به گزارش راهبرد معاصر، مشاور امنیت ملی آمریکا که در مرکز هاچینز برای سیاستهای مالی و پولی سخن میگفت، تاکید کرد: آمریکا میکوشد تا ریسکهای اقتصادی را کاهش دهد و اقتصاد خود را تنوع بخشد. با این حال، قرار نیست این امر با هدف جدا شدن از چین باشد.
چین بزرگترین صادر کننده کالا به آمریکا محسوب میشود به طوری که طی ۲۶ سال گذشته به طور متوسط صادرات پکن به واشنگتن سالانه بیش از ۱۰ درصد رشد را تجربه کرده است. در سال ۱۹۹۵ ارزش صادرات چین به آمریکا نزدیک به ۳۷ میلیارد دلار بود. این در حالی است که براساس دادههای آماری ارزش صادراتی این کشور به ایالات متحده در سال ۲۰۲۱ به ۵۳۰ میلیارد دلار رسیده است.
یکی از بزرگترین مشکلات آمریکا برای اعمال سیاست مهار علیه چین، وابستگی اقتصادی است که واشنگتن به این کشور دارد. مرشایمر میگوید واشنگتن و متحدانش با روابط اقتصادی که با چین دارند به طور مستقیم به قدرتمندتر شدن پکن کمک میکنند.
دولت بایدن در نظر دارد با تقویت حوزه فناوری و زیرساختهای آمریکا، عقب افتادگیهای این کشور در این موارد را جبران و راه را برای جداسازی اقتصاد واشنگتن از پکن هموار کند.
بزرگترین استراتژیستهای حال حاضر جهان از جمله جان مرشایمر، سردمدار رئالیسم تهاجمی ظهور چین در شرق آسیا را بزرگترین تهدید برای هژمونی آمریکا میدانند. به همین دلیل، واشنگتن به دنبال اعمال سیاست مهار علیه پکن است./ باشگاه خبرنگاران