واکنش دیپلمات روس به افزایش اعمال فشار بر ایران برای از سرگیری مذاکرات برجام-راهبرد معاصر
مصر: در مرحله نخست ۳۳ زندانی اسرائیلی در مقابل ۱۸۹۰ اسیر فلسطین آزاد می‌شوند دبیر کل سازمان ملل: آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان همچنان پابرجاست، اما شکننده است سازمان امنیت سعودی: کشور در معرض توطئه قرار دارد وقوع انفجار‌های بزرگی «ایلات» را به لرزه درآورد پزشکیان: آماده تضمین امنیت در منطقه هستیم و نیازی به غرب نداریم السیسی با خلیفه حفتر دیدار کرد روس‌اتم: مذاکرات با ایران درباره احداث یک نیروگاه اتمی جدید به‌زودی آغاز می‌شود توافق اربیل و سلیمانیه برای تشکیل دولت اقلیم کردستان عراق جزئیات آزادی اسرای عضو گروه‌های مبارز فلسطینی در مرحله اول پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند

واکنش دیپلمات روس به افزایش اعمال فشار بر ایران برای از سرگیری مذاکرات برجام

نماینده روسیه در سازمان ملل با اشاره به فراهم‌شدن شرایط ازسرگیری مذاکرات پیرامون برجام و احیای کامل این توافقنامه گفت: این واقعیت را که قدرت در افغانستان به دست طالبان افتاده است باید پذیرفت و در فکر کمک به مردم این کشور بود.
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۲ - ۰۸ آبان ۱۴۰۰ - 2021 October 30
کد خبر: ۱۰۷۳۳۹

به گزارش راهبرد معاصر، "واسیلی نبنزیا" نماینده دائم روسیه در سازمان ملل شب گذشته در کنفرانس مطبوعاتی در نیویورک اعلام کرد که هر نوع اعمال فشار بر ایران با هدف سرعت بخشیدن به مذاکرات پیرامون احیای کامل برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) درباره برنامه هسته‌ای این کشور، همان‌طور که تجربه نشان داده است، نمی‌تواند نتیجه‌بخش و کارآمد باشد.

نبنزیا گفت: «ما خوشحال هستیم که شرکای آمریکایی ما تمایل نشان می‌دهند که به چارچوب توافقنامه هسته‌ای با ایران بازگردند. مقامات واشنگتن از طرف ایرانی انتقاد می‌کنند که چرا برای بازگشت به میز مذاکرات عجله نمی‌کنند، من در این رابطه به همتایان آمریکایی یادآور شده‌ام؛ زمانی که دولت جو بایدن وارد کاخ سفید شد، آنها از تمایل خود برای ازسرگیری مذاکرات پیرامون برجام و بازگشت به توافقنامه هسته‌ای صحبت کردند، ولی این مسئله به‌طول انجامید و ما از مقامات واشنگتن می‌خواستیم که این روند را تسریع دهند، در نهایت چند ماه طول کشید تا اینکه مذاکرات درباره سرنوشت برجام از سر گرفته شود، در ایران هم بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری چند ماهی طول کشید تا دولت جدید تشکیل شود و ترکیب تیم جدید هسته‌ای مشخص شود.»

این دیپلمات بلندپایه روس یادآور شد: «به‌عقیده من، اعمال فشار بر مقامات جمهوری اسلامی برای تسریع در روند مذاکرات پیرامون برجام، همان‌طور که تجربه گذشته نشان داده است، کارآمد نخواهد بود. ما نیز از مقامات تهران می‌خواهیم تا هرچه سریعتر مذاکرات آغاز شود و معتقدیم که باید بر سر میز مذاکره نشست تا شرایط برای احیای توافقنامه هسته‌ای فراهم شود، مقامات مسکو امیدوارند که این مسئله هرچه زودتر تحقق یابد، ضمن اینکه مسائلی بین ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی وجود دارد که امیدواریم آنها نیز حل‌وفصل شود و مذاکرات از سر گرفته شوند.»

باید این واقعیت را پذیرفت که طالبان قدرت در افغانستان را به‌دست گرفته است

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در این کنفرانس مطبوعاتی در تفسیر تماس‌ها بین نمایندگان روسیه و جنبش طالبان تأکید کرد: هیچ‌کس عجله‌ای برای به‌رسمیت شناختن دولت طالبان در افغانستان ندارد، ولی ضروری است این واقعیت را پذیرفت که اکنون چه‌کسانی قدرت در این کشور را به‌دست گرفته‌اند.

واسیلی نبنزیا یادآور شد: «علاوه بر وضعیت سیاسی، مشکلات انسانی در افغانستان نیز وجود دارند و در این رابطه ضروری است به این کشور که یک جنگ داخلی طولانی‌مدت را پشت‌سر گذاشته‌اند و زمستان سختی را در پیش دارند، کمک‌های لازم انجام شود. ما در کنفرانس بین‌المللی مسکو و همچنین در نشست همسایگان افغانستان در تهران این مسائل را مورد بحث و بررسی قرار دادیم.»

وی ابراز کرد: هنوز تصمیمی درباره امکان اعطای کرسی افغانستان در شورای امنیت سازمان ملل به نمایندگان جنبش طالبان اتخاذ نشده است، البته این موضوع ممکن است در نشست کمیته اعتبارسنجی در ماه نوامبر بررسی شود.

این دیپلمات روس همچنین تأکید کرد که مقامات مسکو می‌خواهند ببینند که آیا طالبان به وظایف خود در خصوص تثبیت اوضاع در افغانستان عمل خواهند کرد یا خیر. طرف روسی به‌شدت نگران وضعیت حقوق بشر، به‌خصوص حقوق زنان و دختران در افغانستان است و عملکرد جنبش طالبان در زمینه تأمین این حقوق را با دقت زیر نظر دارد.

اوکراین با استفاده از پهپادهای تهاجمی در دونباس بازی خطرناکی را در پیش گرفته است

نبنزیا در پاسخ به سؤال دیگری هشدار داد که مقامات کی‌یف با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین برای حمله به منطقه دونباس، بازی خطرناکی را آغاز کرده‌اند.

وی گفت: «من گزارش مربوط به پهپادهای "Bayraktar" ترکیه‌ای را دیده‌ام که یکی از آنها محل استقرار توپخانه شبه‌نظامیان محلی در دونباس را هدف قرار داده است. مقامات اوکراین با این کار بازی خطرناکی را در پیش گرفته‌اند، برای اینکه استفاده از چنین تجهیزات نظامی، بر اساس توافقات مینسک ممنوع است و این اقدام مقامات کی‌یف می‌تواند عواقب غیرقابل پیش‌بینی برای آنها داشته باشد.»


نماینده روسیه در سازمان ملل همچنین اعلام کرد که مذاکرات روسیه و ایالات متحده درباره مسائل مربوط به ثبات راهبردی در جوی کاری و غیرسیاسی همچنان ادامه دارد. به‌گفته وی، این مذاکرات اهمیت بسیار زیادی دارند و هر دو طرف به نتیجه‌بخش بودن این رایزنی‌ها، بدون ملاحظات سیاسی تمایل دارند.

به‌گفته این دیپلمات، فدراسیون روسیه موضوع فراهم‌سازی برگزاری نشست سران پنج عضو دائم شورای امنیت را از دستورکار خود لغو نکرده است و این مسئله در سطح وزرای خارجه این کشورها، به‌طور مرتب مورد بحث قرار می‌گیرد، البته هنوز تاریخ دقیق برگزاری این نشست مشخص نشده است./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار