افزایش تردیدها درباره کارآمدی سوناک در بحران انگلیس

در حالی که محافظه کاران انگلیس امیدوار بودند با روی کار آمدن "ریشی سوناک" بعد از ماه‌ها هرج و مرج و آشفتگی در دوران نخست وزیری جانسون و تراس، آرامشی حاصل شود اما تردیدها درباره شایستگی سوناک همچنان در حال افزایش است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۷ - ۰۸ آذر ۱۴۰۱ - 2022 November 29
کد خبر: ۱۶۱۴۶۴

به گزارش راهبرد معاصر، روزنامه "وینر سایتونگ" آلمان در مطلبی به مهلت و میدان مانور و عمل کم "ریشی سوناک، نخست وزیر جدید انگلیس برای جبران خرابکاری های سلف های خود "بوریس جانسون" و همچنین "لیز تراس" پرداخته و نوشت: محافظه کاران بریتانیا امیدوار بودند که پس از هرج و مرج ماه های گذشته، از سوی رهبر جدید حزب و دولت خود آرامشی حاصل شود. اما در مورد سوناک نیز نظرات متفاوت است.

 

در ادامه این مطلب آمده است: زمانی که "ریشی سوناک" به قدرت رسید، مبارزان همکار او در وست مینستر یک چیز را بیشتر از همه چیز می خواستند. انتظار می‌رفت که نخست‌وزیر جدید به هرج و مرج ناشی از خلع سلاح چند ماهه بازارهای انگلیس که توسط بوریس جانسون و لیز تراس کلید خورده بود پایان دهند.

 

آن ها انتظار داشتند سوناک کاری کند که هه این ها فراموش شود. سوناک باید ذهن های آشفته را آرام کند و مرحله ای از شرایط جدید و باثبات را در حزب محافظه کار خود و در کل کشور آغاز کند. محافظه‌کاران می‌خواستند به‌ویژه در بحران اقتصادی جدید، تجارت دولتی را در دستان یک کارشناس مالی باحال ببینند.

 

البته خود سوناک هم زمانی که یک ماه پیش فراکسیون پارلمانی او را به عنوان رهبر حزب و دولت انتخاب کرد، در مقابل درب خیابان داونینگ پلاک 10 به طور جدی وعده "عدالت" و "مسئولیت" را داد. اما تردیدها در مورد این ادعای سوناک در مدت بسیار کوتاهی افزایش یافته است.

 

بنابراین، هنگامی که "سوناک" اولین سخنرانی مهم سیاست خارجی خود را در ضیافتی در لندن در روز دوشنبه ایراد کرد و یک "رویکرد تکاملی" در این زمینه را اعلام کرد، نظرات در مورد شخص او متفاوت بود و در این باره اختلاف وجود داشت. نخست وزیر انگلیس چندی پیش با رویکردهای خود شروع به سردرگمی هموطنان خود کرده بود. مثلا وی هیچ علاقه ای به شرکت در اجلاس آب و هوای COP27 در مصر در این ماه نشان نداد و البته بعد از چندی تحت فشارها تسلیم شد و با تغییر کامل تصمیم خود برای شرکت دراین اجلاس به شرم الشیخ رفت.

 

در ادامه این مطلب آمده است: از طرفی بسیاری از محافظه‌کاران در رفتار نخست‌وزیر عادل جدیدشان در هنگام انتخاب برخی از وزرای او هم دچار سردرگمی شدند. این واقعیت که سوناک، سوئلا براورمن راست افراطی را وزیر کشور کرد، سوال برانگیز بود. از این گذشته، تنها شش روز قبل از انتصاب سوناک، براورمن به دلیل نقض قوانین وزارتخانه مجبور به استعفا از سمت خود در دوره تراس شد و به محض اینکه او سقوط کرده بود دوباره آنجا بود.

