شورای همکاری خلیج فارس خواستار بازگشت ایران و آمریکا به گفت‌و‌گو شد ماکرون: با قاطعیت با کسانی که بی نظمی کردند برخورد می‌کنیم مقتدی صدر خواستار برگزاری تظاهرات در حمایت از آزادی حجاب شد هشدار قالیباف به دولت‌های منطقه: در صورت تخصیص امکانات به شرکت‌های هوش مصنوعی که در قتل کودکان ما شریک هستند، با واکنش ما رو‌به‌رو خواهید شد پارلمان مصر رأی‌گیری درباره حمایت نظامی از عربستان را به فردا موکول کرد نخست وزیر عراق دستور تشکیل کمیته بررسی علت انفجار در مقر الحشد الشعبی را صادر کرد درگیری پلیس و معترضان در خیابان‌های فرانسه/ ۴۰۰ نفر بازداشت شدند نتانیاهو: دشمنان ما در صدد تاثیرگذاری بر انتخابات هستند معترضان نزدیک کاخ الیزه تحصن کردند؛ سرکوب خشن مردم فرانسه توسط پلیس روایت الجزیره از دلیل درگیری‌های مرزی میان پاکستان و افغانستان شنیده شدن صدای چند انفجار در ریاض نیروی دریایی ارتش: تعداد نفتکش‌های صدمه دیده در محدوده دریای عمان در حال افزایش است/ کشور‌ها فریب دروغ باز بودن تنگه هرمز را نخورند وقوع انفجار مهیب در بغداد + جزییات و عکس ربوده شدن ۲۰ نیروی پلیس در بلوچستان پاکستان ادعای فرمانده سنتکام درباره محاصره دریایی ایران بالا گرفتن تنش‌ها بین نتانیاهو و بن گویر در آستانه انتخابات

انتقاد حشد الشعبی از اقدامات اخیر جریان صدر

انتقاد حشد الشعبی از اقدامات اخیر جریان صدر سازمان الحشد الشعبی (بسیج مردمی) عراق شامگاه امروز سه‌شنبه با انتشار بیانیه‌ای، از آشوبگری حامیان سید مقتدی الصدر رهبر جریان صدر انتقاد کرد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۸ - ۰۱ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 August 23
کد خبر: ۱۴۸۲۹۵

به گزارش راهبرد معاصرپایگاه خبری شفق نیوز ضمن نقل این بیانیه گزارش داد، الحشد الشعبی به همراه سایر نیروهای امنیتی در حال حمایت از مراسم زیارت اربعین امام حسین (ع) است و سعی دارد که در بحران سیاسی کنونی، از هیچ طرفی، حمایت نکند.

این نهاد با تأکید بر حمایت از صلح در عراق و دفاع از این کشور، جلوگیری از فروپاشی پایه‌های آن و حمایت از قانون اساسی، گفت که از نزدیک، پیگیر «تحولات دردناک و خطرناک در عراق دوست‌ داشتنیمان هستیم که آخرین نمونه آن، محاصره منبع قدرت کشور یعنی شورای عالی قضایی توسط گروههای سازمان یافته مسلح است».

الحشد الشعبی برای دفاع از مؤسسات حکومتی که ضامن منافع ملت عراق است از جمله قوای قضائیه و مقننه و همچنین نظام سیاسی و قانون اساسی، اعلام آمادگی کرد.

این نهاد با تأکید بر اینکه دولت پیشبرد امور، باید مسئولیت حمایت از نهادهای حکومتی و قانون‌گذار را بر عهده داشته باشد، خاطر نشان کرد، فرماندهان عملیات الحشد الشعبی وارد درگیری سیاسی نخواهند شد، ولی افراد متخلف را بازخواست خواهند کرد.

الحشد الشعبی با ملت عراق عهد بست که از آنان و امنیت این کشور دفاع کند و به همراه نیروهای مسلح، آینده آنان را در چارچوب یک نظام دموکراتیک و قانون‌محور تضمین کند.

این در حالی است که شورای عالی قضایی عراق امروز در پی تجمع آشوبگران حامی صدر، در مقابل ساختمان این نهاد، تصمیم به تعلیق کار خود، دادگاه‌های تابعه و دادگاه فدرال گرفت.

شورای عالی سیاسی این کشور امروز بعد از تصویب این موضوع، بیانیه‌ای منتشر و در آن خاطرنشان کرد: «ما دولت و جریان سیاسی پشت این تجمع را مسئول عواقب و تبعات قانونی این اقدام می‌دانیم».

این نهاد قضایی بغداد در بیانیه خود تصریح کرده بود که تجمعات و تحصن‌ها مقابل ساختمانش، در راستای فشار آوردن به شورای عالی قضایی برای رای دادن درخصوص انحلال پارلمان این کشور است.

هفته گذشته هم شورای عالی قضایی عراق در بیانیه‌ای پاسخش به درخواست جریان صدر برای انحلال پارلمان این کشور را اعلام کرد. این نهاد قضایی تصریح کرد که صلاحیت قدرت انحلال مجلس نمایندگان را ندارد و از همه احزاب خواست که قوه قضائیه را وارد خصومت‌ها و رقابت‌های سیاسی خود نکنند.

بعد از حمله به پارلمان، آشوبگران حامی جریان صدر، پیش از ظهر امروز به سوی ساختمان شورای عالی قضایی عراق در منطقه سبز حرکت کرده و دست به اعتراض علیه این عالی‌ترین نهاد قضایی عراق زدند.

تحصن حامیان مقتدی الصدر در مقابل شورای عالی قضایی با هدف اصرار به خواسته غیرقانونی خود در حالی است که آن‌ها از تاریخ هشتم مرداد ماه در یورش به منطقه سبز پارلمان را اشغال کردند و مدتی است که از ساختمان پارلمان خارج شده و در محوطه به تحصن اعتراض‌آمیز خود ادامه می‌دهند.

پس از بی‌نتیجه ماندن روند تشکیل دولت جدید عراق پس از انتخابات ۲۰۲۱، طی ده ماه گذشته، در ماه اخیر چارچوب هماهنگی شیعیان عراق، اقدام به معرفی «محمد شیاع السودانی» به عنوان نامزد نخست‌وزیری کرده بود. جریان صدر ضمن مخالفت با این روند، ساختمان پارلمان را اشغال کرد تا بغداد وارد مرحله جدیدی از بن‌بست سیاسی شود./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار