وزیر ارتباطات: خسارت فیلترینگ بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان است آیین‌نامه اجرایی مقابله و پیشگیری از جرائم پولشویی ابلاغ شد وزیر کشور: افزایش معنادار مشارکت در انتخابات را هدف‌گذاری کرده‌ایم فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء: مردم به شایعات جنگ توجه نکنند؛ جای هیچ نگرانی نیست حضور پزشکیان در مراسم ختم خانواده سقاب اصفهانی اعلام ساعت کاری جدید ادارات زمستان ۱۴۰۴ + جزئیات تصویب آیین‌نامه جبران قدرت خرید اقشار متوسط و کم‌درآمد جامعه تصویب سه آیین‌نامه مهم در دولت / از خدمات سلامت اتباع تا جبران خسارات حوادث طبیعی وزیر دفاع: آمریکا و ایران در تعارض ذاتی با یکدیگر قرار دارند / تنها کشوری که پاسخ دندان‌شکن به اسرائیل  داد، ایران بود سرلشکر موسوی: نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران هم‌اکنون در آمادگی کامل اطلاعاتی و عملیاتی قرار دارند مهاجرانی: امروز کشور نه از سیمکارت سفید بلکه از کاهش سرمایه اجتماعی ضربه می‌خورد ضربه کاری اطلاعات به ضدانقلاب/ ۳ عضو دیگر شبکه ضدامنیتی "شکار مزدور" بازداشت شدند شلیک همزمان موشک‌های بالستیک و کروز سپاه در رزمایش اقتدار سخنگوی دولت: تاریخ دقیق اجرای اصلاح قیمت بنزین نهایی نشده است خاتمی: ملت ایران ذلت‌پذیر نیست/ بسیج یک فرهنگ است

تأکید غریب آبادی بر حق دسترسی عادلانه به فضای ماوراءجو

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان های بین المللی در وین بر حق دسترسی عادلانه به فضای ماوراء جو تأکید و از اقدامات محدود کننده در این خصوص ابراز نگرانی کرد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۳ - ۰۹ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 August 31
کد خبر: ۱۰۰۴۴۳

به گزارش راهبرد معاصر، کاظم غریب آبادی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان های بین المللی در وین، در شصت و چهارمین نشست سالیانه کمیته استفاده صلح آمیز از فضای ماوراء جو (کوپوس) شرکت و سخنرانی کرد.

 

غریب آبادی در ابتدا بر تعهد جمهوری اسلامی ایران در استفاده صلح آمیز و اکتشاف فضایی تأکید و توجه به اصول ذیل را در فعالیت های فضایی کشورها یادآور شد: دسترسی جهانی و برابر همه کشورها به فضا، بدون تبعیض و بدون در نظر گرفتن سطح پیشرفت علمی، فنی و اقتصادی آن ها؛ استفاده منطقی و برابر از فضای ماوراء جو به نفع همه بشریت؛عدم تصرف فضای فضای ماوراء جو، از جمله ماه و دیگر اجرام آسمانی با ادعای حاکمیت، استفاده، اشغال یا هر بهانه دیگر؛ مسئولیت دولت ها در قبال فعالیت های فضایی ملی خود که توسط نهادهای دولتی و غیردولتی انجام می شود؛ غیر نظامی بودن فضای ماوراء جو؛ پیشگیری از نصب و استقرار هرگونه سلاح در فضا؛ استفاده  از فضا به عنوان میراث مشترک بشریت برای اهداف صلح آمیز؛ و همکاری بین المللی در توسعه فعالیت های فضایی، با توجه ویژه به نیازهای کشورهای در حال توسعه.

 

سفیر و نماینده دائم کشورمان در ادامه با اشاره به حق دسترسی عادلانه به مدار زمین آهنگ، اظهار داشت: بهره برداری فعلی از مدار نزدیک به زمین به واسطه استقرار مجموعه های بزرگ ماهواره ای، از دسترسی عادلانه کشورهای در حال توسعه به این منبع مداری جلوگیری می کند.

 

وی با اشاره به برنامه ریزی چندین شرکت خصوصی برای مستقر کردن شبکه های ماهواره در مدار نزدیک به زمین برای امکانپذیری دسترسی جهانی به اینترنت، گفت: ارائه اینترنت جهانی از طریق مجموعه های بزرگ ماهواره ای از فضا، هم فرصت ها و هم چالش هایی را به همراه دارد. این ماهواره ها در حالی که چشم انداز دسترسی به اینترنت جهانی کارآمدتر و فراگیرتر را ارائه می دهند، خطر اشغال بخش زیادی از مدار نزدیک به زمین را به دنبال دارند که موجب محرومیت عمده ای در استفاده و اکتشافات فضایی توسط کشورهای در حال توسعه و دسترسی آن ها به این مدار می شود. 

 

غریب آبادی افزود: برنامه های پرتابی مجموعه های ماهواره ای بزرگ به زودی تمام فرکانس های اختصاص داده شده از سوی اتحادیه بین المللی مخابرات را اشغال خواهند کرد. در حال حاضر نیز مدار نزدیک به زمین بسیار شلوغ بوده و چند نقطه مداری بیشتر برای تازه واردها باقی نمانده است که خود به طور جدی مانع دسترسی کشورهای در حال توسعه به فضا شده و نهایتا منجر به انحصاری کردن فضا توسط چند کشور و شرکت های خصوصی آنها می شود./فارس

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار