سخنگوی دولت: کالابرگ برای خرید پفک داده نمی‌شود/ ماجرای سوال و جواب خانم سخنگو و یک خبرنگار درباره قیمت پفک و مبلغ کالابرگ دریادار سیاری: ناو‌های آمریکایی از ترس موشک‌های ایرانی به هند جنوبی فرار کردند/ چه کسی باور می‌کند آمریکا فقط ۸ کشته داشته باشد؟! نامه رهبر انقلاب به برادرشان سیدمصطفی در سال ۱۳۶۵ + عکس روایت مادر شهید زهرا حدادعادل از شهید بشری خامنه‌ای: بعد از اسباب‌کشی، دیوار به دیوار پدر، زندگش‌اش را وقف آقا کرد/می‌دانستند اگر آقا را بزنند... فرمانده قرارگاه خاتم: نیرو‌های مسلح آماده پاسخ ویرانگر به هر تهدیدی هستند پزشکیان به سه نفر حکم مسئولیت داد حمید رسایی راهی زندان اوین شد رهبر انقلاب: آمادگی بیش از ۳۰ میلیون جان‌فدا آوردگاهی برای اعتلای نام ایران است «مژده هاشمی بازرگان» محکوم به جاسوسی، کارمند هلال احمر بود؟ همسر حدادعادل: پوتین به یکی از مسئولان ما گفته بود شما قدر رهبری را نمی‌دانید؛ گفتم تمام سخنرانی‌های ایشان را برای من ضبط و ترجمه کنند شکار زهپاد آمریکا در تنگه هرمز | Remus ۶۰۰ دومین غنیمت سپاه از آمریکا + فیلم توئیت قالیباف درباره ادعا‌های آمریکا و تردد از تنگه هرمز؛ یک دستگاه چاپ دلار رایگان در تنگه هرمز گذاشته‌اند؛ بفرمایید بروید بردارید! واکنش پزشکیان به حواشی استخاره روز بازگشایی مدارس: آیه‌ای درباره صبر آمد/ همه تصور کردند بد آمده، اما خیلی خوب بود ماجرای حبس حمید رسایی چیست؟ | حکم ۱۰ ماه زندان حمید رسایی نماینده تهران اجرا می‌شود؟ هجوم اتباع افغانستانی به مرز خراسان‌رضوی صحت دارد؟

نهادهای نظارتی و اطلاعاتی مکلف به همکاری با مجمع تشخیص درباره سیاست‌های کلی شدند

نهادهای نظارتی و اطلاعاتی مکلف به همکاری با مجمع تشخیص درباره سیاست‌های کلی شدند نهادهای نظارتی قوای سه گانه و همچنین وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه، درچارچوب وظایف ذاتی خود، موظف به همکاری و تهیه گزارش‌های نظارتی در جهت اجرا و میزان تحقق سیاست‌های کلی شدند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۸ - ۱۵ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 05
کد خبر: ۱۶۷۰۰۳

به گزارش راهبرد معاصر،  مجمع تشخیص مصلحت نظام عصر چهارشنبه 14دیماه 1401 به ریاست آیت الله آملی لاریجانی و با حضور روسای قوای مقننه و قضائیه، دبیر و سایر اعضای مجمع تشکیل جلسه داد و موادی از آئین نامه نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی را بررسی و تصویب کرد.

 

آیت الله آملی لاریجانی در ابتدای جلسه امروز با اشاره به سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی گفت: ایام سالگرد شهادت این سردار رشید اسلام را گرامی می داریم و از خداوند متعال می خواهیم روح این شهید را با انبیا، صلحا و اولیای خویش محشور گرداند.

 

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به زندگی و مجاهدت های سردار جانفدا، حاج قاسم سلیمانی گفت: ایشان عمری را در راه خدمت به اسلام، اعتلای ولایت و عزت ملت ایران سپری کرد و شهادت سردار سلیمانی حادثه ای بسیار بزرگ برای او و نیز امت اسلامی بود. خداوند برای جهاد در راه خودش آثار عظیمی را وعده فرموده و در سوره صف می فرماید: «إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الَّذینَ یُقاتِلونَ فی سَبیلِهِ صَفًّا كَأَنَّهُم بُنیانٌ مَرصوص» انصافاً شهید سلیمانی از حیث تصلب در راه حق و شجاعت و تلاش برای شکست و به خفت اندختن دشمنان، مصداق این آیه بود.

 

آیت الله آملی لاریجانی با پرداختن به مفهوم «حب الهی» گفت: مساله حب الهی، موضوع بسیار مهمی است که مانند حب میان انسان ها، محدود نیست و اگر کسی مورد حب الهی قرارگیرد، بحر بیکران وجود است که محبت به او عنایت می کند.

 

وی با اشاره به روایت قرب نوافل گفت: در آنجا خداوند متعال (به سبب حدیث قدسی) می‌فرماید: «حَتّی اُحِبَّهُ فَإذا أحبَبْتُهُ كُنتُ سَمعَهُ الَّذِی یَسمَعُ بِهِ و بَصَرَهُ الَّذی یُبصِرُ بِهِ» گویای احوال و مقام برای کسانی است که مورد حب پرودگار واقع می شوند و این شهید بزرگوار با زندگی، جهاد و شهادتش مصداق این جایگاه بود.

 

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به فعالیت ها و آثار تلاش های شهید سلیمانی در منطقه و جهان اسلام اشاره کرد و گفت: اثر مهم او در منطقه تقویت عمق راهبردی نظام جمهوری اسلامی بود. او با تلاش و فکر خود، مقاومت را در منطقه احیاء، حفظ و تقویت کرد و روشی برای مقاومت خودجوش در سرزمین های اسلامی به وسیله جوانان این کشورها خلق کرد و در عراق، سوریه، لبنان و یمن جریان مقاومت را گسترش داد.

 

وی با اشاره به مبارزه شهید سلیمانی با اهداف بیگانگان و دشمنان اسلام، افزود: با گسترش مقاومت در منطقه، آمریکایی ها و اذنابش ناکام ماندند و زمین گیر شدند و نتیجه این شد که دشمنی او را به دل گرفتند و او را به شهادت رساندند، به خیال اینکه می توانند مسیر او را مسدود کنند، غافل از آنکه روح بلند او، مسیر را برای جوانان قابل و مستعد، ترسیم کرده است.

 

آیت الله آملی لاریجانی با تجلیل از روحیه انقلابی و مقاوم جوانان مسلمان، گفت: جوانان بسیاری در سرزمین های اسلامی راه شهید سلیمانی را پی گرفته اند و نام او را بلند کرده اند و اینچنین اثر فکر و مجاهدت او آشکارتر شد تا اهداف دشمنان در کشورهای اسلامی ناکام بماند و ان شاء الله دست تقدیر این راه را روشن تر خواهد کرد فسَلامٌ عَلَیْهِ یَوْمَ وُلِدَ وَ یَوْمَ مات شهیداً وَ یَوْمَ یُبْعَثُ حَیًّا.

 

در ادامه جلسه محمدباقر ذوالقدر، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با گرامیداشت یاد و خاطر سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، آرزو کرد که با اتکال به الطاف الهی و در پرتو ولایت فقیه و با مجاهدت و از خودگذشتگی بتوانیم همچنان پرچم آن شهید بزرگوار را بر افراشته نگهداریم وراه سرخ او را با افتخار اد امه دهیم.

 

در این جلسه ماده پنجم آئین نامه نظارت بر حسن اجرای سیاست های کلی نظام، به شور گذاشته شد و پس از بحث و بررسی اعضای مجمع، مصوب شد: «مصوبات مجلس شورای اسلامی، مصوبات قاعده گذار شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی فضای مجازی و شوراهای عالی زیر مجموعه قوه مجریه، مانند شورای اقتصاد و شورای عالی اداری و نیز تصویب نامه ها و آئین نامه های مصوب دولت و سایر مراجع ذیصلاح در هیچ موردی نباید مغایرتی با سیاست های کلی نظام داشته باشند. تشخیص این امر بر عهده هیئت عالی نظارت و با رعایت مفاد این مقررات خواهد بود. دستگاه های ذیربط موظفند موارد فوق را جهت بررسی عدم مغایرت با سیاست های کلی به هیئت عالی ارسال و هیئت عالی نظارت، ترتیبات انجام این امر را تدوین و می تواند از ظرفیت دستگاه‌های نظارتی استفاده نماید. این امر نافی اختیارات و صلاحیت نظارتی نخواهد بود.»

 

اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام پس از بحث و تبادل نظر، تبصره ماده5 آئین نامه نظارت مجمع را به تصویب رساندند و مقرر شد: «آن دسته از مصوبات مجلس شورای اسلامی که ناظر بر اجرای سیاست های کلی می باشد، باید از حیث انطباق با سیاست های کلی مورد بررسی قرار گیرند.»

 

در ادامه جلسه، ماده11 این آئین نامه در خصوص مسئولان اصلی اجرای سیاست کلی از تصویب اعضای مجمع گذشت و مصوب شد: «مسئولان اصلی اجرای سیاست کلی موظف‌اند گزارش خود از اجرای سیاست های کلی و میزان تحقق آن‌ها را بر اساس زمان بندی تعیین شده و شاخص‌ها و نماگرها و الگوهای نظارتی مربوط ، تهیه و به هیئت عالی نظارت ارسال دارند. این گزارش‌ها جهت بررسی و اظهارنظر به کمیسیون‌های تخصصی مجمع ارجاع می شوند.»

 

پس از بحث و بررسی اعضای مجمع درباره ماده12 آئین نامه نظارت مجمع، «نهادهای نظارتی قوای سه گانه از جمله سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات، دیوان عدالت اداری، سازمان برنامه و بودجه و همچنین وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه، حسب درخواست هیئت عالی نظارت،درچارچوب وظایف ذاتی خود، موظف به همکاری و تهیه گزارش‌های نظارتی در جهت اجرا و میزان تحقق سیاست های کلی می باشند.» به تصویب رسید.

 

همچنین ماده 9و10 آئین نامه نظارت، مصوب هیئت عالی نظارت پس از تبادل نظر موافقان و مخالفان در صحن مجمع رای نیاورد و بررسی سایر مواد این آئین نامه به جلسات بعد موکول شد./ تسنیم

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار