خبر مهم برای مشمولان کالابرگ/ کدام خانوار‌ها در اولویت افزایش اعتبار هستند؟ پیش‌بینی جدید درباره قیمت خودرو در ماه‌های آینده/ موج جدید گرانی در راه است؟ تغییر مهم در واریز یارانه نقدی/ این گروه یارانه دریافت نمی‌کنند اعلام محدودیت‌های عملیاتی فرودگاه‌های کشور همزمان با مراسم تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب از 13 تا 17 تیر ابزار جدید محاسبه مستمری رونمایی شد / متناسب‌سازی بازنشستگان چقدر است؟ قیمت نفت امروز چهارشنبه ۳ تیر ۱۴۰۵ بارگذاری فیش حقوقی خرداد بازنشستگان اختلال خدمات کارت‌محور بانک‌ها رفع شد قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها امروز ۳ تیرماه ۱۴۰۵/ دلار در این کانال مهم قیمتی جابه‌جا شد + جدول پیش‌بینی دویچه‌بانک درباره قیمت طلا/ مسیر طلا کجاست؟ آخرین وضعیت اختلال بانکی/ چه زمانی همه خدمات به حالت عادی بازمی‌گردد؟ قیمت‌های عجیب میوه در بازار/ گیلاس، زردآلو، هلو و موز چند؟ رفع اختلال همه بانک‌ها تا پایان امشب خدمات کارتی کدام بانک‌ها مختل شده است؟ فرودگاه‌های تهران چه روز‌هایی تعطیل شدند؟ آخرین وضعیت اختلال بانک‌های ملی، صادرات، تجارت و توسعه صادرات / جزئیات رفع اختلال بانکی خدمات کارتی؛ افزایش سقف تراکنش‌ها

تاثیر آزادسازی منابع بلوکه شده بر اقتصاد ایران

تاثیر آزادسازی منابع بلوکه شده بر اقتصاد ایران با داغ شدن گمانه‌زنی‌ها درباره آزادسازی منابع بلوکه شده ایران، این سوال مطرح می‌شود که این دلارهای آزاد شده چه تاثیری بر اقتصاد ایران دارند؟
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۰ - ۱۱ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 03
کد خبر: ۱۵۲۹۹۳

به گزارش راهبرد معاصر، در ماه‌های اخیر چندین بار خبرهایی از آزادسازی منابع بلوکه شده ایران در کشورهای دیگر منتشر شده است. روز گذشته نیز زمزمه‌هایی از آزادسازی ۷میلیارد دلار از منابع ارزی بلوکه شده ایران در کره جنوبی به ‌گوش می‌رسید.


طبق این اخبار، در هفته‌های اخیر و با وساطت یکی از کشورهای منطقه، مذاکرات فشرده‌ای پیرامون آزادسازی هم‌زمان زندانیان ایران و آمریکا انجام و میلیاردها دلار از منابع ارزی مسدود شده ایران در شرف آزادسازی است. با این حال مقامات آمریکایی در واکنش به این خبر، ادعای آزادسازی منابع را رد کردند.

 

پیمان مولوی، کارشناس اقتصادی، در گفتگو با تجارت‌نیوز به بررسی نتایج آزادسازی احتمالی منابع ارزی بلوکه شده ایران پرداخت.


آزادسازی منابع چه تاثیری بر اقتصاد ایران دارد؟
مولوی در ابتدا وضعیت کنونی اقتصاد ایران را بررسی کرد و گفت: در یک سال گذشته، عدم‌النفع یک میلیون بشکه نفت ایران معادل ۱,۱۰۰دلار بوده است. از طرف دیگر در حال حاضر کسب و کارهای مجازی در هر ساعت یک میلیون و ۵۰۰هزار دلار ضربه می‌خورند. به علاوه خلق نقدینگی در اقتصاد ایران در هر ثانیه به ۴۵ تا ۵۰میلیون تومان رسیده است.

 

وی در ادامه تاکید کرد: اینگونه نیست که این منابع تاثیری نداشته باشند و حتما توان دولت در خصوص برآورده کردن تقاضای ارز را افرایش می‌دهد. اما در اقتصادی که هر ثانیه چنین ضربه‌هایی می‌خورد، با منابع بلوکه شده هفت میلیارد دلاری چه می‌توان کرد؟

 

این کارشناس اقتصادر در ادامه تصریح کرد: همچنین نوع آزادسازی این دلارهای بلوکه شده نیز اهمیت دارد. آیا ایران می‌تواند با این منابع به طور مستقیم چیزی بخرد یا مجبور است از آن کشور در حوزه کشاورزی و دارویی استفاده کند؟

 

دلارهای آزاد شده چگونه مصرف شوند؟
مولوی در پاسخ به این سوال که با فرض آزادسازی کل منابع بلوکه شده، اولویت‌های دولت برای استفاده از این منابع باید چگونه باشد، گفت: مشخص نیست که کل منابع ارزی بلوکه شده چه میزان است که بتوان برای آن تصمیم‌گیری کرد. اما این مبلغ هر چقدر هم باشد، یک ریال از آن هم نباید در عوامل جاری مصرف شود و همه آن باید در زیرساخت‌های کشور سرمایه‌گذاری شود./ تجارت نیوز

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار