صرفه‌جویی روزانه 500 هزار مترمکعب آب در تهران بازسازی پالایشگاه‌های آسیب‌دیده پارس جنوبی شتاب می‌گیرد واردات بدون انتقال ارز؛ نرخ ارز برای محاسبه مالیات چه تغییری کرد؟ / ابلاغ دستورالعمل جدید خبر جدید درباره سهام عدالت / ورود مجلس و دیوان محاسبات به موضوع آزادسازی سهام عدالت آخرین وضعیت نوسانات قیمت موبایل در بازار ایران / شیائومی، گلکسی، سامسونگ، آیفون چند شد؟ پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / دلار ۲۰۰ هزار تومانی می‌شود؟ افزایش قیمت نفت پس از اظهارات ترامپ درباره احتمال حمله به ایران پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / سکه به ۱۹۰ میلیون می‌رسد؟ آخرین قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۵ + جدول کامل قیمت‌ها فروش ایران خودرو مرداد ۱۴۰۵ آغاز شد | شرایط ثبت‌نام + لیست قیمت محصولات آخرین قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها امروز ۷ مرداد ماه ۱۴۰۵ + جدول پیش‌بینی مهم درباره قیمت طلا و سکه تا پایان هفته/ سطح تغییر قیمت طلا و سکه مشخص شد آخرین قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۵ / قیمت طلا و سکه اوج گرفت؟ نحوه محاسبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد + جزئیات کامل ضریب حقوق ۱۴۰۵ وثیقه خروج از کشور برای سفر و تحصیل پسران ۲۰۰ میلیون شد + جدول کامل قیمت‌ها  افت اونس جهانی مانع رشد قیمت طلا و سکه نشد/بازار همچنان در رکود

5 عامل تنش زا در بازار برنج

5 عامل تنش زا در بازار برنج بخش خصوصی در نامه ای به معاون اول رئیس جمهور درباره تصمیم‌گیری‌های سلیقه‌ای بدون هماهنگی با تشکل‌ها هشدار داد و اعلام کرد که این اقدامات منجر به تعطیلی تجارت برنج می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۰ - ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 May 01
کد خبر: ۱۳۱۷۷۸

به گزارش راهبرد معاصر انجمن واردکنندگان برنج در نامه‌ای به معاون اول رئیس جمهور از عدم ابلاغ و اجرای به موقع قانون بودجه ۱۴۰۱، تصمیم گیری های سلیقه‌ای بدون هماهنگی با تشکل‌ها و عواقب این اتفاقات هشدار داد و خواستار پیش بینی‌های لازم در حوزه واردات کالاهای اساسی شد. در این نامه آمده است که اقدامات مذکور منجر به تعطیلی تجارت برنج می‌شود و این امر امنیت غذایی کشور را تهدید می‌کند.

در متن این نامه آمده است:

احتراماً با آرزوی قبولی طاعات و عبادات، به استحضار می‌رساند موارد مطروحه ذیل موجب تهدید بازار واردات برنج و امنیت غذایی کشور شده است:

۱- عدم ابلاغ و اجرا قانون بودجه سال ۱۴۰۱ در گمرکات کشور تاکنون.

۱-۱- در صورت ترخیص کالا به صورت علی‌الحساب بر مبنای سال ۱۴۰۰ محاسبات انجام و تعهد از وارد کنندگان اخذ می‌شود.

۲- عدم امکان فروش بر اساس تعهد گمرک، به دلیل عدم محاسبه قیمت تمام شده مستند در سازمان محترم حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان و مغایر شدن قیمت تمام شده سال ۱۴۰۱ با قیمت‌های دستوری سال ۱۴۰۰ جهاد کشاورزی.

۳- عدم امکان نگهداری محموله‌ها در انبارها بعد از ترخیص تا اعلام قیمت تمام شده توسط دولت به دلیل ظن به احتکار.

۴- امکان عدم ترخیص از گمرکات به دلیل دموراژ، عدم امکان انبارداری در فضاهای مناسب، شرایط آب و هوایی جنوب کشور و خصوصاً متروکه شدن محموله‌ها توسط سازمان محترم جمع آوری و فروش اموال تملیکی.

۵- افزایش قیمت تمام شده محموله‌ها به دلیل عدم تصمیم گیری دولت در میزان سود بازرگانی.

۱-۵- حتی در صورت تقلیل ۶ درصد به یک درصد حداقل هزار تومان با مبنای Ets (نرخ سامانه مبادلات ۲۳۰۰۰ تومانی) علاوه بر افزایش‌های قیمت جهانی برای هر کیلوگرم برنج را خواهیم داشت.

جناب آقای معاون اول محترم، آیا وارد کنندگان با این معادله چند مجهولی که در هیچ جای آن امکان حضور و تصمیم سازی ندارند، چاره‌ای جز ریسک در ترخیص و تحمل ضرر و زیان برای محموله‌های وارد شده و تعطیل کردن ادامه تجارت واردات برنج دارند؟

پیشنهاد اضطراری این است که تصمیم عاجل دولت محترم در کاهش سود بازرگانی و به تبع آن، علی رغم مخالفت این انجمن با قیمت گذاری به دلیل نوسان عوامل تشکیل دهنده آن با تخصیص ارز نیمایی، وزارت محترم جهاد کشاورزی و وزارت محترم صمت نسبت به محاسبه قیمت تمام شده و اعلام آن با استناد به ارزش‌های جهانی برنج و قانون بودجه سال ۱۴۰۱ و تصمیمات دولت در تعیین میزان سود بازرگانی و سایر افزایش‌های قانونی در اسرع وقت با هماهنگی بخش خصوصی اقدام کنند.

- در صورت امکان، کمک به کاهش ضرر و زیان وارد کنندگان با بهره‌مندی از قوانین و مقررات صادرات و واردات برای آن دسته از وارد کنندگانی که با ریسک خطر بالا در فروردین ماه سال ۱۴۰۱ و قبل از اجرای قانون بودجه اقدام به واردات و عرضه بر اساس قیمت‌های سال ۱۴۰۰ با فاکتور رسمی اعلام شده در سامانه کرده‌اند.

به نظر می‌رسد با وجود تعلل و تأخیر بیش از یک ماه در اجرا و تصمیم گیری وظایف محوله دولت و امکان عدم ریسک برای واردات که تاکنون وارد کنندگان برای تنظیم بازار فروردین ماه و ماه مبارک رمضان به آن تن داده‌اند چاره‌ای جز عدم واردات و تعطیلی بخش خصوصی صنعت واردات برنج متصور نیست.

کلمات کلیدی: بازار برنج
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار