صندوق بین‌المللی پول: اروپا باید با نرخ رشد پایین و تورم سخت سازگار شود-راهبرد معاصر
عملیات شهادت طلبانه در قلب تل‌آویو + واکنش گروه‌های مقاومت  مصر: در مرحله نخست ۳۳ زندانی اسرائیلی در مقابل ۱۸۹۰ اسیر فلسطین آزاد می‌شوند دبیر کل سازمان ملل: آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان همچنان پابرجاست، اما شکننده است سازمان امنیت سعودی: کشور در معرض توطئه قرار دارد وقوع انفجار‌های بزرگی «ایلات» را به لرزه درآورد پزشکیان: آماده تضمین امنیت در منطقه هستیم و نیازی به غرب نداریم السیسی با خلیفه حفتر دیدار کرد روس‌اتم: مذاکرات با ایران درباره احداث یک نیروگاه اتمی جدید به‌زودی آغاز می‌شود توافق اربیل و سلیمانیه برای تشکیل دولت اقلیم کردستان عراق جزئیات آزادی اسرای عضو گروه‌های مبارز فلسطینی در مرحله اول پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم

صندوق بین‌المللی پول: اروپا باید با نرخ رشد پایین و تورم سخت سازگار شود

صندوق بین‌المللی پول در گزارش چشم انداز خود برای اروپا این طور نتیجه گیری کرد که این قاره باید با نرخ‌های رشد اقتصادی پایین همراه با تورم سخت سازگار شود.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۳ - ۲۶ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 15
کد خبر: ۱۷۹۷۱۱

به گزارش راهبرد معاصر، از نظر اقتصادی، اروپا در زمستان از بدترین اتفاقات جلوگیری کرد، اما چشم انداز اقتصادی این منطقه چندان خوشایند نیست. صندوق بین المللی پول در چشم انداز خود برای این قاره که روز جمعه در واشنگتن منتشر کرد به این نتیجه رسید. بر این اساس اروپا باید با نرخ های رشد پایین همراه با تورم سرسختانه بالا سازگار شود.

 

بر این اساس در کشورهای صنعتی اروپایی، تولید ناخالص داخلی در سال جاری تنها 0.7 درصد افزایش می یابد، پس از 3.6 درصد در سال 2022 و در سال 2024 باید 1.4 درصد باشد. بر این اساس در بازارهای نوظهور، که روسیه، بلاروس، اوکراین و ترکیه را حذف می کنند، رشد از 4.4 به 1.1 درصد کاهش می یابد - و سپس دوباره به 3.0 درصد در سال 2024 افزایش می یابد. بر اساس این گزارش تورم که در بالاترین سطح خود در دهه‌های اخیر قرار دارد، احتمالاً به دلیل کاهش قیمت انرژی و مشکلات کمتر در زنجیره‌های تامین بین‌المللی کاهش می‌یابد - اما همچنان بالا خواهد ماند. به طور متوسط، تورم در کشورهای صنعتی باید 5.6 درصد و در کشورهای نوظهور این قاره 11.7 درصد باشد.

 

صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی کرد که تورم اصلی به استثنای بخش‌های انرژی و غذا که به ویژه در معرض نوسانات هستند، همچنان بالاتر از اهداف بانک مرکزی در پایان سال 2024 خواهد بود. بنابراین بانک‌های مرکزی باید به روند افزایش نرخ‌های بهره، از جمله بانک مرکزی اروپا برای منطقه یورو ادامه دهند. این اقدام باید تا زمانی که تورم اصلی دوباره کنترل شود انجام شود. سیاست مالی در اکثر کشورهای اروپایی نیز باید اقتصادی‌تر از آنچه در حال حاضر برنامه‌ریزی شده است شود، همچنین به منظور جلوگیری از افزایش بیشتر تورم.

 

کارشناسان صندوق بین المللی پول هشدار دادند که موضوع می تواند خیلی سریع پیچیده تر شود. بر این اساس به دلیل تنگناهای بازار کار، افزایش تنش‌های سیاسی و احتمالاً افزایش دوباره قیمت انرژی، رشد حتی کمتر و حتی تورم بالاتر ممکن است. کمک های بیشتر انرژی فقط باید به فقیرترین افراد محدود شود. علاوه بر این، همانطور که مشکلات اخیر در بخش بانکی نشان داده است، هزینه های تامین مالی می تواند به سرعت تغییر کند./ تسنیم

ارسال نظر