خنثی‌سازی توطئه غرب علیه ایران با احیای روابط با عربستان-راهبرد معاصر
ابوالفضل بهشتی، عضو اتاق فکر اتحادیه اروپا در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

خنثی‌سازی توطئه غرب علیه ایران با احیای روابط با عربستان

ابوالفضل بهشتی، عضو اتاق فکر اتحادیه اروپا با بیان اینکه غرب می‌داند اگر ایران در دوره کنونی دچار مشکلات امنیتی شود از حمایت شورای همکاری خلیج‌فارس و دیگر کشورهای متحدش برخوردار خواهد بود، گفت: احیای روابط با عربستان توانست چند ماه توطئه غربی‌ها علیه ایران برای ایجاد آشوب و اغتشاش را با چالش جدی مواجه کند و تمرکز رسانه‌های معاند را برای حمایت از نخاله‌های ضدانقلاب خارج نشین بر هم زد.
ابوالفضل بهشتی؛ عضو اتاق فکر اتحادیه اروپا
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۳ - ۰۲ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 March 22
کد خبر: ۱۷۶۸۹۲
تعداد نظرات: ۱ نظر

خنثی‌سازی توطئه غرب علیه ایران با احیای روابط با عربستان

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ روابط ایران و عربستان که به مدت هفت سال با بن بست سیاسی مواجه شده بود با توافقی دوجانبه و میانجی گری چین پایان یافت. محور مقاومت در چند دهه اخیر در مسیری از رشد و بالندگی قرار گرفت که هجمه ها و طرح های مختلفی که در چند سال اخیر انجام شده بود را با شکست مواجه کرد.


عربستان به دنبال آن است بتواند قدرت منطقه ای خود را احیا کند و برای این موضوع به خوبی درک کرده است مسیر آن از تعامل با کشورهای منطقه همچون ایران می گذرد که با تعامل و تفاهم با ایران بتواند بر مشکلات منطقه ای خود فائق آید. البته عربستان در این مدت به این گزاره نیز رسید که افزایش روابط با آمریکا و رژیم صهیونیستی نمی تواند فایده ای برای این کشور داشته باشد و وقوع اعتراض های داخلی در سرزمین های اشغالی این موضوع را برای ریاض و همگان آشکار کرده است.


همچنین پروژه  اغتشاشات در داخل کشور و شکست آن برای بسیاری از کشورها روشن کرد ایران قدرتمندتر از گزاره های ذهنی ای است که آنها در تصورات خود به آن می پردازند. ایران در چند ماه اخیر در عرصه های مختلفی قدرت خود را به رخ کشیده و این موضوع در کنار ضعف آمریکا و رژیم صهیونیستی برای کشورهای منطقه و عربستان آشکار شده است که به قدرت های پوشالی نمی توانند تکیه کند.

سعودی ها همواره نگران حمله مقاومت به پرچمداری ایران به تأسیسات نفتی خود بودند و می توان گفت، این توافق علاوه بر سایر مزایایی که برای منطقه دارد، تضمین‌کننده منافع ملی سعودی‌ها از حیث امنیت در برابر حملات مقاومت است


ابوالفضل بهشتی، عضو اتاق فکر اتحادیه اروپا درباره پیامدهای احیای روابط ایران و عربستان به خبرنگار «راهبرد معاصر» گفت: احیای روابط ایران و عربستان در عمل هرگونه حمله یا قصد توطئه علیه کشورمان را غیرممکن کرد. طبق داده‌های نهادهای اطلاعاتی و امنیتی غرب و رژیم صهیونیستی، قصد حمله به ایران برای طرف مهاجم وحشتناک و غیرقابل پیش‌بینی خواهد بود. علاوه بر این، احیای روابط با عربستان در حکم و مصداق خنثی‌سازی تحریم‌های غرب علیه ایران است و آمریکا در توطئه خود برای ضربه زدن به ایران از طریق اقتصادی در حال مواجه شدن با شکست سختی است.


وی افزود: در بُعد داخلی احیای روابط با عربستان توانست چند ماه توطئه غربی ها علیه ایران برای ایجاد آشوب و اغتشاش را با چالش جدی مواجه کند و تمرکز رسانه های معاند را برای حمایت از نخاله های ضد انقلاب خارج نشین بر هم زد.


