غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

لاوروف: افزایش سطح غنی‌سازی ایران نقض موافقت‌نامه پادمان آژانس نیست

وزیر امور خارجه روسیه گفت افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم در ایران نقض موافقت‌نامه پادمان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیست.
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۵ - ۱۸ تير ۱۳۹۸ - 2019 July 09
کد خبر: ۱۵۸۴۸

به گزارش راهبرد معاصر ، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه امروز (سه‌شنبه) تأکید کرد، افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم ایران نقض موافقت‌نامه پادمان‌ آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیست.

بنا بر گزارش خبرگزاری «اینترفکس»، وزیر خارجه روسیه هرچند گفته است که ادامه افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم در ایران را نمی‌توان رد کرد، اما این امر به هیچ عنوان «نقض موافقت‌نامه پادمان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به حساب نمی‌آید».

لاوروف همچنین تصریح کرد: «روسیه آماده تسهیل برگزاری نشستی برای بحث درباره پیشنهادهای مشخص پیرامون توافق هسته‌ای ایران (برجام) است».

 

وزارت خارجه روسیه روز گذشته پیشنهاد برگزاری نشستی در سطح وزرای خارجه کشورهای باقیمانده در توافق هسته‌ای ایران را مطرح کرده و گفته بود که این نشست در صورت لزوم برای حفظ این توافق باید برگزار شود.

دولت ترامپ ۱۸ اردیبهشت‌ماه سال گذشته به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج و تحریم‌های معلق‌شده به موجب این توافق را علیه ایران احیا کرد. این تحریم‌ها از مردادماه و آبان‌ماه سال گذشته اجرایی شده‌اند.

واشنگتن بعد از خروج از برجام در راستای سیاستی موسوم به «فشار حداکثری» به اقداماتی تحریک‌آمیز مانند قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های اصطلاحاً تروریستی، اعزام یک ناوگروه، چند بمب‌افکن بی‌-۵۲ و چند جنگنده اف-۲۲ به منطقه رو آورده است.

جمهوری اسلامی ایران بعد از خروج آمریکا از برجام یک سال «صبر راهبردی» را در دستور کار قرار داد و به طرف‌های توافق هسته‌ای به ویژه کشورهای اروپایی که وعده جبران خروج آمریکا را می‌دادند مهلت داد به تعهدات خود ذیل توافق هسته‌ای عمل کنند.

با گذشت یک سال و محقق نشدن وعده‌های اروپا، شورای عالی امنیت ملی ایران در بیانیه‌ای روز ۱۸ اردیبهشت‌ماه به طرف‌های توافق هشدار داد در صورتی که ظرف ۶۰ روز به تعهدات خود در زمینه‌های نفتی و بانکی عمل نکنند ایران طبق مفاد برجام، از تعهدات خود ذیل این توافق خواهد کاست.

مقام‌های دولت جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه در یک نشست خبری اعلام کردند ایران قصد دارد فرایند غنی‌سازی خود را از 16 تیرماه به بالای ۳.۶۷ درصد افزایش دهد. تهران همچنین هشدار داد در صورتی که سایر طرف‌ها برای عمل به تعهدات خود اقدام نکنند بعد از ۶۰ روز گام سوم را برخواهد داشت.

منبع : فارس

ارسال نظر