سالیوان: آمریکا به دنبال رویارویی با چین نیست-راهبرد معاصر
عملیات شهادت طلبانه در قلب تل‌آویو + واکنش گروه‌های مقاومت  مصر: در مرحله نخست ۳۳ زندانی اسرائیلی در مقابل ۱۸۹۰ اسیر فلسطین آزاد می‌شوند دبیر کل سازمان ملل: آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان همچنان پابرجاست، اما شکننده است سازمان امنیت سعودی: کشور در معرض توطئه قرار دارد وقوع انفجار‌های بزرگی «ایلات» را به لرزه درآورد پزشکیان: آماده تضمین امنیت در منطقه هستیم و نیازی به غرب نداریم السیسی با خلیفه حفتر دیدار کرد روس‌اتم: مذاکرات با ایران درباره احداث یک نیروگاه اتمی جدید به‌زودی آغاز می‌شود توافق اربیل و سلیمانیه برای تشکیل دولت اقلیم کردستان عراق جزئیات آزادی اسرای عضو گروه‌های مبارز فلسطینی در مرحله اول پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم

سالیوان: آمریکا به دنبال رویارویی با چین نیست

جیک سالیوان امروز (جمعه) مدعی شد: واشنگتن به دنبال سیاست تقابل با چین نیست. علاوه بر این، ما تمایل داریم در صورت امکان با این کشور همکاری نیز داشته باشم.
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۰ - ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 April 28
کد خبر: ۱۸۱۴۸۳

به گزارش راهبرد معاصر، مشاور امنیت ملی آمریکا که در مرکز هاچینز برای سیاست‌های مالی و پولی سخن می‌گفت، تاکید کرد: آمریکا می‌کوشد تا ریسک‌های اقتصادی را کاهش دهد و اقتصاد خود را تنوع بخشد. با این حال، قرار نیست این امر با هدف جدا شدن از چین باشد.

 

چین بزرگترین صادر کننده کالا به آمریکا محسوب می‌شود به طوری که طی ۲۶ سال گذشته به طور متوسط صادرات پکن به واشنگتن سالانه بیش از ۱۰ درصد رشد را تجربه کرده است. در سال ۱۹۹۵ ارزش صادرات چین به آمریکا نزدیک به ۳۷ میلیارد دلار بود. این در حالی است که براساس داده‌های آماری ارزش صادراتی این کشور به ایالات متحده در سال ۲۰۲۱ به ۵۳۰ میلیارد دلار رسیده است.

 

یکی از بزرگترین مشکلات آمریکا برای اعمال سیاست مهار علیه چین، وابستگی اقتصادی است که واشنگتن به این کشور دارد. مرشایمر می‌گوید واشنگتن و متحدانش با روابط اقتصادی که با چین دارند به طور مستقیم به قدرتمندتر شدن پکن کمک می‌کنند.

 

دولت بایدن در نظر دارد با تقویت حوزه فناوری و زیرساخت‌های آمریکا، عقب افتادگی‌های این کشور در این موارد را جبران و راه را برای جداسازی اقتصاد واشنگتن از پکن هموار کند.

 

بزرگترین استراتژیست‌های حال حاضر جهان از جمله جان مرشایمر، سردمدار رئالیسم تهاجمی ظهور چین در شرق آسیا را بزرگترین تهدید برای هژمونی آمریکا می‌دانند. به همین دلیل، واشنگتن به دنبال اعمال سیاست مهار علیه پکن است./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر