به گزارش راهبرد معاصر حجتالاسلام احد آزادیخواه سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در تشریح جزئیات نشست عصر امروز (یکشنبه 25 اردیبهشت) این کمیسیون اظهار داشت: دستور کار ابتدایی نشست امروز تحقیق و تفحص از صندوق محیط زیست بود که آقای ابوترابی به همراه 35 نفر از نمایندگان آن را امضاء کرده بودند که با توضیحات ارائه شده توسط معاون سازمان حفاظت از محیط زیست و مدیرعامل سابق صندوق محیط زیست مقرر گردید مهلت 10 روزه برای جمع بندی نهایی و اقناع نمایندگان درخواست کننده مشخص شود.
وی با اشاره به اینکه دستورکار دوم امروز کمیسیون کشاورزی گزارش کمیته دامپروری بود که بر اساس آن برابر اعلام سامانه دامپروری 75 میلیون راس دام ثبت شده در کشور داریم، افزود: عمدتا دامداران از پلاک کوبیها استقبال کرده اند اما با توجه به حذف ارز ترجیحی و آزادسازی قیمت نهادههای دامی باید برای تداوم پلاک کوبیها باید سازوکار جدیدی اتخاذ شود.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس با تاکید بر اینکه وزارت جهاد کشاورزی از طریق سازمان دامپزشکی نصب میکروچیپها را در دستور کار خود قرار داده است، عنوان کرد: برخی از میکروچیپها با استفاده از سنسورهای خود حیات دام را کنترل و گزارش آن را ارئه میکند اما با توجه به هزینه بالایی این میکروچیپها شروع نصب آنها در حال بررسی میباشد.
آزادی خواه با بیان اینکه مقرر شده است در صورت نیاز طرح اصلاح قانون جامع دامپروری در کمیسیون کشاورزی بررسی شود، تصریح کرد: علیرغم اینکه از ابتدای سال منتظر اصلاح شیوه ارائه ارز بودهایم متاسفانه از فروردین ماه و اواخر اسفندماه وضعیت تخصیص نهاده با مشکل مواجه شده و تخصیصها در سامانه بازارگاه با نوسان همراه بود به نحوی که بسیاری از مرغداران نتوانسته سهمیه خود را تهیه کنند.
وی با اشاره به اینکه تداوم شرایط فعلی در زمینه تامین نهادهها بسیار نگران کننده است، ادامه داد: یکی از مشکلات حمل نهادههای دامی موضوع کرایه رانندگان است که با تاخیر یک ماهه پرداخت میشود، برابر با اعلام سازمان راهداری تاخیرها باعث ایجاد بیانگیزگی در میان کامیونداران برای حمل نهادهها شده است.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شرکتهای واردکننده نهادههای دامی باید با شرکتهای حمل و نقل وارد مذاکره شوند و حمل کالاهای وارداتی را به آنها بسپارند، گفت: مقرر شده است به منظور نظارت میدانی از بندر ماهشهر، پایان هفته جاری با حضور مسئولین دستگاههای اجرایی ذی ربط در این بندر حاضر و نشست جمعبندی را برگزار کنیم.
وی با اشاره به اینکه دستور کار نهایی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با حضور رئیس سازمان حفظ نباتات ارائه گزارشی از آفات مهاجم خصوصا ملخ بود، ادامه داد: بر اساس گزارشهای اعلام شده در 17 استان با استفاده از سموم موجود با آفات مبارزه شده است اما نوع سموم جای بحث دارد و باید در ماده موثره آنها بازنگری شود.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی، عنوان کرد: طی سالهای گذشته در زمینه تامین سموم به دلیل وجود تعارض منافع عقب ماندگیها و نگرانیهایی داریم که شدیدا به دنبال رفع آن هستیم.