لبنان؛ محور گفت‌وگوی تلفنی بن‌سلمان و ماکرون

ولیعهد سعودی و رئیس جمهور فرانسه شامگاه شنبه تلفنی در خصوص اوضاع لبنان و تقویت همکاری در بخش انرژی گفت‌وگو کردند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۲ - ۲۲ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 13
کد خبر: ۱۵۸۸۹۴

به گزارش راهبرد معاصر،‌ «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه با «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی شامگاه شنبه تلفنی گفت‌وگو کرد.

 

ماکرون و محمد بن سلمان طی گفت‌وگوی تلفنی با یکدیگر در خصوص تقویت همکاری میان دو کشور از جمله در بخش انرژی و تحولات منطقه گفت‌وگو کردند.

 

دو طرف همچنین در خصوص اوضاع لبنان و درباره ضرورت انتخاب رئیس جمهور لبنان در سریعترین زمان ممکن بحث و تبادل نظر کردند.

 

پنجشنبه گذشته، نشست پارلمان لبنان برای انتخاب رئیس‌جمهور برگزار شد اما پارلمان لبنان برای پنجمین بار در انتخاب رئیس‌جمهور ناکام ماند. «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان، پنجشنبه آینده (17 نوامبر) را موعد بعدی برگزاری نشست پارلمان برای انتخاب رئیس‌جمهور اعلام کرد.

 

پیشتر منابع آگاه از فضای پرونده سیاسی لبنان به روزنامه الاخبار گزارش داده بودند که سایه سنگین مداخلات خارجی بر سر پرونده تشکیل دولت و انتخاب رئیس جمهور جدید همچنان وجود دارد.

 

منابع مذکور تاکید کردند، به نظر می‌رسد عربستان سعودی ، آمریکا و فرانسه که به شکل جدید اقدام به مداخله در پرونده سیاسی لبنان کرده‌اند منافع خود را در پرونده ریاست‌جمهوری لبنان می‌بینند و پرونده تشکیل دولت روی میز مذاکرات آنها قرار ندارد. البته سیگنال‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد این کشورها تلاش دارند دولت لبنان در بازه فعلی تشکیل نشود و پیش از آن تکلیف پرونده انتخاب رئیس جمهور روشن گردد.

 

ماکرون روز یکشنبه در اجلاس گروه 20 شرکت خواهد کرد و هنوز مشخص نیست که آیا در جریان این نشست با بن سلمان دیدار خواهد کرد یا خیر. پس از تصمیم ائتلاف اوپک پلاس برای کاهش تولید نفت، «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا، دیدار با بن سلمان را رد کرد.

 

عربستان سعودی و فرانسه روابط سیاسی و نظامی نزدیکی با یکدیگر دارند. براساس گزارش وزارت دفاع فرانسه، این کشور در سال 2020 بیشترین میزان تسلیحات به ارزش 704 میلیون یورو را به عربستان صادر کرده است و پس از آن، آمریکا با 434 میلیون یورو و مغرب با 426 میلیون یورو در جایگاه دومین و سومین خریداران تسلیحات فرانسه قرار داشته‌اند.

 

عربستان سعودی نیز طی یک دهه گذشته به یکی از مشتریان اصلی صنایع نظامی فرانسه تبدیل شده است. این کشور بین سال‌های 2011 تا 2020 پس از هند و قطر سومین خریدار اصلی جنگ‌افزار از فرانسه بود./ تسنیم

ارسال نظر