به گزارش راهبرد معاصر به نقل از شرکت آب منطقهای تهران، «علیرضا ارسطویی» افزود: از مجموع ظرفیت یکهزار و ۸۸۸ میلیون مترمکعبی پنج سد تأمینکننده آب شرب استان تهران، فقط ۲۳۹ میلیون مترمکعب آب پشت سدها ذخیره شده است.
وی گفت: این آمار بیانگر آن است که فقط ۱۲.۶۶ درصد از ظرفیت کلی سدهای پنجگانه تأمینکننده آب استان تهران پُر است.
ارسطویی، حجم آب موجود در مخزن سد امیرکبیر را حدود ۲۴ میلیون مترمکعب اعلام و خاطرنشانکرد: این رقم در روز مشابه سال گذشته ۴۰ میلیون مترمکعب بوده است؛ همچنین حجم ذخیره آب سد طالقان از ۱۷۸ میلیون مترمکعب در سال گذشته به ۱۴۶ میلیونمترمکعب کاهش پیدا کرده است.
مدیر دفتر بهرهبرداری از تأسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقهای تهران ادامهداد: حجم ذخیره آب سد لار سال گذشته ۱۳ میلیون مترمکعب بوده که در مقایسه با موجودی ۱۲ میلیون مترمکعبی فعلی، یک میلیون مترمکعب کاهش نشان میدهد و حجم آب سد ماملو نیز از ۷۰ میلیون مترمکعب سال گذشته به ۴۴ میلیون مترمکعب رسیده است.
وی اضافهکرد: این در حالی است که حجم ذخیره آب سد لتیان در مقایسه با روز مشابه سال گذشته با پنج میلیون مترمکعب کاهش به ۱۳ میلیون مترمکعب رسیده است.
این مسؤول دراره میزان بارشها نیز گفت: بارشها از ابتدای سال آبی (ابتدای مهرماه ۱۴۰۱) تاکنون ۶۲.۳ میلیمتر ثبت شده که این میزان در سال گذشته ۹۲.۹ میلیمتر بوده است؛ برایناساس میزان بارشها نسبت به سال آبی قبل آن ۳۳ درصد و نسبت به بلندمدت ۴۷.۵ درصد کاهش یافته است.
مدیر دفتر بهرهبرداری از تأسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقهای تهران خاطرنشانکرد: باید بهخاطر داشته باشیم که اقلیم کشور ما خشک و نیمهخشک است و همواره از گذشته درگیر خشکسالی و کمآبی بوده، هستیم و خواهیم بود؛ بنابراین لازم است خودمان را با همین شرایط موجود سازگار کنیم و این میطلبد که شهروندان در قبال استفاده و صرفهجویی از این ماده حیاتی احساس مسؤولیت کنند تا در ماههای پیشرو بتوانیم تأمین آب مطمئن و پایدار داشته باشیم./ مهر