اسلامی: سازمان انرژی اتمی در حمله نظامی هیچ تلفاتی نداشت/ هیچ بازرسی در ایران نیست ریابکوف: روسیه شانه‌به‌شانه در کنار مادورو ایستاده است مرتس: آلمان در آینده نزدیک فلسطین را به‌رسمیت نمی‌شناسد نتانیاهو: ما در سوریه باقی خواهیم ماند فرستاده ترامپ: آمریکا نیروی زمینی در اوکراین مستقر نخواهد کرد زامیر: در حال آماده شدن برای یک جنگ غافلگیرکننده هستیم آغاز رزمایش دریایی مشترک آمریکا و اسرائیل در بحرین  نخست‌وزیر قطر درباره حمله اخیر اسرائیل به دوحه: اینکه میانجی توسط یکی از طرفین درگیر بمباران شود، بی‌سابقه است نتانیاهو: کشور فلسطینی مستقل در مجاورت اسرائیل تشکیل نخواهد شد فؤاد حسین: تنش میان ایران و آمریکا بر عراق تاثیر می‌گذارد فؤاد حسین و هاکان فیدان درباره پرونده ایران رایزنی کردند عراقچی راهی باکو شد سفر وزیر امور خارجه به باکو ادعای ماکرون؛ روسیه به‌دنبال صلح نیست اقدام دیپلماتیک مصر برای بازگرداندن همکاری ایران و آژانس

بی اعتنایی چینی‌ها به تماس‌های مقامات پنتاگون

در بحبوحه تنش‌ها در تنگه تایوان و رزمایشهای پکن، نشریه آمریکایی گزارش داده مقامات ارشد نظامی چین تماس‌های همتایان خود در پنتاگون را نادیده می‌گیرند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۹ - ۱۵ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 August 06
کد خبر: ۱۴۵۷۴۸

به گزارش راهبرد معاصر، در حالی که چین به مانورهای نظامی خود اطراف تایوان در پی سفر تحریک‌آمیز «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به این جزیره ادامه می‌دهد، مقامات ارشد نظامی چین به تماس‌های همتایان خود در پنتاگون پاسخ نمی‌دهند.

 

سه منبع مطلع به پولیتیکو گفتند، ظاهراً پکن چند تماس از سوی «لوید آستین» وزیر دفاع و ژنرال «مارک میلی» رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده در روزهای اخیر را رد کرده است. آخرین تماس تایید شده میلی با ژنرال «لی زوئوچنگ» رئیس ستاد مشترک ارتش چین هفتم ژوئیه انجام شد. لوید آستین هم در ماه ژوئن شخصاً با ژنرال «وی فنگه» وزیر دفاع چین ملاقات کرد.

 

جمعه (پنجم اوت) پکن تصمیم گرفت روابط دیپلماتیک خود را با واشنگتن در تعدادی از حوزه‌های نظامی و غیرنظامی قطع کند. وزارت امور خارجه چین فهرستی از موضوعاتی را منتشر کرد که در مورد آن‌ها دیگر ارتباطی بین مقامات چینی و آمریکایی وجود نخواهد داشت، از جمله تماس‌های نظامی در سطح فرماندهان و گفت‌وگوهای گسترده‌تر هماهنگی سیاست دفاعی.

 

چین همچنین در بیانیه‌ای اعلام کرد که رایزنی‌ها در مورد امنیت دریایی، همکاری در زمینه بازگرداندن مهاجران غیرقانونی، کمک حقوقی در امور جنایی، مبارزه با جرایم فراملی و قاچاق مواد مخدر و همچنین گفت‌وگوها در مورد تغییرات آب و هوایی را به حالت تعلیق درآورده است.

 

کاخ سفید در حالی که در مورد قطع ارتباط نظامی گزارش شده در سطح عالی اظهارنظر نکرد، مدعی شد اقدامات اخیر چین خطر اشتباه محاسباتی و درک نادرست را افزایش می‌دهد.

 

پکن روز پنجشنبه در واکنش به سفر کوتاه نانسی پلوسی، تمرینات نظامی و مانورهایی را در شش منطقه دریایی اطراف تایوان آغاز کرد. به گفته وزارت دفاع چین، این مانورها شامل شبیه‌سازی «محاصره» جزیره و همچنین حملات آبی خاکی و حمله به اهداف زمینی است.

 

چین تایوان را بخشی جدا نشدنی از قلمروی خود و بازدیدهایی مانند سفر پلوسی را حمله به حاکمیت خود و نقض اصل «چین واحد» می‌داند که بر اساس آن اکثر کشورها از به رسمیت شناختن دیپلماتیک تایوان خودداری می‌کنند.

 

آمریکا به‌رغم به رسمیت شناختن این اصل از سال ۱۹۷۹، روابط غیر رسمی نزدیک با جزیره ۲۳.۵ میلیون نفری تایوان را  حفظ کرده و اغلب به تایپه تسلیحات می‌فروشد و از فشار آن برای جدایی حمایت می‌کند./فارس

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار