مسئول مازوت سوزی در تهران چه نهادی است؟-راهبرد معاصر
محمد درویش، کارشناس محیط زیست در گفتگو با راهبرد معاصر مطرح کرد:

مسئول مازوت سوزی در تهران چه نهادی است؟

محمد درویش: از سوختن مازوت ذرات معلقی که حاصل می شود به شدت برای سلامت مردم و محیط زیست خطرناک است به نحوی که این ذرات ریز معلق به راحتی وارد مویرگ ها می شود به طوری که قوی ترین ماسک ها نمی تواند مانع ورود ذرات به بدن شود، ضمن اینکه از جدار پوست هم رد می شود و مردم را به سرطان خون مبتلا می کند.
محمد درویش، کارشناس محیط زیست
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۰ - ۲۲ دی ۱۳۹۹ - 2021 January 11
کد خبر: ۷۳۵۸۱

مسئول مازوت سوزی در تهران چه نهادی است؟

 

محمد درویش، کارشناس محیط زیست در واکنش به اظهار نظر معاون اداره کل محیط زیست تهران که علت آلودگی هوا را شیوع کرونا و استفاده از خودروهای تک سرنشین عنوان کرده وتاثیر گذاری مازوت را رد کرده به راهبرد معاصر گفت:  مسوولین سازمان محیط زیست و مسئولینی که نقش سوزاندن مازوت را در آلودگی هوای کشور رد می کنند و کرونا را بهانه و توجیه این مساله کرده اند باید به این سوال پاسخ دهند که آیا مشکل کرونا یا پاندمی کووید 19 تنها در ایران وجود دارد یا یک بیماری و پدیده جهانی است که دنیا را درگیر خود کرده است؟

 

وی در این باره توضیح داد: اگر کرونا بیماری سرایت پذیری است که دنیا یک سال است درگیر آن است چرا آلودگی هوا در ایران و در کلانشهرهای ایران نفس گیر شده است؟ آیا می توان این توجیه را از سوی مسوولین امر پذیرفت که چون مردم به دلیل بیماری کرونا به دنبال تصفیه هوای منازل خود هستند در و پنجره ها را باز می گذارند و به دلیل سردی هوا گاز بیشتری مصرف می کنند به نیروگاه های ما فشار می آید، پس یا باید خاموشی داشته باشیم یا اینکه اجازه مصرف مازوت به ما داده شود در حالای که هر سال این ماه ها به دلیل آلودگی هوا مدارس شهرهای بزرگ تعطیل می شد وخبری هم از ویروس کرونا و باز کردن پنجره ها نبود!

 

کارشناس محیط زیست دراین باره تصریح نمود: اگر قرار بود کرونا سبب افزایش ترافیک و آلودگی هوا شود چرا در لندن، برلین، مستردام، نیومکزیکو و سایر کلانشهرها وضعیت آلودگی مثل ایران نیست، چرا در شهرهایی چون تهران، مشهد، اصفهان وضعیت آلودگی هوا بسیار نگران کننده است؟ چرا تعداد روزهای پاک ما امسال به 25 روز کاهش یافت در صورتی که سال گذشته که هیچ کدام از مدارس، دانشگاه ها، مراکز فرهنگی چون سینماها، تئاترها و همایش ها تعطیل نبودند تعداد روزهای پاک از امسال بیشتر بود؟ امسال چه اتفاقی افتاده که چنین وضعیت شرم آوری رخ داده آیا به غیر از این می توان سخنی گفت که مدیریت حاکم بر کلانشهرهای ما بسیار بد عمل کرده است.

 

محمد درویش دراین باره خاطر نشان کرد: باید تعارف را کنار بگذاریم، آلودگی هوا نشان دهنده آن است که سازمان محیط زیست یک سازمان کاملا منفعل است که فقط حرف زده وعمل نکرده یا به عبارت دیگر فقط به صورت ویترینی عمل کرده است. سازمان شهرداری ها اوایل امسال بخشنامه ای صادر  کرد مبنی بر رعایت پروتکل های سازمان بهداست جهانی که مردم همانند سال های گذشته نمی توانند به راحتی از وسایل حمل و نقل عمومی به دلیل تسری ویروس کرونا استفاده کنند لذا به دلیل اهمیت و ضرورت رعایت فاصله گذاری اجتماعی توصیه شد که شهرداری ها به سمت ساخت و ساز و توسعه مسیرهای ویژه کرونایی بروند برای اینکه مردم با خیال راحت دوچرخه سواری یا پیاده روی کنند اما نه تنها این مساله محقق نشد بلکه مشاهده کردیم رئیس سازمان حفاظت محیط زیست این موضوع مهم را به سخره گرفت.

 

کارشناس محیط زیست تبعات چنین مدیریتی را اینگونه تبیین کرد: به هر حال حاصل چنین بلبشویی در دیدگاه و نحوه مدیریت سازمان محیط زیست و دولت همین است که در آلودگی هوا و به خطر افتادن جان میلیون ها انسان می بینیم. در دو برنامه پنجم و ششم دولت و نمایندگان موظف به حرکت به سمت استفاده از انرژی های پاک شدند تا دست کم 5 هزار مگاوات برق از طریق انرژی های نو تامین شود در حالی که اگر این برنامه ها محقق شده بود تا این اندازه به نیروگاه های حرارتی به شدت آلاینده وابسته نبودیم و می توانستیم برق مورد نیاز کشور را ازطریق انرژی های پاک مثل خورشیدی و بادی تامین کنیم. متاسفانه مسوولین قوانین مرتبط با هوای پاک که مصوب است را به راحتی زیر پا می گذارند و فردی مثل معاون دادستان کشورکه با این موضوع باید برخورد کند بیانیه می دهد که کسی حق ندارد جلوی مازوت سوزی را بگیرد این ها مصداق بی قانونی است.

 

کارشناس محیط زیست تبعات سوزاندن مازوت را بر سلامت جسمی مردم و خطرات محیط زیستی آن را توضیح داد: از سوختن مازوت ذرات معلقی که حاصل می شود به شدت برای سلامت مردم و محیط زیست خطرناک است به نحوی که این ذرات ریز معلق به راحتی وارد مویرگ ها می شود به طوری که قوی ترین ماسک ها نمی تواند مانع ورود ذرات به بدن شود، ضمن اینکه از جدار پوست هم رد می شود و مردم را به سرطان خون مبتلا می کند. لذا مازوت یکی از مرگ آورترین سوخت هایی است که کیفیت زیستی را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد.

 

محمد درویش در پایان با تاکید بر ضرورت استفاده از انرژی های پاک گفت: در صورتی که از 263 کشور دنیا 262 کشور از انرژی های پاک استفاده می کنند و به سمت توسعه استفاده از انرژی های پاک می روند ما همچنان نفت و گاز می سوزانیم با اینکه اقلیم آفتاب گیر و چهار فصلی داریم اما نبود عزم و اراده و مسولیت و مدیریت این مهم را به تعویق انداخته و جان مردم و سلامت محیط زیست را به خطر انداخته است. در حالی که ما در توسعه صنایع دفاعی و هسته ای موفقیت های بزرگی حاصل کرده ایم شگفت آور و شرم آور نیست که دولت ما قادر به رفع آلودگی هوا و حل مشکلات محیط زیست نباشد.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده