آیت‌الله رئیسی: روابط دانشگاه‌های ایران و تاجیکستان تقویت شود-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

آیت‌الله رئیسی: روابط دانشگاه‌های ایران و تاجیکستان تقویت شود

رئیس‌جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه باید روابط دانشگاه‌های ایران و تاجیکستان بیش از پیش تقویت شود، گفت: از اعطای دکترای افتخار تشکر می‌کنم اما عنوان طلبگی را ترجیح می‌دهم.
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۱ - ۲۶ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 September 17
کد خبر: ۱۰۲۵۲۵

به گزارش راهبرد معاصر سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور بعد از ظهر امروز جمعه در ادامه برنامه های سفر به تاجیکستان در جمع دانشجویان و اساتید دانشگاه ملی این کشور حضور یافت.

آیت الله رئیسی در جمع اساتید و دانشجویان با تاکید بر لزوم تقویت ارتباط بین دانشگاه های تاجیکستان با دانشگاه های کشورمان خاطرنشان کرد: امروز یکسری کامل از تجهیزات نانوتکنولوژی از سوی ایران به دانشگاه ملی تاجیکستان اهدا شد و زمینه پذیرش دانشجو از تاجیکستان نیز در دانشگاه های ایران کاملا فراهم شده است.

 

رئیس جمهور افزود: دانشگاه های ایران در رشته های فنی و مهندسی، پزشکی و علوم انسانی به پیشرفت های بسیار خوبی در تراز جهانی دست یافته اند و آماده ایم تجربیات خود در این زمینه را در اختیار تاجیکستان و دیگر کشورهای همسایه قرار دهیم.

رئیس جمهور همچنین با تشکر از اهدای دکترای افتخاری دانشگاه ملی تاجیکستان به وی گفت: برای بنده عنوان طلبگی حوزه های علمیه بر هر عنوان دیگری برتری دارد.

 

رئیسی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه منطقه ما مهد علم، فرهنگ و تمدن است، گفت: وقتی تاریخ منطقه را مرور می کنیم به اسامی اندیشمندان، ادیبان، شعرا و نامداران زیادی برخورد می کنیم که مدنیت، فرهنگ و تمدن متعالی منطقه مرهون تلاش و فکر و اندیشه آنها است.

رئیس جمهور با بیان اینکه فرهنگ دینی امروز مردم در پرتو پروراندن آموزه های دینی در قالب شعر و هنر و فرهنگی شکل گرفته که حاصل تلاش عالمان و نامداران این منطقه است، افزود: بزرگان فرهنگی این منطقه آموزه های دینی را در قالب شعر و هنر به مردم عرضه کردند و لذا شناخت این شخصیت ها و آثار گرانقدر آنها برای محققان بسیار مهم و ارزشمند است.

 

رئیسی با اشاره به اینکه امروز فرهنگ حاکم بر مراکز علمی و دانشگاهی ما جدای از فرهنگ اسلامی ما نیست، اظهار داشت: وقتی به منطقه آسیا نگاه می کنیم می بینیم که بیشتر ذخایر فرهنگی و علمی در اینجا انباشته شده و گنجینه بزرگ علم و فرهیختگی و ادیان ابراهیمی در این منطقه به مردم عرضه شده است.

رئیس جمهور تاکید کرد: امروز دانش پایه همه تحولات است و تحولاتی قابل قبول و ماندگار هستند که بر دانش متکی باشند. تحولی که بر دانش متکی نباشد، در هر عرصه ای که باشد اعمال سلیقه است و تحول به حساب نمی آید. بر همین اساس دانشگاه به عنوان مرکز علم و دانش نقش مهمی در تحولات اقتصادی و سیاسی جوامع دارد.

 

رئیسی با بیان اینکه اگر علم با اخلاق و تعهد همراه نباشد، نه تنها گرهی از مشکلات جامعه باز نمی کند بلکه خود به گره کوری تبدیل می شود، گفت: امروز جوامع غربی مدعی سردمداری علم و دانش هستند، اما آیا این علم و دانش باعث شده که حقوق انسان ها و حرمت فرهنگ ملت ها از سوی آنان محترم شمرده شود!

رئیس جمهور اضافه کرد: امروز شاهد هجوم گسترده غرب به حقوق انسان ها و هویت فرهنگی جوامع دیگر هستیم و هر جا نیز مقاومتی علیه هجوم فرهنگی آنها دیده می شود به دنبال تغییر ذائقه آن جامعه می روند تا زمینه را برای تحمیل فرهنگ خودشان فراهم کنند.

 

آیت الله رئیسی دانشگاه را چشم بیدار و مرکز رصد علم و فرهنگ و داشته های هر ملتی عنوان کرد و اظهار داشت: ما باید از تجارب همه ملت ها استفاده کنیم، اما نمی توانیم و نباید نسخه تجویز شده غربی ها را برای مشکلات خودمان اجرا کنیم، مگر اینکه این نسخه بومی شود. نسخه های غربی باید در اختیار عالمان و دانشمندان قرار گیرد تا بررسی شده و با فرهنگ و ذائقه بومی ما تطبیق داده شود.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش به اولویت یافتن روابط با همسایگان در سیاست خارجی دولت سیزدهم اشاره و تصریح کرد: در دوره جدید توسعه روابط با کشورهای دوست و همسایه مثل تاجیکستان در اولویت دیپلماسی ایران قرار دارد. این روابط به نفع دو ملت و کشور و به نفع آینده بسیار روشن منطقه می دانیم و آن را با قوت ادامه خواهیم داد./تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار