آمادگی روسیه در ایفای نقش مثبت در مذاکرات خلع سلاح اتمی کره-راهبرد معاصر

آمادگی روسیه در ایفای نقش مثبت در مذاکرات خلع سلاح اتمی کره

روسیه بر ایفای نقش سازنده جهت حل مشکلات خلع سلاح اتمی در شبه جزیره کره تاکید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۵ - ۰۲ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 August 24
کد خبر: ۹۹۷۳۷

به گزارش راهبرد معاصر وزارت امور خارجه کره جنوبی سه شنبه پس از دیدار مقام‌های عالی رتبه این کشور با معاون وزیر خارجه روسیه در سئول اعلام کرد که مسکو قصد دارد نقش سازنده‌ای در روند صلح در شبه جزیره کره ایفا کند.

به گزارش خبرگزاری «تاس» در بیانیه وزارت خارجه کره جنوبی آمده است: «روسیه بر آمادگی خود جهت ایفای نقش سازنده در حل مسالمت آمیز مشکلات شبه جزیره کره تایید کرد.»

بر اساس این گزارش، «ایگور مورگالوف» دیپلمات ارشد روس در این ملاقات با ضرورت از سرگیری سریع مذاکرات خلع سلاح اتمی با مشارکت کشورهای ذیربط و گفت‌وگو بین کره شمالی و آمریکا و سئول و پیونگ یانگ جهت حفظ ثبات در شبه جزیره کره و منطقه تاکید کرد.

کره جنوبی نیز ابراز امیدواری کرده که روسیه به نقش سازنده خود در تضمین ثبات ادامه دهد و از تلاش‌های از سرگرفته شده برای از سرگیری مذاکرات با کره شمالی و همکاری دو کره حمایت کند.

روز دوشنبه، این دیپلمات ارشد روس با «سونگ کیم»، فرستاده ویژه آمریکا در کره شمالی دیدار کرد تا درباره راه حل وضعیت در شبه جزیره کره گفت‌وگو کند.

علی رغم تاکید کره شمالی بر عدم گفت‌و‌گو با آمریکا تا تغییر رویکردهای این کشور و رفع تحریم‌ها، نماینده ویژه آمریکا در امور کره شمالی دوشنبه شب به وقت تهران گفت، ایالات متحده رویکرد خصمانه علیه پیونگ یانگ ندارد و آماده دیدار در هر زمان و مکانی با این کشوراست.

«سونگ کیم» نماینده ویژه دولت آمریکا در امور کره شمالی که برای سفری چهار روزه وارد «سئول» پایتخت کره جنوبی شد، روز دوشنبه پس از دیدار با همتای کره جنوبی خود به خبرنگاران گفت: «ایالات متحده قصد خصمانه ای نسبت به کره شمالی ندارد.»

کیم گفت که ایالات متحده از تلاش‌ها برای بهبود روابط بین دو کره حمایت می‌کند و همچنان آماده مذاکره مستقیم با پیونگ یانگ است. وی گفت: «من همچنان آماده ملاقات با همتایان کره شمالی در هر نقطه و در هر زمان هستم.»

مذاکرات خلع سلاح اتمی در دوران دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در سال ۲۰۱۹ متوقف شد و دلیل آن رد پیشنهاد «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی مبنی بر لغو تحریم‌های این کشور درازای خلع سلاح اتمی کره شمالی بود. از آن زمان به بعد، روابط بین دو کره همچنان در حالت تعلیق به سر می برد.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده