به گزارش راهبرد معاصر امروز محمدعلی زلفی گل وزیر علوم درباره بازگشایی دانشگاه ها ۱۴۰۰ توضیحاتی ارائه کرد. بنا بر اعلام او آموزش در دانشگاه ها برای تمامی مقاطع به صورت مجازی خواهد بود و تنها دانشجویان ارشد و دکتری که به مرحله پایان نامه رسیده اند می توانند در دانشگاه حاضر شوند. بر اساس اخبار بازگشایی دانشگاه ها بارها اعلام شده است که برگزاری حضور کلاس های درس دانشگاه ها تا تکمیل واکسیناسیون دانشجویان منتفی است.
علی خاکی صدیق روز سه شنبه درباره زمان شروع واکسیناسیون دانشجویان اظهار داشت: طبق توافق وزارتخانه های علوم و بهداشت، واکسیناسیون اعضای هیأت علمی و کارکنان دانشگاه ها در مردادماه انجام شد و فقط بخشی از آن باقی مانده که هم اکنون در حال انجام است. وی خاطرنشان کرد: بر اساس اعلام علیرضا رییسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا زمان شروع واکسیناسیون دانشجویان از نیمه دوم شهریورماه است و از نظر وزارت علوم، در این زمینه وقفه ای ایجاد نشده است.
معاون آموزشی وزیر علوم درباره شروع کلاس های دانشگاه ها از اول مهرماه، تاکید کرد: با توجه به اینکه واکسیناسیون دانشجویان تا مهرماه کامل نمی شود و بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، آموزش ها حضوری نیست.خاکی صدیق همچنین گفت: بنابراین برنامه هایی که قبل از پیک پنجم کرونا مبنی بر بازگشایی کلاس های دانشگاه ها برای ورودی ۹۸ به قبل اعلام شده بود، فعلا منتفی است و آموزش ها را نمی توانیم به صورت حضوری انجام دهیم.به گزارش ایرنا، وزارت علوم پیش از این اعلام کرده بود که کلاس های دانشگاه ها برای دانشجویان ورودی ۹۸ به قبل به دلیل تکمیل مقطع تحصیلی، پایان نامه و رساله حضوری می شود.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت با اشاره به اینکه اکنون شاهد حضور حدود ۴۰ درصدی دانشجویان در سطح دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی هستیم، خاطرنشان کرد: با رعایت پروتکلهای بهداشتی و همچنین انجام و تکمیل واکسیناسیون، قطعا شاهد افزایش بیشتر دانشجویان در خوابگاهها و کلاسهای دانشجویی هستیم.دکتر سیماسادات لاری در نشست دکتر عین الهی، وزیر بهداشت با مدیران معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت اظهار کرد: خیلی خوشحال هستم که در ابتدای تصدی این مسؤولیت در جایگاه مقام عالی وزارت بهداشت، نشست با مدیران و مسؤولان معاونت فرهنگی و دانشجویی برگزار شد. برگزاری این جلسه را به فال نیک میگیریم. قطعا با ارائه گزارش عملکرد مدیران در بخشهای مختلف، میتوان بیشتر و بهتر به اهداف مورد نظر دست یافت . وی بر لزوم انجام واکسیناسیون در آستانه بازگشایی دانشگاهها و آغاز سال تحصیلی جدید اشاره کرد و گفت: خوشبختانه با تجاربی که از سال گذشته حاصل شد، امسال نیز میتوانیم موضوع بازگشایی دانشگاههای علوم پزشکی را با وضعیت بهتری دنبال کنیم چرا که امسال، دانشجویان قبل از ورود به مراکز تحصیلی و دانشگاهی، واکسینه خواهند شد و نگرانی ما در این زمینه کمتر خواهد بود.
حقدوست، معاون آموزشی وزارت بهداشت: واکسیناسیون اساتید و دانشجویان شهریور ماه شروع شده است، تقریبا دو سوم دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی واکسن دریافت کردند، امیدواریم واکسیناسیون دانشجویان و اساتید تا پایان مهرماه به اتمام برسد.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی با تاکید بر اینکه واکسیناسیون دانشجویان این دانشگاه به زودی آغاز می شود، گفت: امید این است واکسیناسیون دانشجویان تا پایان مهر انجام شود تا بتوانیم از آبان شاهد حضور بیشتر دانشجویان در کلاس ها باشیم.دکتر سعدالله نصیری قیداری ضمن بیان این مطلب گزارشی از روند واکسیناسبون در دانشگاه شهیدبهشتی ارائه داد و افزود: خوشبختانه ما توانستیم واکسیناسیون اساتید و کارکنان دانشگاه را آغاز کنیم و این کار به خوبی پیش رفت و تاکنون تمامی اعضای هیات علمی به همراه کارکنان دز اول واکسن را دریافت کردند و دز دوم نیز تا چند روز آینده به اتمام می رسد.وی در ادامه گفت: واکسیناسیون در دانشگاه شهیدبهشتی به زودی آغاز می شود اما واکسیناسیون دانشجویان باید یک سیاست کشوری در وزارت علوم باشد و واکسیناسیون اعضای هیات علمی و کارکنان توسط خود دانشگاه ها امکان پِذیر بود اما در مورد دانشجویان باید سیاست واحدی از سوی دولت داشته باشیم.
وی گفت : ما از اینکه دانشجویان در اولین فرصت امکان حضور در فضای فیزیکی دانشگاه داشته باشند، استقبال میکنیم اما اجازه نداریم در خصوص حضور یافتن یا نیافتن آنها در دانشگاه سرخود تصمیم بگیریم.رئیس دانشگاه شهید بهشتی گفت : در حال حاضر ما دقیقا نمی دانیم تا کی واکسیناسیون دانشجویان انجام خواهد شد و آیا برای ما مقدور خواهد بود تا پایان مهر دوز اول و دوم واکسن را به تمامی دانشجوبان بزنیم یا خیر. امید این است واکسیناسیون دانشجویان تا پایان مهر انجام شود تا بتوانیم از آبان شاهد حضور بیشتر دانشجویان در کلاس ها باشیم.وی تاکید کرد : در خصوص حضور دانشجویان در دانشگاه ها فقط موضوع تصمیم مدیریت دانشگاه نیست بلکه خانواده ها نیز تصمیم گیرنده هستند و اینکه آیا خانواده ها در شرایطی که واکسیناسیون کامل نشده و پروتکل های بهداشتی کاملا رعایت نشود، حاضر هستند فرزندان خود را به دانشگاه بفرستند.
به طور کلی آرزوی ما این است که شاهد حضور دانشجویان باشیم اگرچه آموزش مجازی در بسیاری از جنبه ها مفید است اما نمی تواند جای آموزش حضوری را بگیرد و ارائه دروس کارگاهی و آزمایشگاهی نیز به شیوه مجازی نیست ممکن نیست.قیداری تاکید کرد: در حوزه تغذیه، خوابگاه و رستورانهای دانشگاه نیازمند رعایت پروتکل های بهداشتی هستیم چرا که تامین سلامت دانشجویان برای ما مهم است اما به طور کلی حضور دانشجویان در این مراکز به سیاست دولت در حوزه واکسن بستگی دارد و این که تزریق دوز دوم واکسن چه زمانی اتفاق خواهد افتد.رئیس دانشگاه شهید بهشتی با تاکید به اینکه حدود ۱۰۰۰ نفر از دانشجویان ساکن خوابگاه ما واکسن دریافت کردند، گفت: این تعداد دانشجو فقط یک بیستم جمعیت دانشجویی این دانشگاه را شامل می شود و برای بازگشایی حضوری دانشگاه کفایت نمی کند.