هشدار اومیکرون، تشدید محدودیت‎‌های کرونایی در آمریکا و جهان-راهبرد معاصر
جزییات غربالگری سلامت روان دانش‌آموزان متوسطه بارش برف و باران از روز یکشنبه آغاز می‌شود راز خشک شدن ۷۰ درصدی دریای مدیترانه! انتقاد پلیس از خاموشی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی: قرار بود برق چراغ‌های ۳۰ تقاطع قطع نشود، اما خبری نشد وضعیت آب و هوا، امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ / آغاز بارش‌ها از دوشنبه با ورود سامانه جدید تاریخ برگزاری کنکور مشخص شد: نوبت اول؛ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت، نوبت دوم؛ ۵ و ۶ تیر وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران
راهبرد معاصر گزارش می‌دهد؛

هشدار اومیکرون، تشدید محدودیت‎‌های کرونایی در آمریکا و جهان

سازمان بهداشت جهانی، امیکرون را به عنوان «سویه نگران‌کننده» طبقه‌بندی کرده و این باور وجود دارد جهشی که این‌بار در ویروس کرونا رخ داده موجب شده تا انتقال آن بسیار سریع‌تر از نسخه‌های قبلی باشد. در واکنش به این اتفاق‌ها کشورهای جهان پروازهای مستقیم از کشورهای آفریقایی را لغو و ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های کرونایی سختگیرانه‌ای را اعمال کرده‌اند. مسئولان‌کشورمان نیز اعلام‌کرده‌اند، ورود مستقیم و غیرمستقیم تمامی مسافران غیرایرانی از مبادی هرکدام از کشورهای آفریقایی تا اطلاع‌ثانوی ممنوع است.
تهمینه انصاری، خبرنگار اجتماعی
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۲ - ۱۲ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 03
کد خبر: ۱۱۱۹۹۵

 

هشدار اومیکرون، تشدید محدودیت‎‌های کرونایی در آمریکا و جهان

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛  ایالات متحده مسافران هوایی را ملزم کرده است که ظرف 24 ساعت پس از پرواز آزمایش منفی کرونای خود را ارائه دهند. مراقبت‌ و کنترل وضعیت بهداشتی در این کشور به حدی شدت گرفت که یک قاضی فدرال طرح واکسن اجباری بایدن برای اعضای کادر درمان آمریکا را که قرار بود از هفته آینده آغاز شود را هم لغو کرد.

 

جیسون مک‌دونالد، سخنگوی مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا در همین رابطه گفته است: «این مرکز قصد دارد مراقبت‌های خود برای غربالگری پروازهای بین‌المللی به آمریکا را با اجبار ارائه نتیجه منفی ظرف 24 ساعت پس از خروج، تشدید کند.»

 

نیویورک تایمز با اشاره به سویه جدید کرونا و مشاهده آن در بخی کشورها می‌نویسد: این اقدام برای بهبود وضعیت آزمایش‌های این ویروس آن هم در بحبوحه نگرانی فزاینده در مورد نوع اومیکرون صورت خواهد گرفت که نوع بسیار جهش‌یافته از ویروس کویید است که برای اولین بار توسط محققان در آفریقای جنوبی ثبت شد و تاکنون در بیش از ده‌ها کشور در سراسر جهان شناسایی شده است. این آژانس همچنین اعلام کرده که در تلاش است تا به محض دریافت اطلاعات بیشتر از نوع اومیکرون، مقررات آزمایش‌ها کرونا را تغییر دهد. سخنگوی این آژانس خاطر نشان کرده: «یک دستور جدید ، زمان آزمایش‌های لازم برای همه مسافران هوایی بین‌المللی را به یک روز قبل از عزیمت به آمریکا کوتاه می‌کند.»

 

جیسون مک دونالد ادامه می‌دهد: «این پروتکل‌های شدید برای سفرهای بین‌المللی، موارد دیگر مراقبت‌ها از جمله الزام برای واکسینه شدن کامل مسافران خارجی را تقویت می‌کند».

 

یک مقام ارشد دولت آمریکا که نخواست نامش فاش شود، نیز در گفتگویی یادآور شده است که: «مقامات بهداشتی در حال بررسی هستند که آیا وضع قانون برای آزمایش فعلی که به افراد کاملاً واکسینه‌شده اجازه می‌دهد تا سه روز قبل از عزیمت و پرواز به آمریکا آزمایش پی سی آر انجام دهند، به اندازه کافی سختگیرانه بوده یا نه.»

 

اعلام محدودیت‌های جدید اومیکرونی در آمریکا

جو بایدن، گفته است که روز پنجشنبه برنامه‌های خود را برای تقویت مبارزه با این همه گیری اعلام خواهد کرد. مشخص نیست که آیا او شرایط آزمایش سخت‌تری برای مسافران بین المللی اعلام خواهد کرد یا نه. مک دونالد هم هیچ جدول زمانی برای اقدام مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا ارائه نکرد.

 

در این بین، جیسون مک دونالد گفت: «مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا همچنان توصیه می‌کند که همه مسافران سه تا پنج روز پس از ورود به آمریکا آزمایش ویروس کرونا را انجام دهند. مسافران واکسینه نشده باید پس از ورود به مدت هفت روز خود را ایزوله کرده و قرنطینه کنند، حتی اگر نتیجه آزمایش آن‌ها منفی باشد.»

 

ناتالی کویلیان، معاون هماهنگ کننده مقابله با کووید19 در کاخ سفید، روز دوشنبه در مصاحبه‌ای گفت که نوع اومیکرون باعث شده تا دولت تلاش‌های خود را برای اطمینان از اینکه افرادی که وارد کشور می شوند، ناقل ویروس نیستند، ارزیابی کند.

 

او خاطر نشان کرده: «ما دائماً به دنبال این هستیم که چه کاری می‌توانیم انجام دهیم تا سیستم سفر را قوی‌تر کنیم. برای مثال، در حال حاضر ما در حال ارزیابی همه آزمایش‌های خود هستیم تا مطمئن شویم که در انتخاب این نوع مؤثر عمل کرده‌ایم.»

 

کویلیان با این توضیح ادامه داد که اگر متوجه می‌شدیم که این نوع از آزمایش دهی به اندازه کافی مؤثر نبوده، آن را از فهرستی که برای ورود به کشور پذیرفته شده، حذف می‌کنیم».

 

نگرانی مسافران از ورود به آمریکا

برخی از مسافران گفتند که قانون جدید آزمایش 24 ساعته می‌تواند سفر به آمریکا را دشوار کند. پائولا تولتون، 23 ساله، دانش آموزی در تایپه تایوان گفت که این طرح باعث شد تا او به خاطر پروازی که قصد داشت ماه آینده برای دیدار با خانواده خود در جکسونویل، فلوریدا انجام دهد، نگران شود.

 

تولتون گفت: «حتی قانون فعلی 72 ساعت هم همه را عصبی کرده است. این شرایط دقیقا مشابه شرایطی است که در ماه آوریل باعث شد تا نتیجه تست پی سی آر، من را برای برگشت به خانه نگران کند. پیدا کردن کلینیکی که بتواند 24 ساعته جواب تست پی سی آر را آماده کند، سفر به خانه را بسیار سخت‌تر می‌کند.»

 

علاوه بر این رئیس برنامه توزیع جهانی واکسن (کوواکس) تحت حمایت سازمان ملل متحد روز سه شنبه اعلام کرد که بیش از 11 میلیون دوز در 24 ساعت گذشته ارسال کرده که شلوغ ترین روز تحویل آن از ابتدای شیوع کرونا بوده است.

 

چند هفته پیش، آفریقای جنوبی در وضعیت ابهام برانگیزی قرار داشت. پس از چندین موج گسترده کووید19، از جمله موردی که ناشی از نوع دلتای بسیار مسری بود، موارد روزانه این کشور به شدت کاهش پیدا کرده بود و در آرامش به سر می برد. بعد از آن، انفجار ناگهانی موارد ابتلا و مرگ و میر در میان دانشجویان دانشگاهی در اطراف شهر پرتوریا ظاهر شد. دانشمندان فکر می‌کردند که احتمالاً نوع دلتا باعث ایجاد این آمار بالا شده اما برای اطمینان، تصمیم گرفتند ژنوم ویروس را از یکی از موارد توالی یابی بررسی کنند و به نتیجه‌ای عجیب رسیدند.

