چهار شرور مسلح در جریان رزمایش پاک‌سازی کویر بردسکن به هلاکت رسیدند قاچاقچیان بین المللی به ۵ سال حبس و ۶ هزار میلیارد جزای نقدی محکوم شدند دیدار محسنی‌اژه‌ای با مقام عالی قضایی پاکستان هانی کرده با اصابت ۲ گلوله پلیس بازداشت شد پیش‌بینی افزایش گردوخاک از دوشنبه در تهران اسامی برخی محصولات خوراکی غیرمجاز اعلام شد اعلام جرم دادستانی تهران علیه مدیران دو رسانه دستور ویژه وزیر آموزش و پرورش برای پیگیری حقوق دانش‌آموزان سنندجی عزل مدیر آموزش و پرورش ری درپی پرونده تعرض به دانش‌آموزان جزئیاتی از پرونده تعرض یک معلم به دانش‌آموزان در شهر ری نیسان آبی رکورد دار واژگونی در روز‌های بارانی/جایگزینی گاردریل‌ها با نیوجرسی در بزرگراه‌های پایتخت اصلاح آیین‌نامه تغذیه دانشجویان/اختصاص ۴ همت به حوزه تغذیه پلیس: آزارگر زنان تهرانی دستگیر شد + عکس متهم توقیف ۱۱ فروند قایق شوتی حامل سوخت قاچاق در خلیج فارس واریزی حقوق معلمان و فرهنگیان با احکام جدید / میزان افزایش حقوق معلمان

واکسیناسیون از طریق بینی برای مقابله با گونه‌های جدید کرونا

تحقیقات جدید نشان می دهد که واکسیناسیون از طریق بینی محافظت گسترده‌ای در برابر ویروس‌های تنفسی ایجاد می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۴ - ۲۰ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 11
کد خبر: ۱۱۳۱۰۳

به گزارش راهبرد معاصر مطالعات اخیر محققان نشان می‌دهد واکسیناسیون از طریق بینی محافظت گسترده‌ای در برابر ویروس‌های تنفسی ایجاد می‌کند و می‌تواند در کنار واکسیناسیون تزریقی مصونیت بیشتری ایجاد کند. ظهور گونه‌های جدید ویروس کرونا از جمله کرونا و اومیکرون، این سوال را مطرح کرده که آیا واکسیناسیون علیه گونه‌های نوظهور موثر هستند؟

مطالعات محققان ایمونولوژی دانشگاه ییل نشان می‌دهد برای مقابله با گونه‌های جدید، شاید هدف‌گیری مدخل ریه بهترین گزینه باشد. در این راستا واکسن بینی توصیه می‌شود. واکسیناسیون از طریق بینی یک روش واکسیناسیون است که به سوزن نیاز ندارد و واکسن به درون بینی افشانه می‌شود.

مطالعات نشان می‌دهد واکسیناسیون از طریق بینی محافظت گسترده‌ای در برابر ویروس‌های تنفسی هترولوگ در موش ها ایجاد کرده است؛ در حالی که ایمن‌سازی سیستمیک که از طریق تزریق ایجاد می‌شود، چنین مصونیتی را ایجاد نمی‌کند. بر اساس این مطالعات بهترین ایمنی در مدخل ورودی سیستم تنفسی و جایی که ویروس سعی در ورود دارد، ایجاد می‌شود.

غشای مخاطی دارای سیستم ایمنی دفاعی منحصر به خود است که با پاتوژن‌های موجود در هوا یا غذا مبارزه می‌کند. زمانی که این غشا با عامل بیماری‌زا مواجه می‌شود، شروع به تولید سلول‌های بی می‌کنند تا آنتی‌بادی‌های IgA تولید شود. برخلاف واکسن تزریقی که پاسخ ایمنی سیستمیک ایجاد می‌کنند، آنتی بادی‌های IgA به صورت موضعی روی سطوح مخاطی موجود در بینی، ریه و معده کار می‌کنند.
محققان در حال بررسی اثرگذاری این واکسن روی گونه‌های کرونا در مدل‌های حیوانی هستند. چنانچه واکسن‌هایی که از طریق بینی وارد می‌شوند بی خطر باشند، می‌تواند برای حداکثر مصونیت به همراه واکسن‌های تزریقی مورد استفاده قرار گیرند.

نتایج این مطالعه در نشریه  Science Immunology منتشر شده است./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار