سرلشکر باقری: دانشجو نباید دچار سیاست زدگی و حزب‌گرایی شود-راهبرد معاصر
عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند سکینه سادات پاد، دستیار رئیس‌جمهور از سمت خود کنار رفت؟ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا مشخص شدند جمعی از مداحان اهل بیت با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را پیام توئیتری پزشکیان به السیسی خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند الحاق شناور‌های بسیار پیچیده و تسلیحات ویژه به نیروی دریایی ارتش فرمانده سپاه خراسان‌جنوبی: آخرین نفری که خط مقدم نبرد با تکفیری‌ها در سوریه را ترک کرد یک پاسدار بود /برای ارتش سوریه جهاد معنایی نداشت ادای احترام فرمانده کل سپاه پاسداران به مقام شهید سلیمانی لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز

سرلشکر باقری: دانشجو نباید دچار سیاست زدگی و حزب‌گرایی شود

سرلشکرمحمد باقری در دیدار جمعی از دانشجویان دانشگاه‌های سراسر کشور، با اشاره به نقش تعیین‌کننده دانشجویان در حوزه‌های علمی و فناوری‌های نوین،‌ اظهار کرد: دانشجویان موتور محرک کشور محسوب می‌شوند و دانشجو نباید دچار سیاست زدگی و حزب‌گرایی شود.
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۴ - ۱۰ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 02
کد خبر: ۱۵۲۷۸۰

به گزارش راهبرد معاصر، سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در دیدار با جمعی از دانشجویان دانشگاه‌های سراسر کشور، با اشاره به نقش تعیین کننده دانشجویان در حوزه‌های علمی و فناوری‌های نوین،‌ اظهار داشت: بدون تردید دانشجویان موتور محرک کشور محسوب می‌شوند.

 

رئیس ستادکل نیروهای مسلح با تاکید بر توجه به تهدیدات امنیتی و توطئه‌هایی که انقلاب اسلامی با آن مواجه است، گفت: طبیعتاً قشر دانشجو مسئولیت و رسالت خطیر و سنگینی را در عرصه مقابله با تهدیدات پیشِ رو بر عهده دارد. از دانشجویان انتظار می‌رود که در ارتباط با مسائل مختلف روحیه پرسشگری و مطالبه‌گری داشته باشند و نسبت به مسائل آگاه و توجیه باشند و مهمتر اینکه دیگران را نیز در مواجهه با مسائل توجیه کنند.

 

وی خاطرنشان کرد: تشکل‌های دانشجویی امروز به عنوان اصیل‌ترین و مهمترین تشکل‌ها محسوب می‌شوند و این مجموعه‌ها رسالت مهمی در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی، خصوصا در تحقق گام دوم انقلاب اسلامی عهده دار هستند.

 

سرلشکر باقری در ادامه، حرکت در مسیر توسعه علم، توسعه دانش، فناوری و پژوهش را اصلی‌ترین وظیفه قشر دانشجو، عنوان کرد و گفت: جایگاه علم و فناوری در تولید قدرت و سربلندی کشور بسیار مهم است و امروز دانشجویان ما باید با تلاش در عرصه‌های علمی و پژوهشی جایگاه علمی کشور را متناسب با شأن و تراز ملت بزرگ ایران، ارتقاء بخشند. امروز یکی از مهم‌ترین اهداف جبهه علمی کشور باید دستیابی به این جایگاه رفیع باشد.

 

وی با تاکید بر اینکه برای رسیدن به جایگاه رفیع دانش و فناوری نیازمند پیشرفت در حوزه‌های مختلف علمی، به ویژه فناوری‌های نوین هستیم، عنوان کرد: به طور معمول دانشگاه‌ها برای همین ماموریت ایجاد شده اند و دانشجویان ما به ویژه دانشجویان انقلابی، متدین و حزب‌اللهی نیز باید در این زمینه هم الگو باشند و از درسخوان‌ترین‌ها و محقق‌ترین‌ها باشند.

 

رئیس ستادکل نیروهای مسلح با اشاره به اینکه درس‌آموزی و توسعه دانش، به عنوان فعالیت اصلی دانشجویان نباید کمرنگ و یا به فراموشی سپرده شود، گفت: بنده معتقدم رتبه‌های برتر علمی در سطوح بین‌المللی باید از میان شما عزیزان باشد که البته در بسیاری موارد این مهم محقق شده است.