 

گاوین ویلیامسون، وزیر دولت سابق هم که به طرز شگفت انگیزی توسط سوناک وارد کابینه شد هم بلافاصله در آتش متقابل انتقادها گرفتار شد. ویلیامسون، که در گذشته دو بار با رسوایی از دولت ها کنار رفته است، پس از اینکه در رفتار ظالمانه با زیردستان گناهکار شناخته شد - چیزی که گفته می شود سوناک آن را می دانست- برای سومین بار ظرف چند روز مجبور به استعفا شد. دومینیک راب، وزیر دادگستری انگلیس هم که سوناک او را معاون نخست‌وزیر هم کرد، اکنون باید با اتهاماتی مشابه اتهامات ویلیامسون مقابله کند. راب باید با تحقیقات رسمی روبرو شود.

 

چندین رسانه انگلیسی گزارش دادند که راب - که معاون نخست وزیر نیز هست - رفتار تهاجمی با کارمندان داشته است.

 

روزنامه گاردین نوشت، وی پیش از این در اولین دوره مسئولیت خود در دوره بوریس جانسون، نخست وزیر سابق، "فرهنگ ترس" را در وزارت دادگستری گسترش داده بود. به نوشته این روزنامه انگلیسی هنگامی که این مرد 48 ساله در ماه اکتبر به کار قبلی خود بازگشت، به چندین مقام پیشنهاد شد که به آژانس دیگری نقل مکان کنند.

 

راب در دوران نخست وزیری جانسون ابتدا به عنوان وزیر خارجه و سپس به عنوان معاون نخست وزیر و وزیر دادگستری کار کرده بود. وی یکی از نزدیک‌ترین متحدان سوناک است و حالا در دوران نخست وزیری وی هم به هر دو پست مهم بازگشته است. به دلیل این اتفاقات حالا انتقادات از سوناک در حال افزایش است که او کابینه خود را به خوبی پر نکرده است.

 

البته نخست‌وزیر تازه وارد انگلیس با بودجه‌ای که چند روز پیش، جرمی هانت، وزیر خزانه‌داری او، به مجلس سفلی ارائه کرد، بیشترین نارضایتی را از همه طرف ها برای خود ایجاد کرده است. نمایندگان حزب راستگرای محافظه‌کار در مورد تعدادی از اقدامات در این طرح، با تلخی اظهار نظر کردند و آن را محافظه کارانه ندانستند. بخصوص بسیاری از محافظه‌کاران نمی‌توانند سوناک را به خاطر این واقعیت ببخشند که با افزایش بیشتر مالیات، بالاترین نرخ‌ها را در 70 سال اخیر برای این کشور به ارمغان آورده است.

 

این روزنامه اتریشی در ادامه نوشت: در محله‌های کارگری شمال و مرکز انگلستان، جایی که محافظه‌کاران برای اولین بار در سال 2019 بخش‌های زیادی از رای‌دهندگان را به دست آوردند، دوباره ناآرامی هایی وجود دارد زیرا دیگر این باور در این محله ها وجود ندارد که محافظه‌کاران می‌خواهند به بخش‌های عقب مانده کشور کمک کنند. این وعده بوریس جانسون بود. رای دهندگان بیشتری در این مناطق طی چند ماه گذشته افزایش شدید قیمت انرژی و به طور کلی هزینه زندگی را احساس کرده‌اند. آنها از این می ترسند که سوناک، که به یک خانواده میلیاردر تعلق دارد، به سادگی درک نکند که هموطنان بی پولش چه می گذرانند.

 

اساساً تورم بی سابقه، مالیات‌های بالا، بحران در خدمات عمومی، کاهش سیستم مراقبت های بهداشتی و آغاز یک رکود احتمالا طولانی مدت محافظه کاران بریتانیا را ناآرام کرده است. علیرغم آغازی تازه تحت رهبری سوناک، حزب محافظه کار هنوز حدود 20 درصد از حزب اپوزیسیون کارگر در نظرسنجی ها عقب است./ تسنیم

ارسال نظر