به گزارش راهبرد معاصر، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو اندکی قبل از نشست وزرای خارجه این ائتلاف نظامی غربی بر اهمیت تحویل تسلیحات آلمان تاکید کرده و خواستار حمایت بیشتر از طرف این کشور شد.
دبیرکل ناتو به صراحت ارسال تسلیحات قبلی آلمان به اوکراین را تمجید کرد. وی دو روز قبل از نشست وزرای خارجه ائتلاف نظامی غربی در بخارست به روزنامه دی ولت گفت: حمایت قوی آلمان از اوکراین تفاوتی اساسی ایجاد میکند. سامانههای پدافند هوایی آلمان به محافظت از خانهها، مدارس و بیمارستانها در برابر موشکهای روسی کمک میکند.
به گفته وی، تحویل تسلیحات از آلمان جان انسانها را نجات می دهد. استولتنبرگ تاکید کرد: همه ما باید حمایت خود را از اوکراین حفظ کرده و افزایش دهیم. به این ترتیب به اوکراینیها کمک میشود از حق خود برای دفاع حمایت کنند.
استولتنبرگ همچنین در مورد تحولات جاری در جنگ اوکراین گفتگو کرد. دبیر کل ناتو گفت: پوتین به شکستها با خشونت بیشتری واکنش نشان میدهد. با شروع زمستان، مسکو شروع به بمباران منابع انرژی اوکراین کرد تا این کشور را به زانو درآورد. پوتین در تلاش است تا از زمستان به عنوان یک سلاح استفاده کند. اما او در تحقق آن موفق نخواهد شد.
دبیرکل ناتو با بیان اینکه هر چه اوکراین موفقیتهای نظامی بیشتری داشته باشد، موقعیت این کشور در مذاکرات آینده قویتر خواهد بود، گفت: اگر حمایت نظامی از این کشور ارائه کنیم، میتوانیم موقعیت اوکراین را در میز مذاکره تقویت کنیم. بهترین راه برای حمایت از صلح، حمایت از اوکراین است.
وی اذعان کرد که تعامل با اوکراین در جوامع غربی هزینه دارد. وی تاکید کرد که افزایش قبوض غذا و انرژی روزهای سختی را برای بسیاری از خانواده ها در اروپا به همراه دارد. اما باید به یاد داشته باشیم که مردم اوکراین هر روز با خون خود هزینه می پردازند.
دبیرکل ناتو در بخش دیگری از سخنانش گفت: اگر پوتین در جنگ پیروز شود او و دیگر مستبدان به استفاده از خشونت برای رسیدن به اهداف خود ادامه می دهند. این میتواند به معنای جنگ بیشتر و رنج بیشتر باشد. این دنیای ما را حتی خطرناکتر میکند. به نفع خود ماست که اوکراین پیروز شود.
وزرای خارجه این ائتلاف نظامی میخواهند در اواسط هفته تصمیم بگیرند که در چارچوب یک بسته کمکی جامع، حمایت بیشتری از اوکراین ارائه کنند. در کوتاه مدت تحویل بیشتر تسلیحات، اما همچنین ژنراتور برای منبع تغذیه، تجهیزات زمستانی برای سربازان و تجهیزات پزشکی مد نظر قرار گرفته است. در درازمدت، ناتو میخواهد "آموزش استراتژیک" سربازان اوکراینی را در اختیار بگیرد و کشور را به طور مداوم به استانداردهای نظامی این اتحاد برساند. با این حال، کی یف در حال حاضر هیچ شانسی برای عضویت در ناتو ندارد.
چین نیز موضوع مهمی در بخارست خواهد بود. علیرغم ملاحظات صدراعظم آلمان اما این ائتلاف نظامی به طور فزایندهای پکن را یک تهدید میبیند و میخواهد مقاومت خود را در قبال پکن از نظر اقتصادی، نظامی و همچنین در حوزه سایبری تقویت کند.
به گفته دبیرکل ناتو جنگ نشان داد که وابستگی گاز به روسیه چقدر خطرناک است. استولتنبرگ میگوید اکنون باید وابستگی خود به رژیمهای استبدادی، به ویژه چین را مورد ارزیابی قرار دهیم. به گفته وی در اینجا مسئله مدیریت خطرات، کاهش آسیبپذیریها و بهبود انعطاف پذیری زیرساختهای حیاتی و زنجیره تامین ما مطرح است./ تسنیم