 

وی با بیان اینکه تشکل های دانشجویی ما نباید دچار سیاست زدگی حزب گرایی و جریان زدگی شوند، افزود: تشکل‌های دانشجویی به جهت انگیزه و اهداف، بسیار فراتر از جریان های سیاسی هستند؛ چرا که آنان به دنبال به دست گرفتن مناصب، پُست‌ها و قدرت هستند، اما تشکل دانشجویی به دنبال پیشبرد اهداف اصل نظام و انقلاب و در نهایت سربلندی کشور است.

 

باقری، داشتن فهم عمیق و درک ژرف سیاسی را از ملزومات دانشجویان عنوان کرد و افزود: باید توجه داشت که سیاست‌زدگی و حزب‌زدگی، آفتی هست که می‌تواند ما را از رسالت اصلی‌مان دور کند. دانشجو باید نماد ترویج این باور باشد که در کشور هیچ بن‌بستی وجود ندارد و در واقع با عملکرد صحیح خود، فعل توانستن را در کشور نهادینه کند و کارهای سخت را با بهره‌گیری از ظرفیت‌های داخلی به منصه ظهور برساند؛مانند کاری که دانشجویان نسل اول انقلاب در دوران دفاع مقدس انجام دادند.

 

وی با اشاره به تجاوز دشمن بعثی به انقلاب نوپای اسلامی ایران، گفت: ملت ایران در سال ۱۳۵۷ در شرایطی کشتی انقلاب را به ساحل پیروزی رساند که از رژیم طاغوت به عنوان جزیره ثبات یاد می‌شد و در واقع کمتر کسی باور داشت که انقلاب اسلامی در برابر آن حجم از ستمی که بر مردم، آزادی خواهان و فعالان سیاسی وارد می‌شد بتواند در نهایت به پیروزی رسد. اما با لطف خدا این انقلاب با موفقیت به پیروزی رسید.

 

رئیس ستادکل نیروهای مسلح گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، کشور به واسطه تغییرات بنیادین در حوزه ساختاری و کادرهای امنیتی با مشکلات اساسی مواجه شد؛ برخی سران ارتش در آن برهه زمانی فرار کردند یا دستگیر و یا کنار گذاشته شدند؛ همچنین در کردستان، خوزستان، سیستان و بلوچستان و استان گلستان نیز اتفاقات نامبارک و غائله‌هایی به پا شد.

 

وی تصریح کرد: کشور در یک چنین فضایی قرار داشت که به ناگاه با یک تهاجم سراسری از سوی ارتش منسجم رژیم بعثی مواجه شد و بدین ترتیب بخش های وسیعی از استان های غربی کشور به تصرف دشمن درآمد. به واقع در ماه‌های نخست دفاع مقدس با مشکلات عمده‌ای مواجه بودیم؛ اگرچه ارتش با تمام توان برای دفاع از کشور وارد میدان شده بود اما به واسطه تغییرات اساسی ناشی از انقلاب و از دست دادن پشتیبانی های لجستیکی و بازگشت مستشاران فنی از انسجام و قدرت کافی برخوردار نبود؛ از طرفی وحدت فرماندهی وجود نداشت و بنی صدر در اداره جنگ با نیروهای مسلح و نیروهای انقلابی اختلاف نظر داشت.

 

باقری خاطرنشان کرد: افراد نظامی که در ارتش زمان انقلاب‌ حضور داشتند غالبا سابقه فرماندهی کلان نداشتند و کار فنی عمیقی نیز در حوزه تعمیر و نگهداری جنگنده‌ها، ناوها و بالگردها بلد نبودند و از طرفی سپاه پاسداران نیز تازه تشکیل شده بود و با سلاح کلاشینکف در کردستان و دیگر مناطق ناامن درگیر بود و این در شرایطی بود که جنگ را نمی‌شناخت و ضمن اینکه تجهیزات کافی نداشت و از دانش نظامی کافی برخوردار نبود. از ماه‌های نخست جنگ به یاد داریم که دشمن بعثی به راحتی جلو می‌آمد و پیشروی می‌کرد؛ اگرچه نیروی هوایی در دومین روز جنگ عملیات خوبی انجام داد و عملیات‌های زمینی با پشتیبانی بالگردی بعضا انجام می‌گرفت اما اینها به واقع جلودار ارتش منسجم بعثی نبود.

