باهنر: درصد بالایی از نامزدهای نمایندگی نمی‌دانند وکالت مجلس چیست-راهبرد معاصر
رئیس‌جمهور عازم قاهره شد رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس اطلاعیه سپاه: شبکه ضد امنیت ملی در قزوین متلاشی شد بیانیه سپاه / آغاز دورانی نوین از پروسه شکست دشمنان امت اسلامی و غلبه جبهه مقاومت بر توطئه ترکیبی جبهه باطل سخنگوی دولت: اغلب بنزین تولیدی کشور مطابق با استانداردهای یورو ۴ است ابراهیم‌پور: مطالبات معلمان بازنشسته نیمه دوم ۱۴۰۰ در سال آینده پرداخت می‌شود آملی لاریجانی: در مجمع با شفافیت مخالف نیستیم، اشکال ما مساله خروج مجلس از حدود اختیارات خود بود

باهنر: درصد بالایی از نامزدهای نمایندگی نمی‌دانند وکالت مجلس چیست

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با بیان اینکه بالای 80 درصد از نامزدهای مجلس نمی‌دانند وکالت مجلس چیست، گفت: برخی نماینده‌ها حتی بعد از انتخاب پشیمان می‌شوند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۲۵ - ۰۵ مرداد ۱۳۹۸ - 2019 July 27
کد خبر: ۱۷۶۱۲

به گزارش راهبرد معاصر ، محمدرضا باهنر دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین عصر امروز(شنبه) در نشست ماهانه این تشکل ضمن تاکید بر وحدت اصولگرایان در انتخابات مجلس یازدهم، اظهار داشت: جامعه روحانیت در حال اصلاح ساختار و بازسازی است و پسوند تهران از این تشکل برداشته شده و به جامعه روحانیت کشور تبدیل شده است.

 

وی افزود: در این دوره جامعه روحانیت قرار نیست بطور مستقل لیست بدهد اما در پی وحدت‌بخشی به اصولگرایان است. حرکت‌های جدیدی آغاز کرده و در سطح کشور در حال فعالیت هستند.

 

باهنر با اشاره به اینکه در جامعه اسلامی مهندسین بدنبال مطالعات کتابخانه ‌ای در انتخابات دور قبلی مجلس هستیم تا نتایج را در هر حوزه‌ای داشته باشیم، اظهار داشت: این کار در تصمیم‌گیری برای این دوره مهم است؛ بیش از ۱۶۰ حوزه تک نماینده‌ای داریم و تعدادی هم دو نفره و مابقی همینطور اضافه می‌شود، لذا برای حوزه‌های تک نفره باید فایل جدایی باز شود چراکه تاثیرپذیری حوزه‌های کم نماینده از جریانات سیاسی کمتر است و رقابت بین اشخاص حقیقی است. در حوزه‌های انتخابی اشخاص حقیقی در شاکله لیست می‌توانند تاثیرگذار باشند و به لیست رای می‌دهند و رای به لیست دارد پررنگ‌تر می شود.

 

دبیرکل جام خاطرنشان کرد: در دوره گذشته نفر شصتم که عضو لیست ما بود با نفر شصت و یکم فاصله‌ ۲۰۰ هزار رایی داشت، در حالی که افراد مشهوری بودند لذا در تهران اگر بخواهیم حساب کنیم، حرف آخر را لیست‌ها می زنند و افراد خارج لیست رای نمی‌آورند.

 

وی افزود: ما اطلاعات دوره گذشته برایمان مهم است، در هر دوره ۶۰ درصد از نمایندگان دوره قبل رای نمی‌آورند و این دوره پیش‌بینی می‌کنم ۸۰ درصد نمایندگان رای نیاورند اما این به‌معنای عوض شدن جریان سیاسی حاکم بر مجلس نیست.

 

باهنر با تاکید بر اینکه بالای ۸۰ درصد از نامزدهای مجلس نمی‌دانند وکالت مجلس چیست و حتی رای دهندگان هم نمی‌دانند جنس کار مجلس چیست و عموما از اختیارات نماینده خبر ندارند، گفت: برخی نماینده‌ها حتی بعد از انتخاب پشیمان می‌شوند و سال آخر که می‌شود یا تکلیف شرعی‌شان جنب و جوش پیدا می‌کند یا اطرافیان اصرار می‌کنند و مجددا ثبت‌نام می‌کنند و از این افراد بالای ۶۰ درصد رای نمی‌آورند.

 

دبیرکل جام ادامه داد: در مجلس دهم افراد قوی زیاد بود اما فراکسیون اکثریت نداشت و سه فراکسیون اقلیت داشت. در دنیا مجالس و دولت‌های ائتلافی ضعیف ظاهر می‌شوند. وقتی فراکسیون اکثریت نباشد عملکرد مجلس را ضعیف جلوه می‌دهد.

 

وی با بیان اینکه ما فرم‌هایی در اختیار مسئولان جامعه اسلامی مهندسین استان‌ها قرار دادیم و افرادی که در دوره‌های قبل دوم و سوم شدند اطلاعات و گرایششان برای ما مهم است، گفت: مشکل مهمی که داریم این است که ۱۲ هزار نفر در انتخابات ثبت‌نام کردند‌. در دوره اول مجلس آنقدر کاریزمای نمایندگان بالا بود که در دوره دوم در برخی حوزه‌ها جز نماینده وقت کسی حضور نداشت و برخی فعالان سیاسی، شأن خودشان را نمایندگی مجلس نمی‌دانستند.

 

باهنر خاطرنشان کرد: برخی هم برایشان مهم نیست از نردبان عارف یا حداد عادل یا آیت‌الله مصباح بالا بروند و تنها هدفشان رفتن به مجلس است و برایشان مهم نیست از چه نردبانی بالا می‌روند.

منبع : فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار