به گزارش راهبرد معاصر،پیمان جبلی با حکم رهبر معظم انقلاب با پایان زمان حکم عبدالعلی علی عسگری به عنوان هشتمین رئیس صدا و سیما منصوب شد. علی عسگری از ۲۲ اردیبهشت ۹۵ رئیس صدا و سیما بود و علاوه بر پیمان جبلی برای جانشینی وی از گزینه هایی چون شهاب اسفندیاری رئیس دانشگاه صدا و سیما و مصطفی محمدی رئیس مرکز طرح، برنامه و بودجه سازمان صدا و سیما هم نام برده میشد. در ادامه به سوابق و بیوگرافی پیمان جبلی خواهیم پرداخت.
متن حکم رهبر انقلاب به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر پیمان جبلّی دامتوفیقه
با پایان یافتن دورهی مسئولیت پر تلاش جناب آقای دکتر علیعسکری که کوشش خستگیناپذیر و دلسوزانهی آن مدیر مؤمن و با اخلاص را به همراه داشت، جنابعالی را که از صلاحیت دینی و انقلابی، و تخصص و تجربهی طولانی در مدیریتهای سازمان صداوسیما، و آگاهی از ماهیت و عملکرد و وظائف رسانهی ملی برخوردارید، برای یک دورهی پنجساله به ریاست آن سازمان منصوب میکنم.
رسانهی ملی، دانشگاهی برای ارتقاء سطح آگاهی و معرفت عمومی، و آوردگاهی برای مقابله با امواج خصمانهی تحریف و تفتین، و آسایشگاهی برای بهرهمندی چشم و دل همگان از جلوههای زیبائی و هنر، و قرارگاهی برای پراکندن امید و نشاط در فضای عمومی کشور است.
هدایت فرهنگی، تقویت روحیه و احساس هویت ملی و انقلابی، ترویجِ سبک زندگی اسلامی- ایرانی، و افزایش همبستگی ملی، در شمار اولویتهائی است که باید با ارتقاء سرمایهی انسانی و رشد کیفی برنامهها و بهرهگیری از ابتکار و با تلاش شبانهروزی به آن دست یابید انشاءالله.
وظیفهی خود میدانم که از تلاش خستگیناپذیر جناب آقای دکتر عسکری در مدت مسئولیتشان که حقاً در خور تقدیر است، صمیمانه تشکر کنم و جنابعالی را به بهرهمندی از طرحهای بلندمدت و ناتمام دورهی ایشان توصیه نمایم. توفیقات جنابعالی را از خداوند متعال مسألت میکنم.
سیّدعلی خامنهای
۷ مهر ۱۴۰۰
پیمان جبلی دارای مدرک کارشناسی ارشد رشته معارف اسلامی و تبلیغ دانشگاه امام صادق دکتری فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق و استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی میباشد
در سال ۱۳۴۵ در خانوادهای مذهبی در محله شمرانِ تهران به دنیا آمد. جبلی کارشناس و تحلیگر مسائل سیاسی است که
او سالها کارمند صداوسیما بوده و مسئولیتهای مختلفی در بخشهای سیاسی در بخش خبر بر عهده داشته است.
جبلی قبل از پست معاونت برون مرزی صداوسیما، عضو هیئت علمی دانشگاه صداوسیما، معاون سیاسی (خبر) صداوسیما، دبیر اخبار خارجی بخش شامگاهی رادیو، دبیر اخبار خارجی و داخلی اخبار تلویزیون، سردبیر اخبار سراسری شبکه ۲ سیما، مدیرکل اخبار داخلی واحد مرکزی خبر، مدیرکل اخبار شبکه العالم، مدیر دفتر شبکه العالم در بیروت، سفیر ایران در تونس و … بر عهده داشته است.
وی از کارکنان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران است و پیش از سفر به تونس در جایگاه سفیر ایران در آن کشور، تجربههای متفاوتی در عرصه خبر و اطلاعرسانی داشته است.
با پایان زمان حکم عبدالعلی علیعسکری رییس کنونی سازمان صداوسیما، جدیترین گزینه تصدی بزرگترین و فراگیرترین رسانه کشور، پیمان جبلی معاون برون مرزی صداوسیما است.
در این مدت گزینههایی، چون شهاب اسفندیاری رییس دانشگاه صداوسیما و مصطفی محمدی رییس مرکز طرح، برنامه و بودجه سازمان صداوسیما نیز مطرح بودهاند.
آنچه در انتصاب رییس سازمان صداوسیما از سوی رهبری معظم در این سالها برداشت میشود این است که ایشان در انتصاب رییس این رسانه از ظرفیت مدیران داخلی سازمان بهره بردهاند.
به هر ترتیب باید تا روزهای آتی منتظر انتصاب رسمی رییس جدید سازمان صداوسیما ماند.
علی عسکری از ۲۲ اردیبهشت سال ۹۵ رییس سازمان صداوسیما است.
• دبیر و سردبیر بخشهای مختلف صداوسیما
• مؤسس بخش گفتگوی ویژه خبری شبکه ۲ در سال ۷۹
• مدیر دفتر شبکه العالم در بیروت
• مدرس دانشگاه
• معاونت رسانهای شورایعالی امنیت ملی
• عضو هیئت علمی دانشگاه صداو سیمای جمهوری اسلامی
• نگارش مقالات متعدد در حوزههای مرتبط با فرهنگ و ارتباطات و خبر
• دبیر اخبار خارجی بخش شامگاهی صدای جمهوری اسلامی ایران ۱۳۷۰
• دبیر اخبار خارجی و داخلی اخبار سیمای جمهوری اسلامی ایران
• جانشین سردبیر اخبار بخش خبری (۲۱) ۱۳۷۷-۱۳۷۲
• سردبیر اخبار سراسری شبکه ۲ سیما (۲۲:۳۰) ۱۳۷۸
• مدیرکل اخبار داخلی واحد مرکزی خبر ۱۳۸۰-۱۳۷۸
حضور جبلی در برخی مسئولیتهای سیاسی مثل معاونت رسانهای دبیر شورای عالی امنیت ملی در زمان تصدی سعید جلیلی باعث شد تا حضور پررنگتری در بخشهای خبری و سیاسی سازمان داشته باشد که معاونت خبر سابق که امروز به معاونت سیاسی شهرت دارد از این قبیل مسئولیتهاست و در زمان ۲ ساله ریاست محمد سرافراز بر صداوسیما صورت گرفت.
جبلی طی سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۳ بهعنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در تونس فعالیت کرد و حضور در بخشهای مختلف میدان سیاست خارجی باعث شد در دوران ریاست علی عسکری بهعنوان معاون برونمرزی صداوسیما منصوب شود. در این بازه پنجساله شبکههای برونمرزی با چالشهای مختلف کمبود بودجه و تهدید و مسدود شدن سایتها و ماهوارهها مواجه شدند. با این حال در همین دوران شبکههای مختلفی هم توسط وی افتتاح و یا به حالت ۲۴ ساعته درآمد. از جمله اقدامات جبلی راهاندازی شبکه العالم سوریه بود که حالا بیش از ۲ سال از راهاندازی آن میگذرد.
در روزهای گذشته «پیمان جبلی» معاون برونمرزی سازمان صداوسیما دیدارهای مهمی با متولیان نهادهای فرهنگی مختلف داشته است. در دیداری که با مدیرعامل و مسئولان بنیاد خاتمالاوصیا (عج) و اعضای جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی داشت بر ضرورت تغییر و تحول در صداوسیما تأکید کرد و عنوان کرد: «تلاش برای توفیق صداوسیما بهعنوان بزرگترین و فراگیرترین دستگاه فرهنگی کشور تنها وظیفه یک نفر یعنی رئیس این سازمان نیست، بلکه همه مجموعههای فرهنگی دیگر و بهخصوص جریانهای مردمی باید تلاش کنند تا این بار سنگین به سرانجام برسد.»
پیمان جبلی، معاون برون مرزی صداوسیما در دیدار با جمعی از فعالان فرهنگی جبهه انقلاب، پژوهشگران و مستندسازان حوزه دفاع مقدس و برنامهسازان بر ضرورت گسترش دایره ظرفیتهای پژوهشی، فکری و برنامهسازی صدا و سیما در شعاعی به وسعت ظرفیت فرهنگی انقلاب اسلامی تأکید کرد.
جبلی همچنین به لزوم کارآمد شدن هرچه بیشتر بخش های ستادی صداوسیما در جهت پشتیبانی فکری، ترسیم راهبردها و ورود هر چه قدرتمندانهتر به عرصه پیام و محتوا در کسوتی فعال و تعیینکننده، اشاره کرد.
در این دیدار که در محل مجموعه سعادت آباد معاونت برون مرزی صداوسیما صورت گرفت، چهرههای فرهنگی و برنامهسازان حوزه دفاع مقدس و ادبیات پایداری به طرح دیدگاههای خود درباره نقش رسانه ملی در حوزه فرهنگسازی انقلاب اسلامی پرداختند.
جبلی نیز با غیرقابلانکار خواندن نقش صداوسیما در جهتدهی فضای فکری جامعه به عنوان بزرگ ترین دستگاه فرهنگی کشور، مهمترین چالش این مقوله را تناسب برونداد رسانه ملی با ظرفیت های وسیع و عمیق فرهنگ و انقلاب دانست.
وی با ضروری دانستن تقویت احساس مشارکت و مسئولیت نیروهای انقلابی نسبت به روند فرهنگسازی در رسانه ملّی در حوزههای گوناگون، تصریح کرد: صداوسیما دارای توان بالقوه قابل توجهی در مدیریت و فعالسازی جریانهای فرهنگی، تزریق خلاقیت و راهبردسازی است که میتواند به فعلیت برسد.
معاون برون مرزی صدا و سیما تأکید کرد: وظیفه رسانه ملی این است که به مثابه قوه عاقله مسئلهشناس، ظرفیتیاب و راهبردساز به شکلی هوشمندانه به شناخت نیازها، تشخیص خلاءها و ترسیم راههای تکمیل پازل برونداد نهایی آنتن بپردازد و به شکلی دقیق فرآیند تولید و تأثیرگذاری و توفیق فعالیت های رسانه ملی را رصد و ارزیابی کند تا بدین ترتیب مسیر و نقشه راه سازمان مستمراً بازآرایی، بهروزرسانی و ترمیم و تقویت شود.
جبلی ادامه داد: همه باید تلاش کنیم ظرفیت فرهنگی رسانه ملی را تا آنجا گسترش دهیم که به ظرفیت انقلاب اسلامی برسد و این میسر نمیشود مگر با یاری و کمک همه عناصر فرهنگی و علاقه مندان و خادمان نشر و بسط گفتمان انقلاب اسلامی.
در این نشست فعالان فرهنگی در حوزههای مختلف به بیان نظرات خود در زمینه انتظارات از صداوسیما در حوزه انعکاس تاریخ معاصر انقلاب اسلامی و به ویژه دفاع مقدس و ساز و کارهای برنامه سازی و راه های برون رفت سازمان صداوسیما از چالش های موجود پرداختند.