 

باقری گفت: در غرب دزفول، هویزه، آبادان و ماهشهر سه الی چهار عملیات نسبتا بزرگ توسط ارتش انجام شد که همگی به دلیل نبود راهبرد و طراحی مناسب با شکست مواجه شد. در ماه‌های آذر و دی سال ۱۳۵۹ یأس و ناامیدی و آثار مخرب ناشی از شکست بر همه کشور مستولی شده بود و حتی تصور بچه‌های انقلابی هم این بود که در برابر دشمن بعثی کاری نمی‌توان کرد.

 

رئیس ستادکل نیروهای مسلح گفت: وضعیت بر همین منوال پیش می رفت تا اینکه در دی ماه سال ۱۳۵۹ جوانان انقلابی کشور کم کم مطرح کردند که استراتژی جنگ باید تغییر کند؛ جوانانی که تنها سه ماه از حضورشان در میادین جنگ می گذشت این بار حرفهایی از جنس راهبرد و استراتژی می زدند که قابل تأمل بود.
وی بیان داشت: از این پس رویکرد جدیدی در مدیریت صحنه نبرد شکل گرفت و در پرتو آن عملیات های بسیار کوچک با رویکرد شناسایی عمیق از دشمن و طراحی مناسب انجام شد؛ این عملیات ها از ۴۰ الی ۵۰ نفر به سمت عملیاتهای گردانی و تا حد هزار نفر پیش رفت و ظرف ۶ ماه نیز تقریباً ۲۵ عملیات در جبهه ها با موفقیت انجام شد و طی آن یک اعتماد به نفسی در میان نیروها ایجاد شد و همه فهمیدند که به شرط تلاش جهادی توکل به خدا و اعتماد به داشته ها و ظرفیت‌های داخلی می توان بر دشمن غالب شد.

 

باقری اظهار کرد: در نهایت در مهر سال ۱۳۶۰ عملیات ثامن الائمه برای شکست حصر آبادان با موفقیت کامل انجام شد از آن به بعد نیز زنجیره عملیات‌هایی تا پیروزی بیت المقدس و فتح خرمشهر در خرداد ۱۳۶۱ صورت گرفت؛ به واقع این مقطع تاریخی برای همه ما می تواند به عنوان یک الگوی تاریخی مطرح باشد.

 

وی درس گرفتن از مقاطع حساس تاریخی کشور را یکی از بهترین راهکارهای برون رفت از مشکلات فعلی عنوان کرد و افزود: الزاما این گونه نیست که اگر کشور با مشکلاتی روبرو شد تمامی امکانات باید فراهم باشد تا ما با یک تصمیم ساده کار را پیش ببریم و مشکلات و مسائل را حل کنیم. بنده آن مقاطع حساس را درک کرده و از نزدیک شاهد بودم؛ به واقع عرض می کنم که وضعیت و مشکلات امروز کشور با وضعیت پاییز ۱۳۵۹ قابل قیاس نیست؛ لذا باید تحقیق و بررسی دقیقی شود تا متوجه شد که چه اتفاقاتی رخ داده تا انقلاب اسلامی بعد از گذراندن آن روزهای تاریک و سیاه توانست عملیات ثامن‌الائمه، طریق‌القدس، فتح‌المبین و بیت‌المقدس را رقم بزند به واقع این مقطع تاریخی قابل مطالعه و کند و کاو است.

 

باقری گفت: باید سعی کنیم رمز پیروزی آن مقطع تاریخی را پیدا کرده و با کمک آن و مشابه سازی و مطابقت دادن با شرایط امروز، بستر برون رفت از مشکلات فعلی را ایجاد کنیم و مسیر رشد را بهتر از قبل ادامه دهیم. اگرچه مقتضیات زمان با گذشته متفاوت است و نسل نیز تغییر کرده است اما می شود از تاریخ درس گرفت.

 

وی عنوان کرد: به طور کلی فلسفه تاریخ نیز همین است که از آن نقاط ضعف و قوت درس بگیریم. مطالعه تاریخ دفاع مقدس صرفاً به خاطره گویی و خاطره انگاری خلاصه نمی‌شود در مطالعه دفاع مقدس باید دلایل پیروزی و شکست ها را مد نظر قرار داد و دلایل و ریشه های شکست و پیروزی را بازسازی کرد و از آن برای حل مشکلات کنونی بهره گرفت. در میان تمامی حوادث تاریخی که کشورمان با آن مواجه بوده دفاع مقدس به عنوان یک قله مطرح است که می‌بایست بر روی آن وقت گذاشت و مطالعه کرد و برای امروز و آینده از آن بهره گرفت./ فارس

ارسال نظر