سخنگوی قوه قضاییه: در حمله به اوین تعدادی زندانی فرار کردند / ۵ زندانی جرایم مالی هم شهید شدند آخرین وضعیت پرداخت خسارات حادثه‌دیدگان انفجار بندر شهید رجایی ضرب و شتم شدید قرقبان فریدونشهری در حین ماموریت حفاظت از منابع طبیعی آیا حمله به اوین برای حذف برخی از جاسوسان اسراییلی بوده؟ تشکیل پرونده برای همتی و میرسلیم سخنگوی قوه قضاییه: شبکه‌های دشمن در داخل شناسایی شدند پیامد‌های استخدام و بکارگیری اتباع غیرمجاز هواشناسی ایران ۲۱ تیر / افزایش ابر و بارش پراکنده رگبار در اکثر نقاط عکس روز ناسا از ماه طلایی بر فراز ابر‌ها رباتی که بدون کمک انسان، جراحی کیسه صفرا را انجام داد اعضای باند سارقان فرا استانی در کرمان دستگیر شدند رگبار و رعدوبرق در مناطقی از تهران و البرز قاتل نیان کوچولو در ملأ عام به دار مجازات آویخته شد کشف ۴۰۰۰ بسته ماده مخدر ناس در گرمه کارت داوطلبان نوبت دوم کنکور منتشر شد/ اعلام نحوه ویرایش اطلاعات نادرست

فاصله واکسیناسیون کرونا و آنفلوانزا چند روز است؟

یک فوق تخصص بیماری‌های عفونی می گوید بهتر است فاصله واکسیناسیون کرونا و آنفلوانزا دو هفته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۷ - ۲۰ مهر ۱۴۰۰ - 2021 October 12
کد خبر: ۱۰۵۲۶۹

به گزارش راهبرد معاصر داوود یادگاری نیا، فوق تخصص بیماری‌های عفونی اظهار کرد: با توجه به واکسیناسیون سراسری کرونا برای بسیاری از داوطلبان تزریق واکسن آنفلوانزا ابهام ایجاد شده است.

او افزود: کسانی که بیماری زمینه‌ای دارند در صورت تزریق واکسن کرونا می‌توانند واکسن آنفلوانزا هم دریافت کنند. داوطلبان واکسن آنفلوانزا که پیش از دوران کرونا هر سال این واکسن را استفاده می‌کردند امسال هم می‌توانند واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند. 

یادگاری نیا با اشاره به اینکه ویروس کرونا و آنفلوانزا هر دو بیماری کاملاً متفاوت هستند، افزود: بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوانزا شهریور ماه است، اما از آغاز شهریور تا آغاز فروردین نیز می توان این واکسن را تزریق کرد.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی ادامه داد: سالمندان بالای ۶۰ سال، افراد دچار نقص ایمنی و کسانی که بیماری زمینه‌ای دارند، می‌توانند واکسن آنفلوانزا را همزمان با واکسن کرونا تزریق کنند اما بهتر است ۱۴ روز بین تزریق دو واکسن فاصله باشد.

او تصریح کرد: این واکسن‌ها عملکرد همدیگر را خنثی نمی‌کنند، پس دلیلی برای تزریق نکردن این واکسن‌ها وجود ندارد. مکانیسم واکسن کرونا در رابطه با ایمن سازی بدن کاملا متفاوت از واکسن آنفلوانزاست.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی ادامه داد: تنها مشکل این است که اگر به صورت همزمان تزریق شود، عوارض جانبی بیشتری دارد؛ شایع‌ترین عوارض جانبی واکسن آنفلوانزا حالت تهوع، تب دردهای عضلانی و خستگی است اما عوارض جانبی هر دو واکسن خفیف هستند و ظرف یکی دو روز از بین می‌روند.

یادگاری نیا تصریح کرد: واکسن‌ها ۸۰ تا ۹۰ درصد از بروز بیماری و مرگ و میر با درصد بالا جلوگیری خواهند کرد. با توجه به نو ظهور بودن بیماری کرونا ویروس فعلاً نمی‌توان زمان مشخصی را برای تاثیرگذاری واکسن تعیین کرد، ممکن است که واکسن کرونا چند بار تکرار شود.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی گفت: تزریق واکسن در جامعه باید به ۷۵ درصد برسد تا ایمنی در جامعه به وجود آید لذا هموطنان باید همچنان شیوه نامه های بهداشتی را رعایت کنند.

او افزود: کارایی یک واکسن در مراکز تحقیقاتی بررسی می‌شود و لازم نیست هر فردی که واکسن تزریق کرد آنتی بادی خود را چک کند./باشگاه خبرنگاران

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار