ایران اتهامات آمریکا و رژیم اسرائیل را درباره نقش ایران در سوریه رد کرد گفت و گوی ترامپ با نتانیاهو درمورد مذاکرات هسته‌ای با ایران ابراز خرسندی قطر از تداوم مذاکرات ایران و آمریکا علت درگذشت پاپ فرانسیس مشخص شد وضعیت فاجعه‌بار نوار غزه از زبان سخنگوی دبیرکل سازمان ملل رجزخوانی جدید نتانیاهو: ما حملات گسترده‌ای علیه دشمن انجام می‌دهیم / پاسخ ما به حوثی‌ها کوبنده خواهد بود پوتین قانون معاهده جامع راهبردی با ایران را امضا کرد مقام آمریکایی: پیشرفت بسیار خوبی در دور دوم مذاکرات داشتیم الخزعلی: الجولانی احتمال دارد در عراق بازداشت شود عراقچی: در صورت تداوم واقع‌بینی و حسن نیّت، امکان حصول نتیجه وجود دارد بیانیه وزارت خارجه درباره پایان دور دوم گفت‌و‌گو‌ها در رم آمریکا: اوکراین وارد ناتو نخواهد شد بیانیه وزارت خارجه عمان در پایان گفت‌و‌گو‌های رم عراقچی: هنوز برای ورود آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به مذاکرات زود است بقایی: حفظ داشته‌های فنی و هسته‌ای ایران یک «باید» است

استقرار ناظران آژانس در تمامی نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین

مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد که ناظران این نهاد بین‌المللی در تمامی نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین مستقر خواهند شد.
تاریخ انتشار: ۰۷:۵۱ - ۲۴ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 14
کد خبر: ۱۶۸۱۶۱

به گزارش راهبرد معاصر، «رافائل گروسی» مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی روز جمعه خبر داد که هفته آینده به اوکراین خواهد رفت.

 

وی در ادامه سخنانش گفت که سفر وی با هدف استقرار ناظران در تمامی نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین است.

 

مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اضافه کرد: «با ورود جنگ اوکراین به دومین سال خود، باید به تلاش‌ها برای جلوگیری از بروز حادثه خطرناک هسته‌ای ادامه داد».

 

گروسی تاکید کرد: «استقرار ناظران دائمی در اوکراین به جلوگیری از بروز حادثه هسته‌ای طی درگیری نظامی کنونی کمک می‌کند».

 

بیشترین نگرانی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره ایمنی نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیا است. زاپوروژیا، بزرگترین نیروگاه هسته‌ای در اروپاست و روسیه در اولین روزهای عملیات نظامی خود در اوکراین، کنترل این تاسیسات را به دست گرفت و این نیروگاه به طور عادی به کار خود ادامه داد.

 

نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیا که بزرگترین نیروگاه هسته‌ای در اروپا محسوب می‌شود و فاصله چندانی با خط مقدم درگیری‌ها در اوکراین ندارد، ۶۰۰۰ مگاوات ظرفیت دارد و حدود یک چهارم برق مورد نیاز اوکراین را تامین می‌کند.

 

روسیه در ۲۴ فوریه (پنجم اسفند ماه) به درخواست کمک جمهوری‌های دونباس دونتسک و لوهانسک برای دفاع در مقابل حملات اوکراین، عملیات نظامی را در اوکراین آغاز و از آن زمان تاکید کرد که به دنبال نازی زدایی و خلع سلاح اوکراین و هدف قرار دادن زیرساخت‌های نظامی است و به زیرساخت‌های غیرنظامی این کشور کاری ندارد.

 

چندی پیش در 4 منطقه اوکراین شامل منطقه زاپوروژیا همه‌پرسی بر سر پیوستن به روسیه برگزار شد که اکثریت قاطع مردم این مناطق به این پیوستن رای مثبت دادند. / فارس

ارسال نظر