پالتیکو: اتحادیه اروپا به ویتکاف اعتماد ندارد رسانه عبری: تماس‌ها درمورد توافق امنیتی با سوریه به بن‌بست رسیده است خطیب‌زاده: هدف ما جلوگیری از جنگ بعدی است و نه آمادگی برای آن دبیرکل حزب الله: اشغال حتی یک وجب از خاک لبنان را نمی‌پذیریم سی‌ان‌ان: ترامپ هنوز برای حمله زمینی به ونزوئلا تصمیمی نگرفته است زهران ممدانی: نتانیاهو به نیویورک بیاید بازداشت می‌شود نتایج نهایی انتخابات پارلمانی عراق؛ ائتلاف «الاعمار والتنمیه» در صدر + جزئیات  بن سلمان برای دیدار با ترامپ به آمریکا رفت روس اتم: ساخت واحد‌های ۲ و ۳ نیروگاه بوشهر طبق برنامه پیش می‌رود «پ. ک. ک» از مرز عراق و ترکیه عقب‌نشینی کرد افشاگری تلگراف از شیوه عضوگیری داعش در انگلیس با هوش مصنوعی غریب‌آبادی: به هر قطعنامه‌ای علیه ایران در آژانس پاسخ می‌دهیم ناو هواپیمابر فورد آمریکا وارد دریای کارائیب شد رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل: باید برای اشغال آن سوی خط زرد آماده باشیم تاریخ اعلام نتایج نهایی انتخابات عراق

موگرینی:اینستکس وارد مرحله عملیاتی خود شده است

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از ورود اینستکس به مرحله عملیاتی خود خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۸ - ۰۵ تير ۱۳۹۸ - 2019 June 26
کد خبر: ۱۴۷۱۶

به گزارش راهبرد معاصر ،  موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد مکانیسم مالی ایران و اروپا موسوم به اینستکس وارد مرحله عملیاتی خود شده است.

 

موگرینی در یک کنفرانس خبری مشترک با «شاه محمود قریشی»، وزیر امور خارجه پاکستان در بروکسل اعلام داشت: من می‌توانم تأیید کنم که بخش سیاست خارجی اتحادیه اروپا جمعه نشستی درباره برجام خواهد داشت. ما نه اکنون بلکه از زمان امضای این توافق همه تلاش خود را برای عملی کردن این مکانیسم انجام داده ایم.

 

وی افزود: اینستکس اکنون با همکاری کشورهای عضو برجام از جمله روسیه و چین و جامعه بین المللی به مرحله اجرا رسیده است. ما از زمان امضای برجام تا به امروز همه تلاش خود برای حفظ این توافق انجام داده ایم.

 

موگرینی ادامه داد: ما همچنان در این روزها که شاید در بدترین شرایطی باشیم که می‌توان تصور کرد به این تلاش ادامه خواهیم داد. همانطور که پیشتر نیز گفته بودم برجام در خود مکانیسم‌هایی را دارد که در صورت عدم پایبندی به آن قابل اجرا است.

این گفته موگرینی در رابطه با خروج آمریکا از برجام و ادامه به اعمال تحریم‌هایی بود که باعث ضعیف شدن روابط اقتصادی ایران صورت گرفت.

 

در پاسخ به اینکه آیا اتحادیه اروپا و تروئیکا پس از تصمیم ایران مبنی بر تعلیق ۶۰ روزه تعهدات برجامی خود این مکانیسم را راه اندازی خواهند کرد یا خیر پاسخ داد: احتمالاً در روزهایی آتی اخبار جدیدی از ما خواهید شنید. چرا که همانطور که می‌دانید ما مدت هاست بر روی مکانیسمی که اجازه مبادلات تجاری قانونی با ایران را فراهم کند کار کرده ایم.

وی در خاتمه اظهار داشت: اکنون می‌توانم بگویم من باور دارم این مکانیسم آماده اجرا شدن است و امیدوارم وسیله‌ای باشد که باعث حفظ تعهد ایران به برجام شود.

 

ساز و کار حمایت از مبادلات تجاری موسوم به «اینستکس» توسط آلمان، فرانسه و انگلیس، اوایل فوریه سال ۲۰۱۹ (بهمن ۱۳۹۷) نهایی و ثبت شد؛ اما از آن روز تا به حال هنوز این ساز و کار عملیاتی نشده است.

 

چندی پیش و در سالگرد نقض یکجانبه برجام توسط آمریکا جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که برخی اقدامات خود در ارتباط با برجام را متوقف کرده و فرصتی ۶۰ روزه به کشورهای باقی مانده در توافق می‌دهد تا به تعهدات بانکی و مالی خود عمل کنند.

منبع:مهر

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار