به گزارش راهبرد معاصر، با حکم مقام معظم رهبری بعد از پایان دوره کاری مدیر گذشته صدا و سیما آقای علی عسکری، رهبر معظم انقلاب پیمان جبلی را به عنوان رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران منصوب کردند. ریاست بر سازمانی بزرگ با چندین میلیون مخاطب داخلی و خارجی موجب شد تا همه رسانهها کنکاشی درباره سابقه این رئیس جدید داشته باشند. حسن عابدینی کارشناس سیاسی و رسانه در گفتوگو با راهبرد معاصر نگاهی کوتاه دارد به پیشینه وسوابق کاری مدیر جدید صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران داشته است.
حسن عابدینی کارشناس سیاسی و فرهنگی در گفتوگو با راهبرد معاصر در خصوص ویژگی های رئیس جدید صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران که به تازگی از سوی مقام معظم رهبری عهده دار مسئولیت بزرگی در مدیریت رسانه ملی شده گفت: یکی از ویژگیهایی که انتخاب آقای دکتر جبلی را به عنوان رئیس جدید صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران بارزتر میکند این است که وی از بدنه صدا و سیما و از دل این رسانه مدیر رسانه ملی شده است، لذا انتخاب فردی آشنا به صدا و سیما، نیازهای این رسانه همهگیر در ارتقای کار وکیفیت صدا و سیما حائز اهمیت است.
وی در این باره خاطر نشان کرد: آقای جبلی را می توان مدیری با تجربه در حوزه تلویزیون و رسانه دانست. چرا که وی در بخشهای مختلف و عرصههای متفاوتی جامعیت خود را برای مدیریت رسانه ملی ثابت کرده است. وی هم در حوزه نظری و هم در حوزه عملی مدت های مدیدی در تلویزیون جمهوری اسلامی ایران خدمات مختلفی ارائه داده است لذا ضروریات و ریزه کاری های مورد نیاز صدا و سیمای ملی را به خوبی می شناسد و نسبت به آن آگاه است.
عابدینی در این باره توضیح داد: آقای جبلی رسانه و تلویزیون را به خوبی میشناسد چرا که علاوه بر اینکه مدت زیادی در رسانه ملی فعالیت کرده، دکتری خود را در رشته ارتباطات گرفته، او همچنین شانزده سال پیش از رساله دکتری خود را با موضوع تلویزیون تراز جمهوری اسلامی ایران دفاع کرده است.
حسن عابدینی درباره گذشته و تجربه کاری رئیس کنونی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران گفت: از این منظر میتوان گفت آقای جبلی در هر دو حوزه نظری و عملی دارای تخصص لازم برای مدیریت سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی است. ضمن اینکه نباید فراموش شود وی به صورتی به مدیریت صدا وسیما رسیده که در سال های گذشته به تدریج و به صورت پلکانی از دبیری خبر تا سردبیری تا مدیر کل و معاونت را یک به یک پشت سر گذاشته و در همه عرصه ها به قدر کافی رشد کرده و به حوزه های مختلف خبری آگاه است.
وی در این باره توضیح داد: بنابراین چنین مدیری که مسیر را در طی سالهای زیادی به صورت پلکانی طی کرده هم در حوزه مدیریت، سیاست گذاری و اجرایی فعالیتهای مختلفی داشته و همه را یک به یک تجربه کرده با زیر وبم آن به خوبی آشناست، علاوه بر این موضوع به صورت میدانی نیز در عرصه خبر و رسانه فعالیت داشته بنحوی که حتی مدتی گزارشگری و شغل خبرنگاری را نیز در کارنامه کاری خود دارد بنابراین می توان گفت وی با لایه های مختلف کاری در این رسانه بزرگ به خوبی آشناست و این مساله حسن خوبی برای انتخاب چنین مدیری به شمار میرود.
حسن عابدینی در ادامه افزود: آقای دکتر جبلی مدتی نیز در حوزه بینالملل رسانه فعالیتهای قابل توجهی داشته است. وی به عنوان یکی از بنیانگذاران اصلی شبکه العالم که مدتی نیز مدیر کل اخبار شبکه العالم و رئیس دفتر العالم در بیروت در مقطعی که جنگ 33 روزه رخ داد در این بخش نیز کارنامه قابل اعتنایی دارد بنحوی که میتوان گفت در آن مقطع زمانی آقای جبلی به یکی از چهره های شاخص رسانهای تبدیل شده بود.
این کارشناس رسانه و امور فرهنگی گفت: رئیس کنونی صدا و سیمای ملی جمهوری اسلامی ایران در حوزه رسانهای خارج از صدا و سیما نیز مدت کوتاهی مسئولیت معاونت رسانهای شورای عالی امنیت ملی را نیز برعهده داشت. در مقطعی نیز سفیر جمهوری اسلامی ایران در تونس بود. در حقیقت در مقطعی که موج بیداری تونس، مصر و دیگر کشورهای عربی فراگرفته شده بود وی در این مقطع زمانی با توجه به تسلط بر زبان انگلیسی و عربی به راحتی با مخاطبین برون مرزی ارتباط برقرار میکرد و توانست در این حوزه نیز موفقیتهایی را در کارنامه کاری خود ثبت کند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: با بررسی کارنامه کاری رئیس صدا و سیمای کنونی در سال های گذشته می توان گفت وی یک چهره شاخص برای مدیریت صدا و سیما بوده است از این منظر از دکتر جبلی انتظار می رود از دانش و تجربهای که طی سال های گذشته آموخته اند برای ارتقای برنامه های صدا و سیما و رساندن آنها به سطح انتظاراتی که مردم و رهبری از صدا و سیما دارند به خوبی استفاده کند تا پاسخگوی نیاز مخاطبین باشد.