رایزنی پاشینیان با رئیس‌جمهور درباره جمهوری آذربایجان و منطقه-راهبرد معاصر
پوتین: روسیه ۴ هزار نیروی ایرانی را از سوریه به تهران منتقل کرد / هنوز بشار اسد را پس از آمدن به مسکو ندیده‌ام پزشکیان در نشست دی هشت: کشور‌های اسلامی با همگرایی مقابل جنایات رژیم صهیونیستی بایستند مصر رئیس گروه دی۸ شد سخنگوی وزارت خارجه: حملات اسرائیل منجر به تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی یمن شد واکنش انصارالله به حمله هوایی اسراییل: به هر تجاوزی پاسخ می‌دهیم/ حمایت از غزه ادامه دارد حمله هوایی گسترده رژیم اسرائیل به صنعاء و الحدیده یمن + جزییات وزیر کابینه صهیونیستی: فعلا در سوریه می‌مانیم المیادین از وقوع یک انفجار بسیار مهیب در جنوب لبنان خبر داد عراقچی: امیدواریم سران دی۸ پیام محکمی درباره توقف جنایات اسرائیل به جهان بدهند «تروداویه» و «ستاریه ترنی» توسط ارتش روسیه آزاد شدند سارکوزی به یک سال زندان محکوم شد تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران در اقدامی نادر، سوئیس فعالیت حزب‌الله را ممنوع کرد هشدار عراقچی درباره طراحی آمریکا و اسرائیل برای تجزیه کشورهای اسلامی اشغال ۴۴۰ کیلومتر مربع از اراضی سوریه توسط رژیم صهیونیستی

رایزنی پاشینیان با رئیس‌جمهور درباره جمهوری آذربایجان و منطقه

دفتر نخست‌وزیر ارمنستان از رایزنی تلفنی او با رئیس‌جمهور ایران درباره روابط دوجانبه و آغاز فرایند تعیین مرز با جمهوری آذربایجان خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۷ - ۱۲ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 June 02
کد خبر: ۱۳۶۵۹۶

به گزارش راهبرد معاصر بعد از آنکه شامگاه چهارشنبه رئیس‌جمهور جمهوری اسلامی ایران به تماس تلفنی «واهاگن خاچاطوریان» رئیس‌جمهور ارمنستان پاسخ داد، دفتر نخست‌وزیر ارمنستان از رایزنی تلفنی او با آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی خبر داد.

منابع رسانه‌ای در ارمنستان، از بیانیه دفتر نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان درباره تماس تلفنی او با رئیس‌جمهور جمهوری اسلامی ایران خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری ارمنستانی «آرکا»، پاشینیان در این تماس تلفنی «برداشت‌ها و نظرات خود» را در مورد آخرین دیدار در بروکسل با الهام علی اف رئیس جمهور جمهوری آذربایجان و چارلز میشل رئیس شورای اروپا در میان گذاشت.

دوم خرداد ماه بود که «شارل میشل» رئیس شورای اروپا در یک نشست سه جانبه در بروکسل از پاشینیان و الهام علی اف میزبانی کرد. به گفته میشل در پی این نشست مقرر شده کمیسیون مشترک مرزی جمهوری آذربایجان و ارمنستان برگزار شود که در آن به تمام سوالات درباره تعیین حدود مرزی و بهترین راه اطمینان از رسیدن به وضعیتی باثبات رسیدگی شود.

رئیس شورای اروپا افزود: دو طرف درباره اصول مدیریت ترانزیت بین غرب جمهوری آذربایجان و نخجوان، بخش‌های مختلف ارمنستان از طریق جمهوری آذربایجان و حمل و نقل بین‌المللی به توافق رسیدند (جزئیات بیشتر).

دفتر نخست‌وزیر ارمنستان روز پنجشنبه (امروز) اعلام کرد که «پاشینیان و رئیسی درباره ارتباطات منطقه‌ای، آغاز روند تحدید مرزهای دولتی ارمنستان و جمهوری آذربایجان، روند حل و فصل (منازعه) قره باغ و چشم انداز عادی سازی روابط بین ارمنستان و آذربایجان تبادل نظر کردند».

طبق اعلام دفتر نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان و رئیس‌جمهور ایران همچنین درباره موضوعات دوجانبه و دردستور کار دو کشور تبادل نظر کردند.

این دفتر افزود: «به خط سوم انتقال برق فشار قوی ارمنستان - ایران که هنوز در دست ساخت، ساخت بزرگراه شمال - جنوب و برخی مسائل دیگر مرتبط با حوزه انرژی توجه ویژه شد».

به گفته دفتر پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان و رئیس‌جمهور ایران به طور متقابل از یکدیگر برای سفر رسمی به پایتخت‌هایشان دعوت کردند.

انتشار خبر رایزنی تلفنی پاشینیان با رئیس‌جمهور ایران در شرایطی انجام شد که پیشتر در خبرها آمده بود آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور شامگاه چهارشنبه به تماس تلفنی «واهاگن خاچاطوریان» رئیس جمهور ارمنستان پاسخ داد.

بنا بر اعلام ریاست جمهوری ایران، آیت الله رئیسی رایزنی‌های مستمر را نشانه اهمیت و عمق روابط دوستانه دو کشور توصیف کرد و گفت: ایران، ارمنستان را کشور دوست و نزدیک به خود می‌داند و برای همسایگی با ارمنستان اهمیت قائل است.

رئیس‌جمهور سیاست اصولی ایران را حمایت از تمامیت ارضی و حق حاکمیت همه کشور‌ها برشمرد و افزود: حفظ ژئوپلتیک منطقه ازجمله مرز‌های بین المللی، احترام به حاکمیت ملی کشور‌ها و تقویت زیرساخت‌های ارتباطاتی بین منطقه‌ای مورد تاکید و توجه جمهوری اسلامی ایران به عنوان سیاست‌های اصولی است.

رئیسی با ابراز حمایت کشورمان از گسترش همکاری‌های دو و چندجانبه در حوزه‌های انرژی و حمل و نقل، خاطرنشان کرد: این همکاری‌ها موجب تقویت صلح و ثبات و رونق اقتصادی و تجاری در منطقه می‌شود.

وی در ادامه با بیان اینکه ایران از پیشرفت در گفت‌وگو‌های صلح ارمنستان و جمهوری آذربایجان حمایت می‌کند، اظهار داشت: امیدواریم مسائل باقیمانده در این زمینه بر اساس اصول حقوق بین‌الملل، به صورت مسالمت آمیز و با احترام به حق حاکمیت و تمامیت ارضی دو کشور و نیز توجه به حقوق و امنیت همه مردم منطقه قفقاز حل و فصل شود.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار