دستاوردهای اقتصادی سفر آیت‌الله رئیسی به چین-راهبرد معاصر
بمباران دفتر حزب بعث سوریه در بیروت + ویدئو جزئیات جدید از ماجرای جنجالی درز اسناد محرمانه اسرائیل کشته شدن ۴ تروریست در کرکوک عراقچی: نگرانی مشترک نسبت به تهدیدات صهیونیست‌ها در منطقه شکل گرفته است فعالیت کنسولگری‌های ایران در مونیخ، هامبورگ و فرانکفورت تا ۲۸ آبان ۱۰ شهید و ۲۰ مجروح در بمباران یک مدرسه در غزه تفتیش بدنی علی لاریجانی و هیات ایرانی در فرودگاه بیروت صحت دارد؟ لاریجانی در گفتگو با المیادین: حامل پیام از جانب رهبر انقلاب برای بشار اسد و نبیه بری بودم اطلاعیه جدید سفارت ایران خطاب به ایرانیان مقیم آلمان پوتین: هر توافقی درباره اوکراین باید حافظ منافع امنیتی روسیه باشد حمله بی‌سابقه حزب‌الله به مقر وزارت جنگ رژیم صهیونیستی واکنش ایران به واهمه از ترور ترامپ! نخستین تماس صدراعظم آلمان با پوتین پس از دو سال قطعنامه جدید سازمان ملل در حمایت از حق تعیین سرنوشت فلسطینیان سفیر ایران در بیروت: سفر مقامات ایرانی به لبنان از شاخص‌های مهم حمایت از این کشور و مقاومت است
علیرضا پیمان پاک، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفت‌و‌گو با «راهبرد معاصر» بررسی کرد؛

دستاوردهای اقتصادی سفر آیت‌الله رئیسی به چین

علیرضا پیمان پاک، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه چین دارای اقتصاد 6 هزار میلیارد دلاری و سهم ایران در بهترین حالت 30 میلیارد دلار است، گفت: سفر رئیس‌جمهور کشورمان به پکن شرایطی را فراهم کرد بتوانیم در همه حوزه‌های اقتصادی ظرفیت‌های تجاری خودمان را با چین بهبود بخشیم و شاهد رونق اقتصادی در کشور باشیم.
علیرضا پیمان پاک؛ معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۳ - ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 16
کد خبر: ۱۷۳۳۹۵

دستاوردهای اقتصادی سفر آیت‌الله رئیسی به چین

 

به گزارش «راهبرد معاصر»، آیت الله رئیسی، رئیس جمهور کشورمان در سفری با هیئت بلندپایه اقتصادی و سیاسی وارد چین شد. این سفر که بعد از ۲۰ سال و در سطح رئیس جمهور انجام شد، حاوی نکات مهمی برای گسترش روابط ایران و چین است.

 
 به تازگی سفر شی جین پینگ، رئیس جمهور چین به عربستان سعودی و نکاتی که در قالب تفاهم نامه همکاری خلیج فارس از سوی چینی‌ها تأیید شد، گمانه‌زنی‌های منفی ایجاد کرد، ولی این گمانه‌زنی‌ها که بیشتر از سوی غربگرایان عنوان شده بود چندان بر روابط ایران و چین مؤثر نیفتاد.

چین در حوزه انرژی نیاز شدیدی به ایران دارد و موضوعات مربوط به معدن یکی از اولویت‌های اصلی دولت در تعامل با چین است


علیرضا پیمان پاک، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه سفر آیت الله رئیسی، رئیس جمهور کشورمان در سال نوی چینی به همراه مقام های رسمی دولت دستاوردهای مهم اقتصادی برای کشور به همراه داشته است، به «راهبرد معاصر» گفت: ایران ظرفیت‌های تجاری بسیار بالایی با چین دارد و در سفر رئیس جمهور به این کشور شرایطی فراهم شد که بتوانیم در همه حوزه‌های اقتصادی ظرفیت‌های تجاری خودمان با چین را بهبود بخشیم. این سفر در 20 سال اخیر بی‌سابقه بود و می‌تواند منشأ تحولات خوبی در عرصه اقتصادی باشد. در این سفر بیشتر مسئولان رسمی کشور حضور داشتند که نشان دهنده عزم جدی مسئولان برای عبور از تحریم‌های غرب است.

 
وی افزود: استفاده مناسب از چین ظرفیت‌های مناسبی می‌خواهد که در دولت های گذشته از آن غافل بوده‌ایم. در رسانه‌ها فضایی ایجاد کرده‌اند که گویی در ارتباطات گسترده‌ خود با چین از آن‌ها تأثیرپذیری داریم یا حتی با سیاه نمایی سعی کرده‌اند توافق‌نامه 25 ساله با چین را زیر سؤال ببرند و بگویند ایران به مستعمره چین تبدیل شده، در حالی که چین دارای اقتصادی 6 هزار میلیارد دلاری و سهم ایران در بهترین حالت 30 میلیارد دلار است. در سفر آیت الله رئیسی به پکن سعی شد تمامی علل و موانعی که در تعامل تجاری و صنعتی با چین وجود داشت، برطرف شود.