 

اصلا دلتا نبود

دکتر جرمی لوبان، ویروس شناس دانشکده پزشکی دانشگاه ماساچوست، می‌گوید: «به طور ناگهانی، این ویروس با جهش‌های خیلی خیلی زیاد در حال شیوع است.» هفته گذشته، دانشمندان در آفریقای جنوبی و بوتسوانا گونه جدیدی از ویروس کرونا را شناسایی کردند که حدود 50 جهش در ژنوم آن وجود داشت. در مقابل انواع دیگر مثل دلتا که کمتر از 20 جهش دارند.

 

این نوع جدید که با نام اومیکرون شناخته شد، جهان را در حالت آماده باش قرار داد. از 24 نوامبر، زمانی که این نوع برای اولین بار به سازمان جهانی بهداشت گزارش شد، مقامات بهداشتی اومیکرون را در بیش از 12 کشور در حداقل پنج قاره شناسایی کرده اند. سازمان جهانی بهداشت روز دوشنبه گفت که این ویروس خطر "بسیار بالایی" دارد.

 

تاکنون، دانشمندان اطلاعات محدودی در مورد اومیکرون دارند. اما چندین پرچم قرمز نشان می‌دهد که این گونه از ویروس کرونا می‌تواند به سرعت در بسیاری از نقاط جهان شیوع پیدا کند و می‌تواند مسری‌ترین نوع شناخته شده باشد.

 

سازمان بهداشت جهانی، امیکرون را به عنوان «سویه نگران‌کننده» طبقه‌بندی کرده و این باور وجود دارد جهشی که این‌بار در ویروس کرونا رخ داده موجب شده تا انتقال آن بسیار سریع‌تر از نسخه‌های قبلی باشد.

 

ایران در واکنش به خطر اومیکرون

در واکنش به این اتفاق‌ها کشورهای جهان پروازهای مستقیم از کشورهای آفریقایی را لغو و ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های کرونایی سختگیرانه‌ای را اعمال کرده‌اند.

 

مسئولان کشورمان نیز اعلام کرده‌اند، ورود مستقیم و غیرمستقیم تمامی مسافران غیر ایرانی از مبادی هر کدام از کشورهای، بوتسوانا، آفریقای جنوبی، نامیبیا، زیمبابوه، لسوتو، اسواتینی، موزامبیک و مالاوی تا اطلاع ثانوی ممنوع است و مسافران ایرانی که از این مقاصد آمده باشند باید دو هفته در قرنطینه باشند و در طول این مدت سه بار تست PCR بدهند و در صورت منفی بودن این تست‌ها می‌توانند از قرنطینه خارج شوند.

 

حمید سوری، اپیدمیولوژیست هم درباره این ویروس گفته: « متاسفانه در کشور ما چون نظام مراقبت سکوئنسینگ برای شناسایی واریانت‌ها وجود ندارد؛ اکنون نمی‌دانیم این جهش وارد کشور ما هم شده است یا خیر؟ آنچه که مسلم است این است که تابحال موردی در کشور ما مشاهده نشده است اما گزارشات نشان می‌دهد فردی مبتلا به این نوع جهش از کرونا در بلژیک شناسایی شده است که از ترکیه به مصر و از مصر به بلژیک سفر کرده است؛ پس این احتمال وجود دارد که واریانت امیکرون در کشورهای همسایه ما هم وجود داشته باشد و ممکن است به کشور ما هم وارد شده باشد و یا اگر هوشیاری کافی نداشته باشیم، وارد کشور شود. باید بر نمونه‌های مشکوک که از نقاط پرخطر به کشور سفر داشته‌اند مطالعات ملوکولی سکوئنسینگ انجام دهیم تا نسبت به نوع واریانت مطلع شویم.»

ارسال نظر