پایان نخستین دور مذاکرات حماس با مصر و قطر در شرم‌الشیخ پوتین در تماس با نتانیاهو: باید برای موضوع هسته‌ای ایران راه‌حل دیپلماتیک یافت کالاس: اروپا می‌خواهد بخشی از دولت انتقالی در غزه باشد اتهام زنی آلمان: انصارالله گروه نیابتی ایران است؛ تهران از آنها برای بی‌ثبات کردن منطقه استفاده می‌کند! بیانیه مشترک اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس درباره ایران فرستاده آمریکا: دیدار و مذاکرات مهمی با فرمانده قسد داشتم واکنش وزیر امور خارجه به صادر نشدن ویزای اعضای تیم ملی فوتبال ساختمان شرکت نفت ایران در لندن مصادره شد چین: همکاری با ایران در چارچوب قوانین بین‌المللی است واکنش عباس عراقچی به پول پاشی اسرائیل در فضای مجازی بقائی: رویکرد سه کشور اروپایی در مسئله هسته‌ای غیرمسئولانه و مخرب بود دیدار رایزنی الحکیم و آل صادق با محوریت تقویت روابط ایران و عراق بیانیه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در خصوص طرح آتش‌بس غزه واکنش اتحادیه اروپا به ناآرامی‌ها در گرجستان ادعا‌ها درباره خلع سلاح حماس تکذیب شد

سالیوان: آمریکا به دنبال رویارویی با چین نیست

جیک سالیوان امروز (جمعه) مدعی شد: واشنگتن به دنبال سیاست تقابل با چین نیست. علاوه بر این، ما تمایل داریم در صورت امکان با این کشور همکاری نیز داشته باشم.
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۰ - ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 April 28
کد خبر: ۱۸۱۴۸۳

به گزارش راهبرد معاصر، مشاور امنیت ملی آمریکا که در مرکز هاچینز برای سیاست‌های مالی و پولی سخن می‌گفت، تاکید کرد: آمریکا می‌کوشد تا ریسک‌های اقتصادی را کاهش دهد و اقتصاد خود را تنوع بخشد. با این حال، قرار نیست این امر با هدف جدا شدن از چین باشد.

 

چین بزرگترین صادر کننده کالا به آمریکا محسوب می‌شود به طوری که طی ۲۶ سال گذشته به طور متوسط صادرات پکن به واشنگتن سالانه بیش از ۱۰ درصد رشد را تجربه کرده است. در سال ۱۹۹۵ ارزش صادرات چین به آمریکا نزدیک به ۳۷ میلیارد دلار بود. این در حالی است که براساس داده‌های آماری ارزش صادراتی این کشور به ایالات متحده در سال ۲۰۲۱ به ۵۳۰ میلیارد دلار رسیده است.

 

یکی از بزرگترین مشکلات آمریکا برای اعمال سیاست مهار علیه چین، وابستگی اقتصادی است که واشنگتن به این کشور دارد. مرشایمر می‌گوید واشنگتن و متحدانش با روابط اقتصادی که با چین دارند به طور مستقیم به قدرتمندتر شدن پکن کمک می‌کنند.

 

دولت بایدن در نظر دارد با تقویت حوزه فناوری و زیرساخت‌های آمریکا، عقب افتادگی‌های این کشور در این موارد را جبران و راه را برای جداسازی اقتصاد واشنگتن از پکن هموار کند.

 

بزرگترین استراتژیست‌های حال حاضر جهان از جمله جان مرشایمر، سردمدار رئالیسم تهاجمی ظهور چین در شرق آسیا را بزرگترین تهدید برای هژمونی آمریکا می‌دانند. به همین دلیل، واشنگتن به دنبال اعمال سیاست مهار علیه پکن است./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار