با حکم رییس جمهور، رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان منصوب شد/ امین مقومی کیست؟ پیش بینی قیمت طلا و سکه دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۴ / بازار طلا عقب‌نشینی کرد؟ جزئیات ورود خودرو‌های مناطق آزاد به سرزمین اصلی و دریافت پلاک ملی اعلام شد وزیر کشاورزی: در تامین کالا‌های اساسی هیچ تنش و مشکلی وجود ندارد سد‌های کشور ۴۲ درصد آب دارند/ ارتفاع کل ریزش‌های جوی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه، ۴۰ درصد افت داشته حذف یارانه نقدی این سه دهک تا شهریور قطعی شد + جزئیات  سقف جدید بیمه‌نامه‌های بزرگ اعلام شد جزئیات قرعه‌کشی فروش خودرو‌های وارداتی/ ثبت درخواست ۹۵ هزار نفر برای ۱۰ هزار خودرو قیمت انواع برنج در میادین و بازار‌های میوه و تره بار اعلام شد پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا یکشنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۴ معتمدیان: تبعیض منطقه‌ای در قطعی برق وجود ندارد / افزایش ساعات قطعی برق خارج از برنامه به علت فشار به شبکه برق است ازسرگیری پرواز‌های منظم باکو–تهران از اول سپتامبر رئیس کمیسیون عمران مجلس: خط انتقال آب طالقان مهرماه به تهران و البرز می‌رسد پیش‌بینی قیمت طلا و سکه فردا پنجشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۴ / بازار طلا همچنان تحت تاثیر دلار طرح جدید فروش اقساطی خودرو ریسپکت مرداد ۱۴۰۴ + شرایط فروش

میزان فرارهای مالیاتی برابر با درآمدهای مالیاتی است

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: معادل میزانی که مالیات در کشور وصول می‌شود، فرار مالیاتی وجود دارد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۳ - ۲۰ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 11
کد خبر: ۱۱۳۰۱۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با موضوع "پایه های جدید مالیاتی و فرارهای مالیاتی" توضیحاتی داد که در ادامه این مصاحبه را می خوانید.

 

باشگاه خبرنگاران جوان: پایه های مالیاتی جدید از جمله مالیات بر عایدی سرمایه و مالیات بر مجموع درآمد در چه مرحله ای هستند و آیا در مجلس نهایی شده اند؟

 

پورابراهیمی گفت: پیش نویس مالیات بر مجموع درآمد (PIT) را از مدت‌ها قبل در کمیسیون اقتصادی آماده کردیم که این پایه مالیاتی می‌تواند از بخش عمده فرار‌های مالیاتی در کشور جلوگیری کند. این پایه مالیاتی سال‌ها در سایر کشور‌ها اجرا شده است، اما به دلایل مختلف در کشور ما اجرایی نشده است. در حال حاضر، قبل از مالیات بر مجموع درآمد به دنبال اجرا کردن مالیات بر عایدی سرمایه (CGT) هستیم که ملاحظات آن تقریبا در کمیته در حال پایان است و گزارش آن ظرف یکی دو هفته آینده در کمیسیون جمع بندی شده و به صحن ارسال می‌کنیم.

 

او افزود: ما آمادگی این را داریم که در بحث اصلاح مالیات‌های مستقیم و در قالب طرحی که اکنون در دستور کار است، مالیات بر مجموع درآمد را نیز اعمال کنیم. اما به نظر می‌رسد که یکی از چالش‌های اساسی، عدم اجرای تعهدات دولت به ویژه وزارت اقتصاد و سازمان امور مالیاتی در اجرای سامانه‌های مودیان و پایانه‌های فروشگاهی است که بستر اصلی اجرای پایه‌های جدید مالیاتی محسوب می‌شوند.

 

پورابراهیمی گفت: حدود سه سال قبل قانونی تحت عنوان پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان نوشتیم و دولت را مکلف کردیم تا ایجاد سامانه‌های اطلاعاتی را عملیاتی کند و از رویکرد ممیز محور به رویکرد سامانه محور برسیم، تا بسیاری از ظرفیت‌های قانونی نیز عملیاتی شوند. در صورتی که اکنون، علی رغم گذشت ۱۵ ماه از تعهدات و مهلت قانونی که در متن قانون آمده، بخش بسیار ناچیزی از این سامانه‌ها اجرایی شده است؛ بنابراین چیزی که ما را نگران می‌کند قانون پایه‌های جدید مالیاتی نیست، بلکه عدم وجود سامانه هاست.

 

او تاکید کرد: طرح نظام جامع مالیاتی که اصلی‌ترین سرفصل موضوع مالیاتی در کشور بوده، بعد از گذشت سال‌ها هنوز بر زمین مانده و طبق گزارش‌هایی که از درون سازمان مالیاتی داریم، علی رغم وعده و وعید‌های توخالی که از قبل داده شده بود، نه سامانه مودیان و نه طرح نظام جامع مالیاتی، هیچ کدام اجرایی نشده اند. بنابراین، اگر قانون مالیات بر مجموع درآمد و مالیات بر عایدی سرمایه را نیز تصویب کنیم، زیرساخت‌های لازم برای اجرای آن‌ها را نداریم. پس لازم است که تمام تمرکز خود در حوزه نظارتی را بر اجرای قوانین موجود معطوف کنیم.

 

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: برآورد اولیه از سهم مالیات بر تولید ناخالص داخلی کشور، بیانگر ظرفیتی تقریبا ۵.۵ درصدی است. در حالی که براساس قانون برنامه ششم توسعه این سهم باید به حداقل ۱۰ درصد برسد. اگر بخواهیم دقیق‌تر بگوئیم، شاید معادل ۵۰ درصد؛ یعنی معادل میزانی که مالیات در کشور وصول می‌شود، فرار مالیاتی وجود دارد./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
آخرین اخبار