وزیر دفاع ونزوئلا: در حال جنگ با دروغ، افترا و تهدید نظامی آمریکا هستیم تهدید وزیر اسرائیل به عملیات نظامی علیه غزه و لبنان پیش از انتخابات این رژیم مذاکره‌کننده روس در امور اوکراین وارد میامی آمریکا شد بیانیه مشترک آمریکا، قطر، مصر و ترکیه از پیشرفت در روند توافق غزه رسانه آمریکایی: حملات علیه داعش در سوریه ممکن است چند هفته ادامه داشته باشد تصرف ۲ شهرک دیگر در دونتسک و سومی توسط روسیه روایت نفوذ موساد به سلیمانیه عراق؛ همسر یهودی «قباد طالبانی» کیست؟ لاوروف: ماجراجویی‌های تقابلی در آفریقا را غیرقابل قبول می‌دانیم درخواست چهارگانه زلنسکی برای پایان جنگ اوکراین فضاسازی جدید اسرائیل درباره برنامه دفاع موشکی ایران نخست‌وزیر لبنان: مرحله نخست طرح انحصار سلاح در جنوب رود لیتانی رو به پایان است وزیر دفاع ترکیه: ایران تلفات سنگینی به پژاک وارد کرد حزب‌الله عراق: سلاح مقاومت در دست رزمندگانش باقی خواهد ماند لبنان هدف حمله پهپادی اسرائیل قرار گرفت عمران خان و همسرش به ۱۷ سال حبس محکوم شدند
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

واکاوی رویکرد حزب‌الله برای حفاظت از لبنان

دبیرکل حزب‌الله لبنان نسبت به تسلیم شدن در برابر فشارهای آمریکا و رژیم صهیونیستی که به دنبال تحمیل خلع سلاح مقاومت هستند، هشدار داد و تأکید کرد، هر کسی این مسیر را دنبال کند، به منافع صهیونیسم خدمت می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۴ - ۱۰ آذر ۱۴۰۴ - 2025 December 01
کد خبر: ۲۹۵۶۴۹

واکاوی رویکرد حزب‌الله برای حفاظت از لبنان

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ شیخ نعیم قاسم، دبیرکل حزب‌الله در مراسم بزرگداشت شهید هیثم الطباطبائی و دیگر همراهانش دیدگاه روشنی از نقش مقاومت در حفاظت از لبنان و مهم‌تر از آن، نقش دولت در تقویت و تحکیم این نقش در چارچوب راهبرد ملی جامع ارائه کرد.

وی توافق آتش‌بس را پیروزی بزرگی خواند، زیرا مقاومت مانع از دستیابی دولت موقت به هدف اصلی خود، یعنی از بین بردن قدرت بازدارندگی لبنان شد

این سخنرانی در مقطع حساس سیاسی و امنیتی، پس از ترور فرمانده شهید و همراهانش ایراد شد تا تأکید کند پاسخ به تجاوز، حقی ملی است؛ حقی که همه کشورهایی که به حاکمیت خود احترام می‌گذارند، از آن حمایت می‌کنند . بنابراین، موضع وی درباره ترور روشن و بدون نیاز به تفسیر یا توضیح بود، «حق ماست به این تجاوز آشکار و جنایت فجیع پاسخ دهیم. ما زمان آن را تعیین خواهیم کرد».

دبیرکل حزب‌الله در سخنرانی خود معادله‌ای عمیق ترسیم کرد، اینکه تجاوز رژیم صهیونیستی تمام لبنان را هدف قرار می‌دهد و حاکمیت ملی تنها به وسیله انجام مسئولیت‌های بازدارنده و حفاظتی و با استفاده از قابلیت‌هایی که مقاومت در دهه‌ها اثربخشی آنها را ثابت کرده است، می‌تواند حفظ شود.

شیخ نعیم قاسم تأکید کرد ترورها، فشارها، تحریم‌ها و تهدیدهای جنگ فقط متوجه مقاومت نیست، بلکه نهادهای دولتی، اقتصاد و تصمیم‌گیری‌های سیاسی را نیز در بر می‌گیرد، به این معنی که مسئولیت مقابله با تهدیدها بر عهده همه است .