عضو اتاق فکر اتحادیه اروپا عنوان کرد: سعودی ها همواره نگران حمله مقاومت به پرچمداری ایران به تأسیسات نفتی خود بودند و می توان گفت، این توافق علاوه بر سایر مزایایی که برای منطقه دارد، تضمین‌کننده منافع ملی سعودی‌ها از حیث امنیت در برابر حملات مقاومت است. غربی‌ها به ریاض هشدار داده بودند اگر چنین حمله ای انجام شود، مناسبات اقتصادی اروپا و آمریکا با عربستان دچار چالش بزرگ خواهد شد و این در حالی است که غربی‌ها همچنان با تبعات بحران اوکراین و تحریم روسیه در حوزه انرژی دست و پنجه نرم می‌کنند.


بهشتی گفت: حمله مقاومت به تأسیسات نفتی آرامکو در عربستان یا تأسیسات امارات می‌توانست قیمت انرژی را به صورت سرسام آوری افزایش دهد و این چیزی نبود که غربی ها در تعامل با عربستان بخواهند تحمل کنند. بنابراین محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی دریافت اگر بخواهد به جنگ با یمن و تنش با ایران دامن بزند پایه‌های قدرتش لرزه درخواهد آمد و با هشدار غربی ها چاره را در مصالحه و توافق با ایران دید.


عضو اتاق فکر اتحادیه اروپا تصریح کرد: غرب اوضاع اقتصادی خوبی ندارد و در آمریکا بانک ها در حال ورشکستگی هستند. غرب نمی تواند شکست اقتصادی دیگری را در تعامل با عربستان تحمل کند. بنابراین ایران اکنون دست برتر را در منطقه دارد و عربستان دیگر وارد فاز تقابل با کشورمان نخواهد شد، زیرا می‌داند اگر بخواهد وارد چالش شود، مقاومت ضربه سخت و غیرقابل پیش بینی ای به آنها وارد خواهد کرد.

محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی دریافت اگر بخواهد به جنگ با یمن و تنش با ایران دامن بزند پایه‌های قدرتش لرزه درخواهد آمد


وی ادامه داد: غرب می‌داند اگر ایران در دوره کنونی دچار مشکلات امنیتی شود از حمایت شورای همکاری خلیج فارس و دیگر کشورهای متحدش برخوردار خواهد بود و لذا تمایل به افزایش تنش با ایران در هیچ حوزه ای ندارد. نظم جدید جهانی در حال شکل گیری است و غرب و آمریکا توانایی جلوگیری از آن را ندارند. غربی‌ها در جنگ رسانه‌ای علیه ایران هستند و تلاش می‌کنند با ابزارهای خود ازجمله سلبریتی ها و مخالفان داخلی در کشورمان تنش زایی کنند.


عضو اتاق فکر اتحادیه اروپا تأکید کرد: عربستان از موضع ضعف و ایران در موضع قدرت به توافق با هم دست یافتند و باید مراقب بود با تکرار برخی رفتارهای گذشته فرصت‌سوزی نشود. غرب همواره تلاش کرد با راه انداختن ترس از جنگ، ایران را به عقب نشینی در مواضعش در مذاکرات باز دارد و در این میان برخی مقام های سابق حتی در سطح وزیر می ترسیدند و تن به برخی عقب نشینی ها می دادند. «دیپلماسی ترس» مدت ها ذهن مقام های داخلی را به خود مشغول کرده و آنها را از انجام سیاست‌های اصولی ایران باز داشته بود.


بهشتی گفت: سعودی ها در گذشته نشان داده بودند استقلال فکری و سیاسی ندارند و خط فکری خود را از انگلیس، آمریکا و رژیم صهیونیستی می‌گیرند. به همین دلیل چین تلاش کرد از طریق ارتباط با ریاض به آنها درباره اتخاذ سیاست های تقابلی گذشته با ایران هشدار دهد. باید از فرصت بی مانندی که در نظم جدید جهانی به وجود آمده است، نهایت بهره را ببرد.


عضو اتاق فکر اتحادیه اروپا تصریح کرد: تحولات بین الملل به سرعت درحال گذار به جهان نوینی به مرکزیت ائتلاف آسیایی است؛ جهانی که در آن جنگ و تهدید وجود ندارد و کشورها دارای روابط اقتصادی و سیاسی با یکدیگر هستند و در صلح زندگی خواهند کرد. سعودی ها فهمیدند جهان آن چیزی نیست که غربی‌ها روایت می کنند و متوجه اشتباهاتشان شدند و اگر با ایران به توافق دست نمی‌یافتند، هر روز برایشان بدتر از روز قبل بود و باید منتظر عواقب بد اقتصادی می بودند.

 

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
محمد اقابابایی
Germany
۱۶:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۴
0
0
سلام خدا بر استاد عزیز جناب بهشتی ماشاءالله خدا حفظتون کنه حقیر واقعا لذت بردم وهزاران احسنت تقدیم میکنم