به گزارش راهبرد معاصر؛ امید قالیباف در نشست علمی با موضوع چالشهای قیمتگذاری خودرو که با حضور سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس در محل دانشگاه علامه برگزار شد، اظهار داشت: برنامه این است که بازار خودرو بدون مداخله بتواند، خود را اداره کرده، شرایط عادی بر آن حاکم و مصرفکننده حق انتخاب داشته باشد و قیمتها در دامنه مناسبی قرار گیرد. بنابراین بایستی تلاش شود که به این نقطه برسیم.
سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: از سوی دیگر برای این مقطع گذار نیز، به نظر میرسد سامانه یکپارچه که پیشنهاد خود شورای رقابت هم بوده، تاکنون موفق عمل کرده است؛ البته ممکن است افرادی که نوبتهای دیر دارند یا مشتریانی که پلاک فعال دارند اما متقاضی خودروی جدید هستند، ناراضی باشند اما به هر حال تأثیر کاهنده قیمتی در بازار آزاد قابل مشاهده است.
وی تصریح کرد: این را هم باید در نظر گرفت که فروش خودروسازان ۵۰ درصد ظرفیت تولید آنهاست و ۵۰ درصد دیگر مشمول طرح جوانی جمعیت است؛ این نیز موضوع مهمی است که بایستی در آینده صنعت بدان توجه کرد.
قالیباف افزود: در مجموع تمرکز وزارت صنعت، معدن و تجارت بر افزایش عرضه خودروهاست و بنا بر این است که تا پایان سال جاری تا یک میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه و بیشتر تولید صورت گیرد.
سخنگوی وزارت صمت ضمن اشاره به کاهش چشمگیر قدرت خرید مصرفکنندگان و تورم بیش از ۳۰ درصدی طی پنج سال گذشته که بیسابقه بوده است (تورم عادی بر اقتصاد ایران حداکثر ۲۰ درصد برآورده شده بود)، اظهار داشت: متأسفانه طی پنج سال اخیر با تورم بالای ۳۰ درصد و حتی بیش از ۴۰ درصد بدون آنکه بتوان قدرت خرید مصرفکننده را به صورت ملموس ترمیم کرد، رسیدیم. بر این اساس خودرو از دسترس مردم دور و دورتر شد.
قالیباف با بیان اینکه صنعت خودرو در کشور، غالباً متأثر از انتظارات تورمی است و نمیتوان عملکرد شورای رقابت را زیر سوال برد، گفت: برای از بین بردن انحصار در صنعت خودرو که انحصار در قیمتگذاری را به دنبال دارد، حضور شورای رقابت ضروری است./ مهر