وی توافق آتش‌بس را پیروزی بزرگی خواند، زیرا مقاومت مانع از دستیابی دولت موقت به هدف اصلی خود، یعنی از بین بردن قدرت بازدارندگی لبنان شد. با وجود این، وی به همه یادآوری کرد دولت لبنان از سال ۲۰۰۰ در انجام وظایف اساسی خود در آزادسازی سرزمین و حفاظت از حاکمیت ملی شکست خورده و تنها مسئولیت بازدارندگی رژیم صهیونیستی و جلوگیری از تثبیت و گسترش آن را برعهده مقاومت گذاشته است. با وجود این، مقاومت دولت را به حاشیه نراند؛ بلکه دبیرکل حزب الله به صراحت از دولت خواست به وسیله ارتش، نهادها و روند سیاسی خود، نقش طبیعی اش را در حفاظت از شهروندان و جلوگیری از تجاوز رژیم صهیونیستی ایفا کند .

پیام واضح شیخ نعیم قاسم این بود که بازدارندگی صرفاً مفهومی نظامی نیست، بلکه سیاست ملی جامع است. دولت می‌تواند از مسیر سیاسی و دیپلماتیک استفاده کند، اما اگر این مسیر با توانایی بازدارندگی واقعی پشتیبانی نشود، شکننده باقی می‌ماند. مقاومت اثربخشی خود را به وسیله آزادسازی سال ۲۰۰۰ میلادی، محافظت از لبنان سال ۲۰۰۶ میلادی و جلوگیری از تحمیل واقعیت‌های جدید به وسیله رژیم صهیونیستی پس از ۲۰۲۳ میلادی ثابت کرده است. از این رو، از دولت خواست تا از قابلیت‌های موجود استفاده، نه اینکه با آنها مقابله یا غیرفعال شان کند .

مقاومت اثربخشی خود را به وسیله محافظت از لبنان سال ۲۰۰۶ و جلوگیری از تحمیل واقعیت‌های جدید به وسیله رژیم صهیونیستی پس از ۲۰۲۳ ثابت کرده است

دبیرکل حزب الله نسبت به تسلیم شدن در برابر فشارهای آمریکا و رژیم صهیونیستی که به دنبال تحمیل بحث داخلی «خلع سلاح مقاومت» هستند، هشدار داد و تأکید کرد، هر کسی این مسیر را دنبال کند، مستقیم به منافع صهیونیسم خدمت می‌کند. وی خواستار بحث درباره راهبرد دفاعی خارج از قلمرو دستورات شد، راهبردی که عناصر قدرت را حفظ می‌کند نه اینکه آنها را از بین ببرد. وی تأکید کرد، هدف نهایی ایجاد مدلی یکپارچه بین دولت و مقاومت است که امکان حفاظت از سرزمین و جلوگیری از تحمیل اراده دشمن یا تهدید حریم هوایی و حاکمیت ارضی لبنان را فراهم می‌کند .

شیخ نعیم قاسم با یادآوری وقایع سوریه و حادثه اخیر در روستای بیت جن تأکید کرد، ملت‌هایی که در معرض تجاوز رژیم صهیونیستی قرار می‌گیرند، طبیعتاً به مقاومت روی می‌آورند و امتیاز دادن فقط دشمن را جسورتر می‌کند. بنابراین، پایداری مقاومت لبنان، پایداری برای تمام لبنان و فرصتی تاریخی برای دولت است تا معادله بازدارندگی را تقویت کند .

سخنرانی شیخ نعیم قاسم به روشنی بیان می‌کند ساختن دولت قوی به معنای تضعیف مقاومت نیست، بلکه برعکس؛ دولتی که توانایی بهره‌گیری از قدرت مردم خود و به‌کارگیری آن را در حفاظت از حاکمیت دارد، دولتی است که می‌تواند استقلال واقعی ایجاد و تهدید مداوم رژیم صهیونیستی را دفع کند.

ارسال نظر