 
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: در حال حاضر 60 الی 70 درصد از محصولات صادراتی کشور مواد نیمه خام هستند که مورد نیاز چین است و به راحتی بخش عمده‌ای از مجموعه‌های داخلی کشور می‌توانند آن را به صورت مستقیم و غیر مستقیم به وسیله کشورهای «آ.سه.آن» به چین ارسال کنند. بنابراین چین بازاری است که توجه دولت و بخش خصوصی را به خود جلب می کند.

 
پیمان پاک با تأکید بر اینکه در سفر به چین یکی از موارد پیگیری شده تأمین مالی است، گفت: اگر بتوان برای این مشکل تدبیری اندیشید، چین یک گام روبه جلو برخواهد داشت، زیرا محصولات تولیدی ایران مورد نیاز آن‌هاست. چین در حوزه انرژی نیاز شدیدی به ایران دارد، همچنین در موضوعات مربوط به معدن که یکی از اولویت‌های اصلی دولت در تعامل با چین است، بر استفاده از فناوری‌های به روز در سایز‌های بزرگ استحصال معدن تأکید شد.

 
وی افزود: چین در حوزه فولاد، سنگ‌آهن و مس به ایران نیاز مبرم دارد و همان گونه که در حوزه پتروشیمی و میادین نفتی تأمین مالی انجام داد، در حوزه معدن هم باید چنین اقدامی انجام شود. می‌توانیم از تأمین مالی و سرمایه گذاری چین برای تأمین نهاده‌های تولید خودش استفاده کنیم و به واسطه آن رونق تولید و رشد اقتصادی خوبی را برای کشور رقم بزنیم.

 
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره استفاده از ظرفیت چین برای افزایش راندمان تولید عنوان کرد: در دو سال اخیر هزینه‌های حمل و نقل بالا رفته که نقش اساسی در قیمت تمام شده کالاها داشته است. چین بازار جهانی دارد، بنابراین استفاده از جایگاه ایران برای تولید مشترک برخی محصولات برای دستیابی به بازارهای منطقه می‌تواند یکی از فرصت های تجاری خوب برای دو کشور باشد. می توان محصولات تولیدی مشترک با سهمی بیش از 50 درصد داشت و کالا به عنوان محصول ایرانی با تعرفه صفر وارد بازار اتحادیه اوراسیا شود.

 
پیمان پاک در زمینه بازسازی و نوسازی صنعت و انتقال فناوری چینی به کشور گفت: دهه‌هاست از عمر اکثریت صنایع ما گذشته و عمدتاً به بازسازی نیاز دارند. نهضتی که فاطمی امین، وزیر صنعت، معدن و تجارت برای بازسازی و نوسازی صنایع راه انداخته است می‌تواند راندمان تولید را 20 تا 30 درصد افزایش دهد، بدون آنکه به احداث کارخانه جدید نیاز باشد.

چین بازار جهانی دارد، بنابراین استفاده از جایگاه ایران برای تولید مشترک برخی محصولات برای دستیابی به بازارهای منطقه می‌تواند یکی از فرصت های تجاری خوب برای دو کشور باشد


وی عنوان کرد: سال‌ها نسبت به استفاده از ظرفیت‌ راه گذرهای شمال به جنوب، شرق به غرب، کشورهای CIS به دریای عمان بی توجه بوده‌ایم. بیشتر راه گذرها از مسیرهایی رفته که ایران از منافعش بی بهره است. یکی از موضوعاتی که در سفر رئیس جمهور به چین مطرح شد، فعال کردن راه گذرها بود؛ اقدامی که الزام دارد و آن دیپلماسی است که دولت این موضوع را به جد دنبال می کند. با وجود تمام چالش‌هایی که در کشور وجود دارد، شاهد رشد مناسب در زمینه ترانزیت بوده ایم.

 
رئیس سازمان توسعه تجارت ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی و وزارت امور خارجه در این سفر تلاش کردند با مسئولان چین برای ترانزیت کالاهای خود از مسیر سرخس به ترکیه و سرخس به بندرعباس رایزنی کنند؛ حتی مسیری که از قزاقستان عبور می کند (آکتائو به امیرآباد) می‌تواند برای ایران درآمدزایی داشته باشد. برآوردهای مرکز مطالعات ریاست جمهوری نشان می دهد می‌توانیم سالیانه 20 میلیارد دلار درآمد خالص از محل ترانزیت راه گذرها داشته باشیم. اگر بی توجه باشیم و مسیرهای دیگری شکل بگیرد، این ظرفیت تجاری را از دست خواهیم داد.

 
پیمان پاک گفت: ایجاد نمایشگاه‌های مشترک دو کشور، ارتقای حوزه‌های صنعت، لجستیک و انرژی، فروش نفت و رفع موانع پولی و بانکی از دیگر مواردی بود که در این مذاکرات مورد توجه دولت قرار گرفت که نشان می‌دهد دولت عزم جدی برای فعالیت دارد و قرار است در این زمینه‌ها کار انجام شود.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده