تومان صرفه جویی شده است. همچنین شاخص مصارف که در سال ۱۳۹۸، ۲۰۴ هزار میلیارد تومان دیده شده بود در سال ۱۳۹۹ به ۳۵۳ هزار میلیارد تومان رسید، یعنی سهم مصارف در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال ۱۳۹۸، ۳۹ درصد بیشتر شده است.

 

وی ادامه داد: در سال ۱۳۹۹ اعتبارات عمرانی ۶۵ درصد بیشتر تخصیص پیدا کرده است، همچنین اعتبارات هزینه‌ای در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال ۱۳۹۸، ۳۵ درصد بیشتر شده است. اعتبارات حقوق و مزایا ۵۳ درصد بیشتر بوده است. همچنین عدم تحقق منابع در سال جاری تقریبا ۱۹ هزار میلیارد تومان بوده که در سال ۱۳۹۸، ۵۰ هزار میلیارد تومان تخصیص آن بوده است.

جزئیات همسان سازی حقوق بازنشستگان در سال 1400

زارع گفت: در این لایحه برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان ۶۰ هزار میلیارد تومان، برای پرداخت یارانه معیشتی به ۶۰ میلیون نفر ۳۱ هزار میلیارد تومان، برای پرداخت یارانه به ۷۸ میلیون نفر در قالب هدفمندی یارانه‌ها ۴۳ هزار میلیارد تومان دیده شده است، همچنین افزایش حقوق و دستمزد شاغلین با ۲۵ درصد افزایش پیش بینی شده و حداقل دریافتی کارکنان دولت نیز از ۲.۸ میلیون تومان به ۳.۵ میلیون تومان افزایش یافته است. معافیت مالیاتی از سه میلیون به چهار میلیون تومان افزایش یافته و ۱۶ هزار میلیارد تومان نیز برای کاهش فقر مطلق در بودجه پیش‌ بینی شده است.

 

وی افزود: همچنین ۵۳۰۰ میلیارد تومان به عنوان هزینه سلامت برای بیمه رایگان ۳۰ میلیون نفر پیش بینی شده و ۴۰۰۰ میلیارد تومان نیز برای حمایت از گروه‌های خاص در بودجه سال ۱۴۰۰ دیده شده است. همچنین ۱۷۰۰ میلیارد تومان برای اجرای قانون حمایت از معلولان و ۱۴۲۰ میلیارد تومان مستمری برای ۱۰۰ هزار رزمنده معسر پیش‌ بینی شده است. در بخش بهداشت و مبارزه با کرونا رشد ۲.۳ برابری اعتبارات بخش بهداشت دیده شده در همین رابطه استخدام ۵۳ هزار نفر نیروی جدید کادر درمان و راه‌اندازی ۴۴۶۲ تخت بیمارستانی جدید پیش‌ بینی شده است. همچنین ۹۱ هزار واحد مسکونی برای محرومین در استان‌ها و ۴۰ هزار واحد مسکونی روستایی نیز پیش بینی شده است.


سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۰ با اشاره به بررسی تاثیر بودجه بر شاخص‌های کلان اقتصادی نیز گفت: طبق گزارش وزیر اقتصاد در سال ۱۳۹۷، ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ رشد سرمایه گذاری منفی بوده و تشکیل سرمایه ثابت با کاهش رو به رو بوده است. همچنین مقایسه کردند که از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۸ متوسط رشد مالیات‌ها ۲۳ درصد بوده است. در سال ۱۴۰۰ هم رشد مالیات نسبت به سال ۱۳۹۹، ۲۱ درصد رشد داشته است. همچنین درآمدهای گمرکی در بودجه سال ۱۴۰۰ منفی هشت درصد نسبت به سال ۱۳۹۹ بوده و درآمدهای مالیاتی تقریبا از ۱۷۹ هزار میلیارد تومان به ۲۲۵ هزار میلیارد تومان رسیده که ۲۵ درصد رشد را نشان می‌دهد.

 

تاکید بر شفاف سازی بودجه در خصوص مطالبات تامین اجتماعی

فتح اله بیات در گفت وگو با ایسنا، در ارزیابی لایحه بودجه ۱۴۰۰ و سهم کارگران و بازنشستگان از آن اظهار کرد: با مطالعه ای که در خصوص لایحه بودجه داشتیم، مبلغ ۹۰ هزار میلیارد تومان جهت پرداخت به سازمان تامین اجتماعی، حمایتهای اجتماعی، بیمه شدگان خاص و معلولان و ... در نظر گرفته شده است ولی مشخص نیست که چه میزان از این اعتبار بابت بدهی دولت به تامین اجتماعی یا بخشهای دیگر است، در حالی که طبق قانون و تعهداتی که دولت دارد باید سالانه مبلغی از این بدهی پرداخت و به طور شفاف اعلام شود که قرار است از طریق مبالغ ریالی پرداخت شود یا از طریق واگذاری دارایی ها و املاکی که بازدهی ندارد.

جزئیات همسان سازی حقوق بازنشستگان در سال 1400

وی افزود: تامین اجتماعی یک سازمان عریض و طویل است که هم باید حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی را بپردازد، هم بخش درمان کارگران و بازنشستگان را تامین کند و هم حق بیمه کارگران و کارفرمایان را برای سالهای آینده پس انداز کند. طبعا حساب و کتاب چنین سازمانی باید مشخص شود و شاهد نباشیم که مطالبات سازمان در هر دولتی در حال افزایش است.

 

بیات گفت: اگر این بدهی پرداخت شود مباحث مربوط به همسان سازی حقوق بازنشستگان، افزایش حقوق کارگران و بازنشستگی بیمه پردازان برطرف می شود لذا تکلیف سازمان تامین اجتماعی در خصوص بیمه شدگان آن باید روشن و مشخص شود که در هر سال چه میزان از این بدهی بابت اشتغال و کارآفرینی، کمکهای معیشتی، پرداخت حقوق بازنشستگان و بازنشستگی بیمه پردازان صرف خواهد شد.

 

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی در عین حال رفع تبعیض از بازنشستگان تامین اجتماعی و بازنشستگان لشگری و کشوری را خواستار شد و گفت: متاسفانه در زمان افزایش حقوق یا پرداختی به بازنشستگان تامین اجتماعی با تبعیض هایی روبه رو هستیم و بحث نبود اعتبار مطرح می شود به نحوی که بازنشستگان تامین اجتماعی مدام از ما می پرسند که چرا حقوق آنها افزایش نمی یابد یا در حق آنها احجاف می شود در حالی که منابع و مصارف سازمان از محل پرداخت حق بیمه های کارگران و کارفرمایان و بازنشستگان است و بخش اعظم منابع از بخش درآمدی شرکتهای شستا تامین می شود.

 

وی در پایان شفاف سازی بودجه ۱۴۰۰ در خصوص تعهدات دولت به سازمان تامین اجتماعی و همسان سازی حقوق بازنشستگان را خواستار شد و ابراز امیدواری کرد: بودجه ۱۴۰۰ امنیت شغلی و معیشتی خانوارهای کارگری و مستمری بگیران تامین اجتماعی را فراهم کند.

 

حقوق دریافتی بازنشستگان زیبنده آن‌ها نیست

فاطمه محمدبیگی، نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی دوشنبه ۱۷ آذر در دیدار با هیئت‌رئیسه و بازرسین کانون بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی و اعضای هیئت‌رئیسه خانه کارگر استان قزوین اظهار کرد: امروز تورم افسارگسیخته موجب نارضایتی مردم به ویژه قشر ضعیف و کارگری و بازنشستگان شده است، در تلاش هستیم تا در سنگر قانون‌گذاری مسائل و مشکلات مختلف این حوزه را پیگیری کرده و گام‌های بلندی را در حوزه بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی در کشور برداریم.

جزئیات همسان سازی حقوق بازنشستگان در سال 1400

وی ادامه داد: تبعیض بین صندوق‌های بیمه بازنشستگی آزاردهنده است و یکی از مطالبات مهم بازنشستگان رفع آن است، این موضوع در مجلس به صورت جدی پیگیری می‌شود تا شاهد تجمیع صندوق‌های حوزه بازنشستگی در کشور باشیم.

 

محمدبیگی گفت: میزان حقوق دریافتی بازنشستگان زیبنده آن‌ها نیست لذا تلاش ما برای ایجاد عدالت در حقوق‌های دریافتی به ویژه بازنشستگان حوزه تأمین اجتماعی است. تاکنون اقدامات خوبی از سوی مجلس در حوزه معیشتی و کارگری انجام شده است، به دنبال آن هستیم که عدالت در پرداخت‌ها را داشته باشیم لذا همسان‌سازی عادلانه و پیگیری مطالبات حوزه کارگری در مجلس مورد پیگیری است.

 

وی تصریح کرد: دولت باید نسبت به پرداخت بدهی تأمین اجتماعی همت کند، همچنین باید بستر حضور مستقیم نمایندگان مجلس در شورای عالی کار نیز فراهم شود.

 

این مسئول بیان کرد: در سطح استان اقدامات خوبی را با رایزنی و پیگیری‌های صورت گرفته شاهد هستیم که از جمله آن می‌توان به افزایش ۱۶ تخت به تخت‌های بیمارستان تأمین اجتماعی استان، همچنین افزایش ساعات فعالیت بیمارستانی اشاره کرد.

جزئیات همسان سازی حقوق بازنشستگان در سال 1400

وی در پایان خاطرنشان کرد: پیگیری راه‌اندازی و احداث درمانگاه تأمین اجتماعی در اقبالیه از دیگر موارد در دست پیگیری است، کارهای مطالعاتی تأسیس درمانگاه تأمین اجتماعی در حال انجام است و تلاش ما بر این است تا هر چه زودتر این مرکز درمانی راه‌اندازی شود.

 

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده